Usta’ya Ziyaret

Trabzon basınının duayen isimlerinden Salih Çamoğlu’nun KTÜ Tıp fakültesindeki tedavi süreci devam ediyor. Onkoloji servisinde Trabzon’un değerli hekimlerinden Prof. Dr. Feyyaz Özdemir’in tedavi ettiği Salih Çamoğlu’nun Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ile Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı Hakan Usta ziyaret etti ve moral verdi. 

Fatih Devlete Övgü

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi’nin acil servisi 5 yıldızlı oldu. Oğlunu Acile getiren Arsin Turk Parti İlçe Başkanı Yüksel Çebi, ‘Muhteşem bir manzara ile karşılaştım. Böylesi Türkiye’de yok. 5 yıldızlı hem fiziki olarak hem de doktor ve sağlıkçıları olarak. Emeği geçenleri kutluyorum’ dedi.

Efsaneler’den Tebrik

Trabzonspor’un efsane Başkanlarından Salih Erdem Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen yusuf Turgut ve yönetim kurul üyelerini tebrik etti, başarı diledi. Trabzon Lokantacılar camiasının efsane Başkanı Kemal Kadakal da ‘Sayın Turgut hak ettiğin koltuğa oturduğun için mutlu oldum’ dedi.

 ‘Yanlış Algı Yaratılıyor’

AK Parti Medya Tanıtım Başkanı Cihan Bıyıkoğlu Suriyeliler ile ilgili oluşturulan yanlış algıya sitem etti. Bıyıkoğlu; “Trabzon’da kavşaklarda ve şehrin muhtelif yerlerinde "gerçek Suriyeli kardeşlerimizin onurunu rencide edecek şekilde" Suriyeli adı altında organize olmuş bir dilenciler şebekesi var. Çocukları ve kadınları suiistimal ederek insanları maddi ve manevi olarak sömürüyorlar. Milyonlarca Suriyeli kardeşlerimizi barındıran Türkiye’yi, Suriyeliler için mazlumlar için çırpınan Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayip Erdoğan’ı Suriyelilerle ilgilenmiyor, halkı sefil ediyor algısı yaratmaya kimin ne hakkı var? Bu durum ne hikmetse görülmüyor veya göz yumuluyor, niçin maddi ve manevi olarak sömürtülüyoruz. Bu durum defalarca gündeme getirilmesine rağmen niçin müdahale edilmiyor? Şehrül-Emin olmak zor, hesap günüde zor. Suriyelinin en yoğun olduğu illerde Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş gibi illerde böyle bir durum yok” dedi.

 ‘Tütünsüz Gençlik’

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr.Köksal Hamzaoğlu 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı. Hamzaoğlu yaptığı açıklamada, “Bu yıl Ülkemizde 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinliklerinin ana teması “Tütünsüz Gençlik” olarak belirlenmiştir. Tütün tüketimi dünyada önlenebilir ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Bu zararlı maddeye genellikle 15 yaş öncesi başlanmaktadır. Çocuk ilk sigarasını ne kadar erken yaşta denerse, o kadar uzun süre düzenli tütün tüketicisi olacaktır ve sigarayı daha zor bırakan grupta yer alacaktır. Sadece tütün kullanmak değil, dumanına maruz kalmak bile hastalıkların oluşmasına sebep olabilmektedir. Sevgili gençler ALO 171 Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak ücretsiz hizmet alabilirsiniz. Size memnuniyetle yardımcı olacaklardır” dedi.

Karoğlu Rektör Adayı

Çaykaralı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı. Aynı Üniversitede Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Alaybey Karoğlu Temmuz 2016’da yapılacak rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. 

Perinçek’in Karadeniz Turu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 4 Haziran 2016 akşamı Giresun’a gelecek. 3 Haziran 2016 Günü saat 19.00’da Samsun’da  “Büyük Karara Doğru”  konulu konferans verecek olan Doğu Perinçek geceyi Ordu’da geçirecek. Ordu’da 4 Haziran 2016 Cumartesi Günü saat 13.00’da “Büyük Karara Doğru”  konulu konferans verecek olan doğu Perinçek; 4 Haziran Cumartesi akşamı Giresun’da olacak. Giresun’da Vatan Partililer ile bir araya gelecek olan Perinçek; saat 19.00’da Kit-Tur Otel’de Dayanışma yemeğine katılacak. 4 Haziran 2016 Cumartesi akşamı Trabzon’a geçecek olan Perinçek geceyi Trabzon’da geçirecek. 5 Haziran Pazar Günü saat 12.00’da partisinin Trabzon il kurultayına katılacak. Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da partililer ile bir araya gelecek ve partilileri dinleyecek. Perinçek İller ile ilgili bilgi alacak.

Genel Sekreter Yardımcısı Oldu

 Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden ayrılarak emekliliğini talep eden ve bir olaydan dolayı tutukluluk hali devam ettiğinden cezaevinde bulunan Mehmet Nuri Gezmiş'ten boşalan Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcılığına Rize Valisi Ersin Yazıcı tarafından atama yapıldı. Vali Yazıcı, Rize İli Yerel Yönetimler Andon İçmesuyu Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (RİZESU YAP-İŞ) Müdürü Çevre Mühendisi Ümit Hüseyin Sarı’yı Genel Sekreter yardımcılığına atadı.
 
Editör: TE Bilisim