Çebi’yi kutlayan Aktürk, ‘Sayın Çebi her zaman muhtarlarımız ve köylerimizin yanında oldu. Tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz’ dedi.
 
Vekiller Kul’u İster
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesindeki yeniden yapılandırma içinde Mustafa Akkaya’nın koltuğuna oturan Genel Sekreter yardımcısı İbrahim Kul genel sekreter olur mu?

Yeni dönemde Davut Çakır’ın devamını isteyenler var. Bir görelim isteniyor. Eğer Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçmişte olduğu gibi milletvekilleri ile bir karar verecek ise İbrahim Kul’un da Genel sekreter olması  da gündeme gelecek.
 
Gazeteciler Cemiyeti Görev Dağılımı Yaptı
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetim kurulu görev bölümü yaptı. İşte yeni görev bölümü: ‘Ersen Küçük  Başkan, Asım Kemal Güner  Başkan Yardımcısı, Hakan Yoloğlu Başkan Yardımcısı, Ahmet Kamburoğlu  Başkan

Yardımcısı, Ayşegül Özdoğan Yıldırım  Genel Sekreter, Fatih Turan  Mali Sayman ve Lokal-Personel Sorumlusu, Şakir Bostancı  Genel Koordinatör, Fatih Doğan Kültür ve Sosyal İşler Sorumlusu, Aydın Akdeniz  Üye.’
 
Darbeler neden olur?
 
Son olarak Sudan’da Ordu’nun yönetime el koymasının ardından İsmail Hacıhaliloğlu’nda açıklama geldi. Telefonla arayan Halilağaoğlu şunu söyledi.

‘Afrika ülkelerindeki darbelerin sebebi  Ordu’da subaylığın torpille babadan oğula geçmesi ve akrabalara verilmesidir. Bu sistem böyle devam ettiği sürece darbelerin önüne geçmek zordur.’ Halilağaoğlu, ‘Araştırılsın bu darbenin arkasından da ABD çıkar’ görüşünü ileri sürdü.
 
Sendika Başkanı Sokağı Süpürdü
 
Hak-İş Konfederasyonu Hizmet İş Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan dün güzel bir insanlık örneği sergiledi. Eline süpürge ve küreği alarak Tanjant Yılında temizlik yaptı.

'Temizlik kirletmemektir' diyen Kaplan, "Temizlik önce çevrede başlar. Bizler de etrafımızı temizledik" dedi. Kaplan'ı örnek davranışı için kutluyoruz.
 
Bu Kadar Işık Fuzuli
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Değirmendere Mahallesi Anadolu Bulvarında bulunan bir çok trafik ışığının fuzuli olduğu iddia edildi. Mahalle sakinleri Erzurum Yolunda Esiroğlu’na kadar olan bölgede ki yaklaşık 6 tane ışığın trafikte zaman kaybına ve yakıt israfına neden olduğuna vurgu yaparak, “Yolda sizlerde gördünüz.

Anayol 35 saniye kırmızı ışıkla kapanıyor. Tali yoldan ise bu sürede bir yada iki tane araç geçiyor. Anayolun 35 saniye kapanması yaklaşık 100 metrelik araç kuyruğu oluşturuyor. Bu da hem zaman kaybına hem de akaryakıt israfına neden oluyor. Buralara çalışma yapılıp kontrollü geçiş verilmesini istiyoruz” dediler.
 
Polis Okulu Müdürü Vali Çeber’ e Ziyaret
 
Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve Rize Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Sevil, Polis Teşkilatının 174.kuruluş yıldönümü nedeniyle personeli ile birlikte Rize Valisi Kemal Çeber’i Makamında ziyaret etti.

Rize Valisi Kemal Çeber, İl Emniyet Müdürü Gökduman, nezdinde bütün polis teşkilatının 10 Nisan Polis Gününü kutlayarak “ Rize’de ve ülkemizin her bir noktasın da huzur ve güvenliği sağlamak için 7 gün 24 saat hizmet veren, kendisine verilen sorumlulukları ve görevleri layıkıyla yerine getiren, gerektiğinde pek çok konuda fedakarlık göstererek görevini ifa  eden tüm Emniyet mensubu arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu kutlu görevi yerine getirirken bugüne kadar hayatını hiç tereddüt dahi etmeden feda eden tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet, gazilerimize de minnettarlığımı sunuyorum ”dedi. İl Emniyet Müdürü Gökduman ve Rize POMEM Müdürü Murat Sevil, 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıldönümünde kendilerini makamında ağırladığı ve bulunmuş olduğu iyi dilek ve temennilerden ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek Vali Çeber’e teşekkür ettiler.
 
Şenlikoğlu’na Ziyaretçi Akını
 

31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimleri sonunda Giresun Belediye Başkanı seçilen Av. Aytekin Şenlikoğlu’na kutlama ziyaretleri devam ediyor. Vatandaşların yoğun ziyaretlerinin yanında, resmi kurumlar, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri Şenlikoğlu’nu ziyaret edip başarı dileklerini ilettiler.

Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu’nu görevi devraldıktan sonra, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Cumhuriyet Baş Savcısı Abdurrahim Alan, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin, Giresunspor Kulüp Başkanı Sacit Ali Eren ve Yönetim Kurulu, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, AFAD Müdürü Halil Topatan, İl Sağlık Müdür Vekili Ahmet Bal ziyaret ettiler.
 
Editör: TE Bilisim