Üstad Lokanta ve Pastacılık zincirini kurup önemli hizmetler veren Kaplan, Milliyetçi Hareket Partisine ciddi hizmetler verdi. Şimdi arkadaşlarının bir bölümü İyi partide bir kısmı MHP’de. O ise tam tamına ortada. Onların yeniden bir araya gelmesi için her akşam Atatürk alanındaki pastanesinde çaba harcıyor. Sert söz söyleyeni uyarıyor. ‘Türkiye için, Trabzon için çalışmalıyız’ diyor.
 


PARTİLEŞMEK İÇİN GÜN SAYIYOR
 
Çoban Ateşi Hareketi partileşme yolunda sürdüreceği yol haritasını belirledi, konu ile ilgili bir açıklama yapan Çoban Ateşi Hareketi Rize koordinatörü Eyüp Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘18 Temmuz 2020 Cumartesi günü Ankara’da ilk kurucular kurulu toplantımızı yapacağız, bu toplantıda partimizin kuruluş tarihi ve adı netleşmiş olacak , yüce TÜRK milleti özlediği ve beklediği kendinden olan bir siyasi partiye kavuşacak. Yaklaşık iki yıldan beri tabanda partimizin kuruluş hazırlıklarını ve çalışmalarını yürütüyorduk, pandemi sürecinde verilen aradan sonra tekrar çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. 20 yıldan beri milletin sesine değil de dış güçlerin sesine kulağını ve kucağını açanlar ve onlarla bu süreçte beraber yol yürüyüp ortak olup şimdi de yeni diye ortaya çıkanlar bilmelidir ki artık TÜRK siyasetinde kafa kola alamayacakları Çoban Ateşi Hareketi muhalefeti vardır. Bizler gücümüzü ve cesaretimizi yalnız ve yalnız CUMHURİYET’ten ve Halkımızdan alacağız, sadece Yüce TÜRK milletinin emrinde olacağız.’
 


YARIŞ SADECE HAYIR DA OLUR
 
Trabzon’da nerde bir gariban, yardıma muhtaç varsa evlerinin adreslerini cadde ve sokağına kadar bilen Mehmet Atmaca, yaptığı hayırlar ile yarışta en önde. Mütevazi kişiliği, yardım severliği, hayırseverlerle garibanlar arasında köprü kuran Atmaca, garibanların umut ışığı oluyor. Her an her zaman garibanlar ile iç içe olan Atmaca, gerek ayni ve nakdi yardımlarının yanı sıra gerekse manevi destekleri ile Allah rızası için yardım yapıyor. Atmaca’nın Ayasofya’daki ofisinde dün sabah Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Ulusal, Hastane Müdürü Orhan Aydın ve Hastanenin İmamı Selami Yazıcı ile sohbet ettik. Atmaca, misafirlerini güzel bir şekilde ağırladıktan sonra, yine sahaya çıkarak yardıma muhtaçların yardımına koştu. Allah razı olsun.
 

 
 300 BİN TL’LİK PLAKAMIZ SIFIRA ÇIKACAK
 
Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, Akçaabat-Trabzon arasındaki dönüşümün minibüsle yapılması gerektiğini kaydetti. Şentürk, mevcut araçların yenilenerek taşıma yapmanın hem şoför esnafı hem de yolcunun lehine olacağını söyledi. Bazı kesimlerin otobüse dönüşüm için imza topladığını dile getiren Şentürk, “Bu hatta otobüsle taşıma yapılacağı zaman bizim şu anda 300 Bin TL değerinde olan tahditli plakalarımızın değeri sıfıra düşecek. Şu anda bir araç 500 TL kazanıyorsa ortak sisteminde 100 TL ancak kazanır. Bizler şoför esnafının temsilcisi olarak hem şoför esnafımızı hem de halkımızı düşünmek zorundayız. Bu hat otobüsü kaldırmaz” dedi.



 “AMACIMIZ KARADENİZ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK”
 
Amsterdam Karadenizliler Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Çoban, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ersen Küçük’e çalışmaları hakkında bilgi veren Çoban, “Karadeniz kültürünü ve sanatını Avrupa’da yaşatmak ve yeni nesile bu kültürü empoze etmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Asıl amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, onlara yöremizin değerlerini ve halk oyunlarını empoze ederek vakit geçirmelerini sağlamaktır. Tüm Türk aileleri arasında kültürel ve sosyal birlikteliği dernek olarak sağlamak için mesai harcıyoruz. Bu amaçla yola yola çıktık ve yaklaşık 22 yıldır bu yoldan şaşmadan aktivitelerimize devam ediyoruz. Pandemiden dolayı bu yıl yapacağımız kültürel etkinlikleri bir daha ki seneye aktarmak zorunda kaldık” diye konuştu. sanatçımız Cengiz Çoban, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ersen Küçük’e çalışmaları hakkında bilgi veren Çoban, “Karadeniz kültürünü ve sanatını Avrupa’da yaşatmak ve yeni nesile bu kültürü empoze etmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Asıl amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, onlara yöremizin değerlerini ve halk oyunlarını empoze ederek vakit geçirmelerini sağlamaktır. Tüm Türk aileleri arasında kültürel ve sosyal birlikteliği dernek olarak sağlamak için mesai harcıyoruz. Bu amaçla yola yola çıktık ve yaklaşık 22 yıldır bu yoldan şaşmadan aktivitelerimize devam ediyoruz. Pandemiden dolayı bu yıl yapacağımız kültürel etkinlikleri bir daha ki seneye aktarmak zorunda kaldık” diye konuştu.
 


 KORONAVİRÜS SALGINI SANATA DA ENGEL OLDU
 
Trabzon Sanatevi tarafından bu yıl organize edilmesi planlanan 12. Uluslararası Sanat Günleri Corana Virüs salgını nedeniyle ertelendi. Trabzon Sanatevi tarafından organize edilen bu yıl 15-18 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan 12. Uluslararası Sanat Günleri Yönetim ve Yürütme Kurulu kararıyla 2021 yılına ertelendi.   Trabzon Sanatevi yönetim ve yürütme kurulu adına açıklama yapan Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç “Trabzon Sanatevi; Trabzon’un en büyük sanat kurumu olarak, Trabzon’un kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlamakta ve yıl içerisinde onlarca etkinliğin gerçekleşmesine öncülük ve ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan en önemlisi olan uluslararası sanat günleridir. Birçok sanat disiplininden sanatçıların ve sanat gruplarının yerelden, yurt içinden ve yurt dışından katılım sağladığı günlere yayılan bir organizasyondur. Buradan hareketle, 15-18 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan 12. Uluslararası Sanat Günleri’nin, yönetim ve yürütme kurulu kararıyla, tarihleri ilerleyen zamanda belirlenmek üzere 2021 yılına ertelenmiştir.” dedi.
 
 

 “BİZ ÇOK GÜÇLÜ BİR ORDUYUZ”
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, açıklamalarda bulundu. Tarım, “ Bazen beden gibi devlet de hastalanır, teröristler hainler ve ajanlar çoğalır. Tıpkı kanser hücreleri ve virüsler gibi. Bu düşüncelerin karşısında dimdik durduğunuzda sizi kirletmek düşüncesinden başka hiç bir dertleri yoktur. Başarılı olmaları mümkün değildir, çünkü virüs ve tehlikeli hücrelerle girmek istedikleri vücut hiç olmadık biçimde tarihin en sağlıklı vücuduna sahiptir. AK Parti’nin insan potansiyelini MHP’nin özgül ağırlığı ile birleştirdiğinizde gücün adresi bellidir. Siyaset sahnesi sık sık bu birlikteliğin tarumar edilmek istenmesini yaşayacaktır. Ülkemiz içinde veya dışında Türk’e düşman kim varsa en büyük derdi, ismini taşıdığı Devletine ve bu gün onu yöneten hükümetine destek veren Liderimiz Dr. Devlet Bahçelidir. İnandığımız en masum sevgiye kanlı ve tehlikeli eller uzansa da sadece yorarlar, kırarlar, üzerler fakat kazanamazlar. Bakında kaybedenlerden olmayınız.  Biz çok güçlü bir orduyuz.” dedi.
 

 
 
 
Editör: TE Bilisim