Başkan Genç, “Sayın Öztrak’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu vesile ile tüm hastalarımıza şifalar diliyorum.” dedi.
 


BARO’YA 2 ADAY
 
Trabzon Baro Başkanlığı için 2 aday yarışacak.  Mevcut Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez’in ve AK Parti eski il Başkan yardımcısı Av. Mahmut Yazıcı’nın listelerini yarışacağı seçimi tüm Trabzon ve Türkiye takip edecek. Çoklu baro sisteminin ardından gözler bu seçime çevrildi.
 

 
AYDIN SIK SIK TRABZON’DA
 
AK Parti Trabzon Merkez (Ortahisar) İlçe eski başkanlarından Ergin Aydın, Ankara’da yaşıyor. Kendi bürosunda misafirlerini ağırlıyor. Aydın, bu aralar sık sık Trabzon’a gidip gelmeye başladı. Dün sabah da AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Atmaca’nın Ayasofya’daki iş yerinde kahvaltı yaptılar. Kahvaltıda AK Parti İl Yönetim Kurlu Üyesi Mehmet Aygün, eski yönetici Adnan Bayram, Söğütlü eski belediye başkanı Metin Gedikli’de vardı. Gedikli’de belediye başkanlığından sonra Ankara’ya yerleşti. Kahvaltıda güncel siyasetle alakalı istişarelerde yapıldı. Aydın, kahvaltının ardından Numune Hastanesinde tedavi gören kayınpederini ziyarete gitti.
 

 
ŞENTÜRK’TEN ÇAĞRI
 
Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, Akçaabat’taki dönüşüm için çağrıda bulundu. Otobüse imza veren şoför esnafını bir kez daha düşünmeye davet eden Şentürk, “Otobüs ile esnafımız borçlanacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açıkladığı pandemi kuralları çerçevesinde toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alınması yasak. Esnaflarımız bu imzaları bir kez daha düşünsünler. Borçlanmasınlar. Dönüşümü minibüslerle yaparak çalışmamıza devam edelim” dedi.
 


2023’E KOŞMALIYIZ
 
AK Parti Ortahisar eski yöneticisi Serdar Uzun, kongre süreci ile alakalı Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm söylediklerine katıldığını söyledi. Uzun, “Trabzon teşkilatlarımız gayet başarılıdır. Liderimizin yolunda emin adımlarla yoluna ilerliyor. Genel Başkanımızın da dediği gibi halkımızın her an yanında olmalıyız. Ben parti teşkilatında aktif görev almasam da bir nefer olarak her an sahada oldum. Herkes de bunu yapmalıdır. Şu anda yöneticiliği sona erecek olanlar var. Asla darılmamalı partinin askeri olarak 2023 yolumuza emin adımlarla koşarak gitmelidir” dedi.
 


BAŞKAN EKİM: TEDBİRLERE UYALIM
 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in tedavisi sürüyor. Ekim, bu süreçte vatandaşları da uyarmayı ihmal etmiyor. Her fırsata tedbirlere dikkat çekiyor. Başkan Ekim, “Tedbirlerimizi asla elden bırakmayalım. Özellikle maske kullanımı, hijyen ve mesafe kuralına uymaya özen gösterelim.” İfadelerini kullandı.
 


ARAKLI KTÜ’DE
 
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret eden Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı Ak Parti ilçe başkanı Şaban Bıyık hayırlı olsun dileklerini sunup yeni görevinde başarılar dilediler. Ayrı ekip daha sonra Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş’ı ziyaret ettiler.


 
KOLCU’YA ZİYARET
 
Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı hakim İbrahim Kolcu makamında ziyaret eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, ‘Bölge adliye mahkememiz Yargıtayımızın yükünü biraz daha hafifletecek, adalet daha tez tecelli edecektir. Bu nedenle bölge adliyemiz şehrimize hayırlı olsun.’ dedi.
 


KAMU BİNALARINA “HES” KODU İLE GİRİLECEK
 
Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodunun kullanılacağı bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ülke genelinde ve Rize'de Kovid-19 pozitif vaka sayılarının artması üzerine yeni tedbirlerin hayata geçirilmeye devam edildiği belirtildi. Rize genelinde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca pek çok tedbirin hayata geçirildiği ve bu tedbirlerin rutin denetimlerinin yapıldığı vurgulandı. Yapılan denetimlerde karantina kurallarına uymayan kişilerin tespit edildiği ve idari para cezası uygulanarak Rize Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı.


 

Editör: TE Bilisim