MUMCU OF VE HAYRATTA

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ve yardımcıları Of ve Hayrat İlçe başkanlığını ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelip Kaymakam ve Belediye Başkanlarını da ziyaret etti ve ‘Güzel bir çalışma oldu’ dedi.

ÇAYKARA’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Telekom’da yeniden yapılanma tamamlanıyor. Trabzon, Kuzey 2.bölge müdürlüğü oldu. 2.Bölge müdürlüğüne ise Müdür yardımcısı olarak kurumda çalışan Çaykaralı hemşehrimiz Burhanettin Ayan getirildi. Ayan’ı atanmasının ardından ziyaret eden Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yanmış, Yardımcısı Mehmet Çevik ile  İbrahim Kara tebrik etti ve hayırlı olsun dileğinde bulundular. Bizlerde Bölge müdürünü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

VAKFIKEBİR’DE HÜZÜN

Vakfıkebir’in sevilen esnaflarından Osman Öğretici Covid-19 illetine yenik düşerek yaşamını kaybetti. 63 yaşında yaşama veda eden Osman Öğretici bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. Osman Öğretici Sekmenli Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.

KALKAN AİLESİNİ ZİYARET ETTİLER

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Muharrem Çimşit beraberinde Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ile birlikte ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla Kalkan ailesini ziyaret ettiler.  Ziyaretle ilgili olarak bir açıklama yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Ali Kalkan kardeşimizi ve ailesini ziyaret ettik. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanımız Muharrem Çimşit, aileye Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun selamlarını illetti. Kendileriyle sohbet ederek yaşadıkları sorunları dinledi ve taleplerini not alarak yapılabilecek olan şeylerle ilgili istişarelerde bulundu. Ayrıca her zaman yanlarında ve destekçileri olduğumuzu belirtti. Kaplan Ailesine gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu, ilimize yaptığı çok önemli proje ve hizmetlerin yanı sıra sosyal faaliyetlere, toplumsal sorunların çözümüne de büyük önem veriyor. Kendisine bu hassasiyeti dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İDDİALAR ASILSIZDIR

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, 1.Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile ilgili açıklamalarla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Başkan Uzun yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Şahsım hakkında son günlerde Sosyal Medyada ve bir takım basın organlarında Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesinin bir kararına atfen asılsız, mesnetsiz ve art niyetli bilgiler paylaşılmaktadır. Bu paylaşımlar kesinlikle gerçekleri yansıtmadığı gibi itibarımı zedelemeye ve yanlış algı yaratmaya yöneliktir. 2011 yılında Belediyemizde yapılan “ Cadde sokak süpürme, temizleme ve çöp toplama hizmet alımı ihalesi “ ile ilgili evraklardaki eksikliğin tarafımızca öğrenilmesi üzerine kamu yararını korumaya yönelik ilkeli yöneticiliğin gereği 03.01.2012 tarihinde Beşikdüzü Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Neticesinde bahsi geçen ceza soruşturması başladı ve sonucunda ihbarda bulunanın şahsım olması bu haliyle de suç kastım olmadığı açıkça ortada iken 29.03.2021 tarihli oturumda hakkımda 10 ay ceza verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına oy çokluğu ile ( Mahkeme Başkanının Muhalif kalması ile ) karar verildi. Bu karar kesin karar olmayıp itiraz yoluna gideceğimiz ve atılı suçun unsurları itibarı ile gerçekleşmediğinden ilgili karar kaldırılabileceği gibi kaldırılmaması durumunda ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karar verildiğinden kesin hükmün hiç bir sonucunu doğurmayacağı gibi 5 yıllık sürenin geçmesi ile de bütün sonuçları ile ortadan kalkacaktır. Yine haberde bahsedilen diğer suçla bir ilgisi bulunmayıp bu suça ilişkin de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karar verilmiştir. Paylaşım ve haberlerde belirtildiği gibi 15 aylık bir ceza söz konusu olmadığı gibi savcı tarafından istinaf yoluna gidileceğine ilişkin süre tutum dilekçesi verilmesi, kararın mütalaaya aykırı verilmesi nedeni ile olup işleyişin gereğidir.

Sonuç olarak belirtmek isteriz ki, yapılan bu paylaşımlar karalama ve yanlış algı yaratmaya yönelik olup ayrıca Belediyemizce paylaşımcı hakkında ücretsiz gazete dağıtıldığı ya da personelin paylaşımcı hakkında suç duyurusunda bulunması ile ilgili talimatımın olduğu şeklindeki iddialar da asılsızdır” dedi.

ERENER’İN HAYVAN SEVGİSİ

Görele Belediyesi sokakta yaşayan sevimli dostlarımız için çalışmalarını sürdürüyor.  Görele Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli noktalarına kedi villaları ile kedi, köpeklerin beslenmeleri için su ve mama kabı yerleştirildi.  Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, sokak hayvanları için örnek çalışmalara imza atmaya devam ettiklerini belirterek, “Onlar üşürse, karınları aç gezerse bizim yüreğimiz donar. Bizim ne kadar yaşamaya hakkımız varsa, doğadaki her canlının da o kadar yaşam hakkı vardır. Sokak hayvanlarımızın hakkına değer veriyor, onlar için örnek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sevimli dostlarımız için ilçemizde belirlediğimiz çeşitli noktalara insanlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde kedi villaları ve beslenmeleri için mama ve su kabı yerleştirerek, doğadaki yaşam koşullarını güçlendiriyoruz” dedi.

SARIALİOĞLU’DAN AÇIKLAMA

Trabzon Oto Galericiler Sitesi Başkanı ve Ortahisar Meclis Üyesi Ahmet Sarıalioğlu galericiler sitesinde ki ihale süreci ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi. Son günlerde basında yer alan bazı haberlere istinaden konuşan Başkan Sarıaliolu, "Bizler yıllardır oto galericileri olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Son günlerde Büyükşehir belediyemizin bir önceki dönem yapılıp kiraya verilen yerlerimizin satış kararını öğrendik. Bizlerde oto galericileri olarak Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı ihaleye girerek, dükkanlarımızı almaya talip olacağız. Şuanda hangi dükkanı kimin alacağı kesinlikle belli değildir. Açık ve şeffaf bir ihale olacağına da inancımız tamdır. Belediyemizin aldığı karar doğrultusunda sürecini takip edeceğiz." dedi.

Editör: TE Bilisim