Türkiye muhtarlar konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk’te Erdoğan’a teşekkür etmişti. Aktürk randevusunu aldı ve aşını vuruldu. Tüm vatandaşlara da çağrı yaptı: ‘Sırası gelen aşısını vurulsun ve en kısa sürede de bu virüs ortadan kalksın.’

DÜZKÖY’DEN ÇIKAN İSYAN

Düzköy’den Murat Akdeniz yazdı: ‘Düzköy’de Karayolları kamulaştırması ile ilgili yazıyorum. Size buradan derdimi anlatabileceğimi sanmıyorum ama yine de bahsedeyim. Sizler tecrübeli basın mensubu olarak benim ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Size bir PDF görüntü atıyorum.. Kroki üzerinde çizdiğim alan benim ve ailemin arazisi ve ifraz ettiğimiz arsalar yollar gözükmektedir. Bu arsalarımızın 14 tanesini çapraz bir şekilde yok eden bir karar. Akçaabat Düzköy arası yapımı 10-15 yıldır devam eden duble yola ilaveten yayla yolu bağlantısı ekleme projesidir. Malumunuz yayla evlerinin defalarca yıkım kararı alınmış ve bir kısmı da uygulanmıştı. Türkiye'nin hiçbir yerinde duble yolu veya çevre yolunu şehrin göbeğine sokan bir uygulama görmedik. Trafik kalabalığı sadece yayla şenlikleri yapıldığı günlerde 5-6 kere yaşanıyor. Siyasiler Karayolları acil kamu yararı kararı aldırarak arsalarımızı ve evlerimizi alıyor. Karayolları kamulaştırma işlemini kanuna uygun yapsa idi biz zaten itiraz haklarımızı kullanabilirdik. Sizin vaktiniz olur mu bilmem ama ilçemizde inceleme yapmak yer sahipleri ile konuşmak hatta röportajlar yapmak sesimizi duyurmamızda farkındalık yapma şansımız olur mu bilmiyorum. ’

BİRDAL ÖZTÜRK’E ZİYARET

Trabzon Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret eden Yomraspor Başkanı Davut Atmaca kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sundu.

GÜNEY ÇEVRE YOLU NE OLDU?

ANAP eski il başkanı Mahmut Kerimoğlu, ‘42 kilometrelik Güney Çevre yolunun ihalesini 55. Hükümet Döneminde tamamen dış kredili olarak yapılmasına ilişkin Bakanlar kurulu kararı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in imzasından çıkmış 30 Ocak 1999 Değirmendere-Arsin 31 Ocak 1999 Değirmendere-Mersin kısmının yapılması ile ilgili bakanlar kurulu kararı onaylanmış bu hükümetin yıkılması ile Bülent Ecevit’in Başbakanlığında 55 milletvekili ile kurulan 56.ncı azınlık hükümeti ilk iş olarak Trabzon Güney Çevre yolu İhalesini iptal etmiştir. Ve aradan 22 yıl geçti bu arada Rize, Gümüşhane, Ordu Güney Çevre yolları yapıldı bitti Trabzon size ne etti. Oy Verdi, oy’ dedi.

EMİRZEOĞLU'NDAN ÖNERİ

Trabzon Seyyar Semt Pazarcıları Odası Gökmen Emirzeoğlu, Cumartesi günleri açılması planlanan semt pazarlarının cuma cumartesi günleri açılması için öneri sundu. Emirzeoğlu, sadece Cumartesi günleri açılan pazarların esnafa katkı sağlamayacağını belirterek, cuma günlerinin de açıklamasını talep etti. Emirzeoğlu, "Bize gelen genelgeye göre 8 Mayıs ve 15 Mayıs Cumartesi günü sabah 10 akşam 17 saatleri arasında sadece sebze ve meyve tezgahları oda kısıtlı şekilde açılması isteniyor kısacası pazarcı esnafına tezgah açmayın deniliyor. Bu kararı bir daha gözden geçirilmesi önemle rica ederim" dedi.

AKÇAABATLI İŞ İNSANINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Akçaabatlı iş insanı Hüseyin Gül, Suriye’de yaşan insanlık trajedisine seyirci kalamadı ve ihtiyaçlı insanlara hem para hem de gıda yardımı yaptı. Akçaabatlı iş insanı Hüseyin Gül, Ramazan ayı dolayısıyla Suriye’de güzel uygulamaya imza attı. Trabzon’dan bir kamyon dolusu gıda malzemesi ile Suriye’nin Jarablus kentine giden Gül, bura ki ihtiyaç sahibi insanlara dağıttı. Bu yılki zekatını bu şekilde değerlendiren Hüseyin Gül, ayrıca çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan ihtiyaçlı kişilere para da dağıttı.

BU NASIL YASAK

Fotoğraf dün çekildi. Yer Trabzon'un Ortahisar İlçesi İnönü Mahallesi PTT Şubesi. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen vatandaşlar PTT önünde ne sosyal mesafe nede hijyene dikkat etmeden şubeye işlerini görmek için geldiler. Sokağa çıkma kısıtlamasında bu kadar vatandaşın mesafeye dikkat etmeden toplanması tepki çekerken, yetkililer de mesafe konusunda sürekli uyarıda bulundu.

 “TÜRK MİLLETİ BU İHANETİ ASLA UNUTMAYACAK”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin "Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!" açıklamasını, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Sn. Koray Aydın ve Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Sn. Yavuz Ağıralioğlu açıkça lanetlemişlerdir.  Açıklaması üzerinden Yavuz Beye yapılan hakareti de lanetliyoruz. Terörle arasına mesafe koyamayan, kendisini bölücü terör örgütü PKK’nın yanında konumlandıran HDP’nin, Ermeni soykırımı iftirasını savunması, Ermeni çetelerin Türk milletini arkadan hançerlemesi ile eşdeğerdir.  Türk milleti bu ihaneti asla unutmayacak ve affetmeyecektir.”

BOSTANCI TEŞEKKÜR ETTİ

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, İçişleri Bakanlığı’nın tam kapanma sürecinde zincir marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamı dışındaki ürünlerin satışını engellemesi nedeniyle yetkililere teşekkür etti. İçişleri Bakanlığı’nın haksız rekabete dur dediğini kaydeden Başkan Bostancı, “Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz hep esnafımız için. Zor günler geçiren yerel esnaf ayakta kalma mücadelesi veriyor. 17 günlük kapanma sürecinde kırtasiyeler, ayakkabıcılar, züccaciyeciler, konfeksiyoncular, hırdavatçılar, elektronikçiler, beyaz eşyacılar, otomotiv ürünü satan sektörler kapalıyken bu ürünlerin hepsinin satıldığı ana faaliyeti aslında gıda ürünü satması gereken zincir marketlerin açık olması ve bu ürünleri satması kapalı olan esnafımız için ciddi haksızlıktır. Çok şükür ki sesimizi duyurabildik. 07/05/2021 tarihi itibari ile İçişleri Bakanlığımız tarafından zincir marketler vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürünün satışını yapamayacak. Bu kararı alan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e, Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüz Necmettin Erkan’a, Türkiye genelinde gerekli mücadeleyi veren meslek odası başkanlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim