Aort damarından operasyon yapılan İsmail İsaoğlu’nun sağlık durumu son derece iyi. Kartal Koşuyolu kalp ve damar cerrahis hastansinde operasyon geçiren İsaoğlu önce yoğun bakıma alındı ardından ise servise çıkrıldı ve yürüyüşlerine başladı. İsmaile gçemiş olsun. Allah  ona ve tüm sevdiklerine sağlık versin diyoruz.

AHMET KAYA SAHADA

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Artvin-Sarp sahil yolunda geçiş sırası bekleyen tırların oluşturduğu kilometrelerce uzunluktaki kuyruğu görüntüleyerek, Türk Nakliyecilerinin yaşadığı sıkıntılara bir an önce çözüm üretilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

GÜLÜMSETEN DİYALOGLAR

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, Rize-Artvin Havalimanı açılış töreninde Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet bahçeli ile görüştü. Görüşmede AK AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’da vardı. Bir halı saha maçında ayağından sakatlanan Kurukız, koltuk değnekleri ile programa katıldı. Koltuk değnekleri ile Kurukız’ı gören Bahçeli, “Hayırdır sana ne oldu” dedi.

Kurukız’da, “Beni Trabzon Milletvekilimiz Salih Cora sakatladı” diye cevap verince, Bahçeli, Cora ve Kurukız birbirlerine bakıp gülümsediler. Kurukız, “Bir halı saha maçında topa atak yapınca Salih Cora fark etmeden sakatladı” dedi

KUTLAMAYA HAKKIMIZ VAR

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, koyu bir Trabzonspor taraftarıdır. Takımın ev sahibi ve deplasman maçlarını hiç kaçırmadı. Her maçta tribünde yerini aldı ve maçları seyretti. Takıma destek oldu. TS Club’lardan yaptığı alışverişler takımın maddi ve manevi her an yanında oldu. Trabzonspor şampiyon olunca da en çok sevinen o oldu. Nuhoğlu, kupa törenini de Akyazı’da ailesi ile birlikte seyretti. Nuhoğlu, “Kutlamaya hakkımız var. İnadına şampiyon” dedi.

2.  SÜLEYMANNÂME PROGRAMI

Osmanlı’da Kanuni Sultan Süleyman döneminin minyatürlerinin yeniden yorumlanarak bir araya getirildiği Süleymanname isimli kitabın tanıtımı Trabzon’da yapılacak. Çınar Kültür ve Sanat Merkezi yayını olarak; Kanûnî Sultan Süleyman’ın doğduğu şehir olması, tarihsel ve kültürel bağlamı nedeniyle, serginin Trabzon ili Ortahisar ilçesi Ortahisar mahallesinde bulunan “Kanunî Sultan Süleyman Osmanlı Kültür Evi’nde de (Kanûnî Evi)’nde kitap tanıtım ve sergi programı düzenlenecek. Kanûnî Sultan Süleyman’ın hayat hikâyesini minyatürlerle anlatan kitap ve eserler; Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda,  17 Mayıs’ta saat 17.00 de açılacak sergide görülebilecek. Sergiye konu olan Süleymannâme kitabında yer alan eserler,  Minyatür Sanatçısı Özcan Özcan önderliğindeki Minyatür Proje Grubu tarafından vücuda getirildi. Özcan Özcan,  Arzu Akbulut,   Ayşe Nur Kapusuz,  Emel Demir,  Emel Sakarya, Fatoş Borbor, Fikriye Akbulut, Füsun Yılmaz, Zeynep Elçi,  Hamiyet Leventoğlu, İsmet Gömeç, Nermin Özcan Özer,  Neslihan Muhit, Tülay İlkar isimli sanatçılar sergiye katılacak.  Süleymannâme Kitap Lansman ve Sergisi 17-31 Mayıs tarihleri arasında kadar  Kanûnî Parkı içindeki Kanûnî Evinde ziyarete açık olacak.

ZORLU ŞARTLARDA YOLLARI AÇTILAR

Trabzon’un Maçka ilçesinin yüksek yaylalarından Hocamezarı Yaylasının yolları Maçka Belediyesi ekipleri tarafından açıldı. Zorlu şartlarda yolları açan ekibi Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan tebrik etti. Koçhan, "Karla Mücadele çalışmamız Hocamezarı yaylamızdan devam ediyor. Vatandaşlarımızı yaylalarımızda buluşturmaya devam ediyoruz. En geç 1 hafta içinde kar ve kürtük açma çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi.

ALİM TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize Artvin Havalimanı açılışına yoğun katılım sağlayan hemşehrilerine teşekkür etti. AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla gerçekleştirilen Rize Artvin Havalimanı açılış törenine yoğun ilgi gösteren hemşehrileri için teşekkür mesajı yayımladı.  İl Başkanı Alim, mesajında, “Rize’mizi bölgemizin çekim merkezi yapacak; Rize – Artvin havalimanımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Başkanı Mustafa Destici’nin teşrifleriyle hamdolsun büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Görsel bir şölenle gerçekleştirdiğimiz muhteşem açılışımızda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hemşehrilerimiz 70 bin kişilik dev bir katılımla büyük bir teveccühle  baba ocağında bağrına bastı. Cumhurbaşkanımızın Rize’mize kazandırmış olduğu mega projelerden Havalimanımızın açılışında halkımızın göstermiş olduğu yoğun katılım, coşku ve heyecan için tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Hep ifade ettiğimiz gibi biz birlikte güçlüyüz,birlikte çok güzel bir aileyiz. Rize her zamanki gibi gerekeni yaptı ve baba ocağında liderimize çok büyük bir teveccühle  güzel bir karşılama yaşattı. Genciyle yaşlısıyla, çocuğuyla bu tarihi ana tanıklık eden bütün hemşehrilerime müteşekkirim. Bu devasa yatırımların ilimize kazandırılmasında en büyük etken bu birlikten kaynaklanmaktadır. Hamdolsun Rize’de Rize Artvin Havalimanında tarih yazdı. Havalimanında icra ettiğimiz açılış programımızda çok yüksek bir coşku ve teveccühün gösterilmiş olması, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi.

 “BU ŞEHİR BUNU HAK EDİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamaları ile ilgili, “Şampiyonluk kutlamaları dünyada konuşuluyor; bu şehir bunu hak ediyor.

Birbirimizle kenetlenerek müziklerle, coşkuyla bu ana şahit olmak harikaydı. Hasretle beklenen şampiyonluk kupasının Trabzon’da kaldırılmasıyla heyecan verici anların bir o kadar duygusal bağı da var. Bu anlamda şampiyonluk yolunda taraftarlardan, futbolculara, teknik heyetten yönetime emek veren herkese teşekkür ederiz. Kutlamalarla ilişkili olarak denizde yaşananlar şehrimize ayrı bir hava kattı. Trabzon’un da bir deniz şehri olduğunu hatırlatan ve organizasyonda emeği geçen herkese ayrıca teşekkür etmek gerekir.” dedi.

Editör: TE Bilisim