Genel Başkan Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’ın katılım ile Yenimahalle sahilinde körfez Metin’de(Hacıoğlu) Cuma akşamı iftar yemeği veriyorlar. Azaklı, tüm basın mensuplarını davet ederken Genel Başkan Uysal’ın toplantı sonrasında gazetecilerin soruları da cevaplayacağını ifade etti. Azaklı, ‘Demokrat Partinin nal sesleri gelmeye başladı.’ dedi.

MUMCU SÜRMENE’DE ZİYARETLERDE BULUNDU

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Sürmene ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Mumcu, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile görüştü ve değerlendirmelerde bulundu. Ardından vatandaşları ziyaret etti. Mumcu, “Yetim ve Öksüz çocuklarla iftarımızı yaptıktan sonra Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi gören kardeşlerimizi ziyaret ettik. Allah Yüce Kitabımızı ezberlemeye çalışan kardeşlerimizin yardımcısı olsun.” İfadelerini kullandı.

TANIŞ’A HAYIRLI OLSUN

Gümüşhane Merkez ArzularKabaköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ömer Tanış, belediye başkan yardımcısı oldu. Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış’ın girişimleri sonucunda norm kadrolarda derece ve gurup yükseltilmesi yapıldı ve belediye başkan yardımcılığı kadrosu ihdas edildi. Başkan Yardımcılığına Belediye Mali Hizmetler Müdürü Ömer Tanış atandı. Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, belediye başkan yardımcılığı görevine atanan Ömer Tanış’a ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

ÇARŞIBAŞI’NDA KUKLA FESTİVALİ YAPILACAK

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde Geleneksel Ramazan Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali yapılacak.

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu öncülüğünde Çarşıbaşı ilçesinde 29 Nisan 2022 cuma günü “Çarşıbaşı Belediyesi Geleneksel Ramazan Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali “ yapacaklarını açıkladı. Nuhoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin pek çok ilinde yapılan ve büyük beğeni toplayan Geleneksel Ramazan Çocuk Oyunları Festivali bu defa Trabzon Çarşıbaşı ilçemizde gerçekleştirilecektir. 29 Nisan cuma günü Çarşıbaşı Belediyesinin organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan Festivalde Kukla ve Karagöz Sanatçıları Umut Şafak Poyraz, Bahadır Bıyıklı ve Sihirli Balon (Bubble Show) sanatçısı Çitlembik gösteri yapacaklardır.  Festival Çarşıbaşı ilçemizdeki çocukların unutulmaz anlar yaşamasını sağlayacaktır. Festival ile çocuklar gösteriler boyunca geleneksel sanatlarla tanışacaklardır. Festival bir nebze de olsa çocukların cep telefonundan ve sanal âlemden uzaklaşmalarına yardımcı olacak ve çocuklara yeni ufuklar açacaktır. Bu tür etkinlikler ilçe çocukları için artarak devam edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çarşıbaşı Meydan Parkında  yapacağımız festivale tüm halkımız davetlidir.”

PTT’DEN AKILLI ESNAF UYGULAMASI

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret eden Trabzon PTT Başmüdürü Yavuz Güney, esnafa ve sosyal medya üzerinden satış yapan kişi ya da kurumlara, özel komisyon avantajları sunan "PTT Akıllı Esnaf" sanal ve fiziki POS uygulaması hakkında bilgi verdi.

Trabzon PTT Başmüdürü Yavuz Güney, Akıllı Esnaf sanal ve fiziki POS uygulamasının PTT’nin yeni nesil hizmetlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Bu uygulama ile esnafımız tüm satışlarında devlet güvencesiyle ödeme alabilecek, müşterileri isterse kredi kartına taksit yapabilecek. PTT’nin bu hizmeti tamamıyla ücretsizdir. Amaç esnafımızı kalkındırmak, pandemi döneminde online alışverişe dönen piyasa koşullarında esnafımızın kazancının artmasını sağlamaktır. Akıllı Esnaf uygulamasına üye olmak için ıslak imza ve taahhüt istenmemektedir. Uygulamanın sabit gideri bulunmamaktadır. Sisteme kayıt basitçe whatsapp üzerinden gönderilecek fotoğraflarla sağlanmaktadır. Ayrıca uygulama üzerinden yapılan her satışta PTT Kargo’nun kullanılması durumunda gönderilere yüzde 20 indirim sağlanacaktır. Uygulama ile ilgili detaylı bilgi www.akilliesnaf.ptt.gov.tr adresinden alınabilir” dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara ise fiziki satışların yanı sıra e-ticaret hacminin giderek arttığı piyasa koşullarında esnafa sağlanan bu imkanlar nedeniyle PTT’ye teşekkür etti.

BU BAŞARI TRABZON’UN

Trabzon’un köklü sigorta şirketlerinden Aydemirler Sigortacılık Aracılık Hizmetleri sahibi Bilal Aydemir, Trabzon’a bir başarı daha kazandırdı. Aydemir, sigorta devi Groupa taradınan başarı ödülüne layık görüldü. Ankara Hilton Otel’de ödülünü alan Aydemir, başarının Trabzon’un olduğunu ifade ederek, “Bir çok güzel kelimeler yazmak geliyor içiminden. Ama bence en güzelini yazmak daha anlamlı gibi. Bir başarı Hikayesi. Arkada tarafta ekip arkadaşlarının mücadele hikayesi aslında müşterilerinin desteği aslında ..yöneticilerin desteği aslında ve herkesin. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

ŞALPAZARI'NDAN İLGİNÇ FOTOĞRAF

Trabzon'un Salıpazarı ilçesinde 23 Nisan kutlamalarında ilginç anlar yaşandı. Belediye Başkanı Refik Kurukız'ın bir maç esnasında ayağını burkmasından dolayı kutlamalara Belediye başkan vekili Mustafa Özendi katıldı. Programa ayrıca Cumhur ittifakı ilçe başkanları Zeki Çabuk ve Ömer Özdin ile İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz ve CHP ilçe başkanı Erdoğan Kıran katıldı.

 Programın anısına hatıra fotoğraf çekilirken sandalyeden kalktı. CHP ilçe başkanı Erdoğan Kıran ise, 'Ben Cumhur ittifakı ile fotoğraf çektirmem' diyerek ceketi ile yüzünü sakladı. Ülkemizin kurucusu Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Atatürk'ün kurduğu CHP'nin ilçe başkanının ve Millet İttifakı İyi Parti İlçe Başkanın tavrı ilçe halkı tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.

BAŞKAN GÜRSOY YERİNDE İNCELEDİ

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, ilçede incelemelerde bulundu. Başkan Gürsoy, “Belediye ekiplerimiz tarafından Fatih, Yeşilyalı, Başdurak mahallelerimizde ve Arsin Liman’ında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledik. Arsin’in modern bir görünüme kavuşması için tüm çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim