Cora, “ABD temsilciler meclisi aldığı siyasi kararla tarihi gerçekleri değiştiremez. Barış Pınarı Harekatı'ndaki başarıyı gölgeleyemez. Bu karar Barış Pınarı Harekatı sürecinde Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşmayı boykot etme veyahut tanımama yönünde atılmış bir adımdır. Trump’ın azil süreci ile eş zamanlı olması manidardır. Uluslararası hukuka aykırı, iki ülke arasındaki ilişkileri sabote eden bir yaklaşımdır. ABD temsilciler meclisi maalesef ermeni, yahudi ve FETÖ lobisine mahkum olmuştur.
 
İç siyasetteki çıkmazlarını ikili ilişkilere alet etmişlerdir. Bu talihsiz girişimin tarihi gerçeklerle hiçbir illiyeti yoktur. Tarihi belgeleri ve arşivlerini açmaktan korkanlar aldırdıkları sözde kararlar ile geçmişte yaşananları başka bir yöne saptırmaktadır. Böyle eskimiş basit ve banal yöntemlerle bize ayar veremezler. Bu kararı kınıyorum. Mecliste de AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti grupları olarak en şiddetli şekilde kınadık. Tarihi cevabımızı resmî gazetede yayınladık. Bu karar artık ABD temsilciler meclisinde kara bir leke olarak kalacaktır. Hiçbir yaptırım bir ülkenin onurundan, şerefinden, özgürlüğünden ve bağımsızlığından daha mühim değildir. Türkiye büyük bir medeniyettir. Gerçekler gün gibi ortadadır. Geçmişte yaşananlar tehcirdir, soykırım değildir. Onlar güneşi balçıkla sıvamaktadır.” dedi.
 
Güzide Uzun’dan Açıklama Var
 
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun yazılı açıklama kadınlar pazarının  geçici olarak taşınacağı alanla ilgili yapısal eleştiriler yaptı. Uzun şöyle dedi:
 
 ‘Tarih kokan güzelim Trabzon kenti için; kadınlar Pazar’ı esnafı için “geçici yapı” denilen beton severlikle yapılan dükkanlara neden tepki koyuyoruz. Bizim tepkimiz koruma kurulu kararı olmadan şehrin tarihi eserlerinin  harap edilmemesi için ve  az kalan tarihi eserlerin  korunması üzerinedir.  Burada inşaat nedeniyle dükkanları yıkılan esnafımızın mağduriyeti tabiki bizim önceliklerimiz arasındadır, Belediye meclis üyelerimiz halkımızın Temsilcisi olarak günlerdir anlatıyorlar  ancak kulaklar tıkalı gözler görmüyor.
 
Daha uygun yer bulunabilirmiydi  tabiki bulunabilirdi, Bu kentin sivil toplum örgütlerinin  ve halkın görüşü alınarak , sorularak karar verilmeli idi. Hertürlü uyarıya kulakları tıkayıp ben yaptım oldu mantığı ile hareket etmek alışkanlıkları olmuş zaten . Acele ile Taban betonları atılmış sıva aşamasına geçilmiştir. CHP’si kente karşı işlenen suçlar komisyonu olarak bu günün tarihini not ediyoruz. 2 yıl gibi bir sürede bu yapıların söküleceği Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu tarafından  deklere edilmiştir.
 
 Bunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Yeşil alan üzerine surların önüne yapılması çok mu elzemdi? Tabiiki hayır prefabrik yapı ile uygun bir yerde esnaf mağdur edilmeden yapılabilir miydi tabiiki evet. Esnafa yer bulamayanlar çözüm değil mağduriyet  yaratanlar geçici pansuman tedbirlere başvuranların sözüne inanmak yaşanmış pratiklerle kentin şimdiki haline bakarak mümkün değildir, Soruna bağlı olarak ulaşım konusunda  da trafik zaten arapsaçına dönmüşken yeni yapılan ve hizmete açılan Ortahisar belediyesi ve kaymakamlık binaları bölgesinde bu beton dükkanların yapımına karar verilirken trafiğin daha çok aksayacağı nasıl akla gelmez.’
 
Coşkun Başkan’ın Acı Günü
 
Çarşıbaşı eski Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’ın kayınvalidesi Ayşe Köse vefat etti. Uzun bir süredir hastalığı nedeniyle tedavi gören Ayşe Köse Çarşıbaşı Merkez Mahallesi’nde toprağa verildi. Çarşıbaşı eski Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ve Köse Ailesine başsağlığı diliyoruz.
 
Hayri Birinci’yi Ziyaret Etti
 
Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Trabzon İmperial Hastanesi’nde yatmakta olan Vakfıkebir eski Belediye Başkanı Hayri Birinci’yi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.  Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Hayri Abimizin biran önce sağlığına kavuşmasını diliyorum” dedi. Hayri Birinci ise, Ramis Başkan’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
 
 “Bir gülüş dünya'yı  değiştirir”
 
Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu, yaptığı yazılı açıklamada, pozitif enerjiyi ortaya çıkarma adına gülümsemeyi unutmayalım, bir gülüş dünyayı değiştirir kampanyasına vatandaşları katılmaya davet etti. Ardeşen Sanayi ve Ticaret Odası başkanı İsmail Kuyumcu açıklamasında, gülümsemek, insanın o an içinden gelen sevgi, saygı ve mutluluk dolu duyguların dışa yansıması olduğunu ifade ederek, “Küçük bir gülümsemenin insanlar üzerinde büyük ve olumlu bir etkisi vardır.

Güler yüz, ilişki ve iletişimlerinizin anahtarıdır ve tüm kalp kapılarını açar. İnsan, gülümsemeyle kendi iç dünyasını, samimiyetini, niyetini açıkça ifade eder. İnsanın gerçek dünyası, gülümsemesiyle açığa çıkar. Yüzyıllardır bunun farkına varan edebiyatçılar, şairler, düşünürler, yazarlar, sanatçılar da gülmeyi ve gülümsemeyi bir tema olarak eserlerinde sıkça kullanmışlardır. Gülümsemek evrensel bir mutluluk belirtisidir. Dünyanın neresine giderseniz gidin, bulunduğunuz yerin dilini konuşamasanız bile, insanlar gülüşünüzün ne anlama geldiğini bilir ve size aynı şekilde karşılık verirler. Gülümsemeyi unutmayalım. Bir gülüş dünyayı değiştirir." sloganı ile başlattığımız ve bir çığ gibi büyümeye devam eden kampanyamıza bir gülüşünüz ile destek olmanızı bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
Sahiplenerek Yapacağız
 
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Kürtün İlçemizdeki köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın da katıldığı toplantıda Taşbilek, muhtarlarla hem hasbihal etmek hem de daha önce gerçekleştirilen toplantının akabinde dile getirilen sorunların ne aşamada olduğunu görmek ve yeni talepleri değerlendirmek için bir araya geldiklerini ifade etti.  

Muhtarların tek tek söz alarak köylerindeki ihtiyaç ve taleplerini ilettiği toplantının sonunda değerlendirmede bulunan Vali Taşbilek,” Öncelikli işlerimizi toparlayacağız. Önceliğimiz köylerimizi susuz bırakmak mıdır, yoksa yaylaya yol yapmak mıdır? Birbirimizi kırmadan sahiplenerek bunları yapacağız. Coğrafi zorluklarından dolayı buralar pozitif ayrıma tuttuğumuz yerler. Bu yıl bütçeyi yaparken sıkıntılı yerlere öncelik tanıyalım dedik. Bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Birlikte rahmet var. Sizler de birliğinizi bozmayın.” dedi.
 
Öğretmenlere 'Tübitak' Semineri Verildi
 
Rize'de TÜBİTAK 2204-A Kodlu Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına sunulacak projelere danışmanlık yapmaya istekli öğretmenler için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde proje hazırlama semineri düzenlendi.

Seminerde Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Asim Kadıoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Makbul eğitmen olarak yer aldılar. Rize genelinden lise Biyoloji, Coğrafya ve Edebiyat öğretmenlerinden oluşan 30 kişilik bir öğretmen grubuna Rize Öğretmenevinde verilen seminer 2-3 Kasım tarihlerinde 2 gün sürdü. Uygulamalı eğitimlerin ağırlıkta olduğu seminerde Biyoloji, Coğrafya ve Edebiyat gruplarına ayrılan öğretmenler edindikleri bilgilerle kendi projelerini oluşturdular. Seminer sonunda ise hazırladıkları bu projeleri sunarak eğitimlerini tamamladılar.
Editör: TE Bilisim