Pazarkapı Mahallesi, Pazarkapı Camii karşısı BİM’in üzerine taşınan ofisin ziyaretçileri vardı. AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan İnşaat mühendisi Mustafa Yaylalı, Çarşıbaşı Belediye Başkan aday adayı Zekeriya Karaçengel, İnşaat Mühendisi Şenol Adanur, Köksal Boz ile hem siyasi sohbet yaptı deneyimlerinden istifade etti hem de hayırlı olsun dilekleriyle birlikte bol kazanç temennisinde bulundular.
 
Durmak Yok
 

CHP’nin Ortahisar Belediye Başkan aday adaylarından  olan Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı çalışmalarına devam ediyor. MHP Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Ayhan Sürmen ile bir toplantıda karşılayan Yazıcı ile Sürmen birbirlerine başarı dilediler ve aday olmaları halinde centilmence bir yarış temennisinde bulundular.
 
 ‘Yüzde 70 desteği var’
 
Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar yazılı açıklama yaparak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e sahip çıktı:  ‘Önümüzdeki seçimlere az bir zaman kaldı. Partilerden aday adaylıkları için müracaat yapan değerli kardeşlerimizi görüyoruz. Gerek Trabzon Büyükşehir için, gerekse ilçelerimizde siyasi partilerimizden müracaatlar hep ard arda yapıldı. Aday adaylık süreçleri tamamlanarak hepsi çalışmalarına büyük bir heyecanla sarıldılar. Şimdi herkes adayların kim olacağı noktasına odaklandılar, heyecanlı bir bekleyiş içindeler. Bizde bekliyoruz. Ak Parti açısından, Trabzon Büyükşehir adayı ilan edildi. Bunu yorumlamak bize düşmez. Ben, İnşallah Trabzon’a hayırlı olur diyorum. AK Partide Ortahisar ilçemizin adayı kim olacak noktasında, geldiğimiz bu süreçte çok ilginç dedikoduların üretildiğini ibretle izliyoruz. Geçmişi bir hatırlayalım. 30 Mart 2014 yılında yapılan belediye başkanlıkları seçimlerinde, Ortahisar ilçemizde AK partiden değerli 7-8 arkadaşımız aday adayı olarak bir ay boyunca harıl, harıl çalıştılar. Sonra ne oldu. Hiç aday aday olmayan Ahmet Metin Genç kardeşimizi , Sn Cumhurbaşkanımız çağırarak git Ortahisarın adayı sensin dedi. Neden? Çünkü Ahmet Metin Genç Trabzonun partili ve partisiz insanların sevgisini kazanmış ve onların teveccühüne Mazhar olmuş bir insandı.
 
İşte Cumhurbaşkanımız bunu en iyi şekilde görmüş ve kararını halkın tercihi yönünde vermişti. Bugün gelinen noktada, mide bulandırıcı bir çok dedikoduların üretildiği ve ayak oyunlarının yapıldığı bir süreç gözlemliyoruz. Ahmet Metin Genç gibi başarılı, Trabzon halkının sevgisini kazanmış bir belediye başkanına bu yapılmak istenenlerin hiç yakışık almadığını, doğru olmadığını, bunun büyük bir haksızlık olduğunu, ne insanlığa ve nede dava adamlığına yakışmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. Bugün Trabzon’da bir anket yapılsa, inanıyorumki % 65-70 Ahmet Metin Genç çıkar. Bu anketi AK Parti Genel Merkezininde yaptığını biliyorum. Geldiğimiz bu noktada, bende Yıllarca bu teşkilatlarda emek harcamış ömrünü tüketmiş insan olarak, hem insani ve hemde vijdani bir görev olarak diyorum ki. Trabzonda 86 mahalle muhtarımızın bizzat imzalayıp mühürleyip “Biz Trabzon Ortahisar muhtarları olarak, Belediye Başkanımız Ahmet Metin GENÇ’ten memnunuz ve onu tekrar Belediye başkan adayı olarak görmek istiyoruz” diyen muhtarlarımızla birlikte Sn Ahmet Metin GENÇ’in aday olarak gösterilmesini canı gönülden destekliyorum. Taktir Sn Cumhurbaşkanımızındır. Tüm Trabzon kamuoyuna saygılarımla.’
 
 ‘AK’ Arkadaşlar Dikkat!
 
‘Ne hikmetse partiyi kurarken gelmekte zorlananlar, hep bahane üretenler kurulduktan sonra elini taşın altına koymayı bırakın kenarında zor duranlardı. O günler bizler İlin her tarafını ilçeleri köyleri ve hatta mezraları karış karış arşınlarken birileri çalışmadan yorulmadan hak sahibi olmanın yolunu bekledi.  Anlaşılan o ki o yorulmayanlar şu resimdeki kuruculardan bazılarının resmine iyi baksın. Baksın ki, bu arkadaşlardan hangisi sizlerden makam mevki ya da herhangi bir ricada bulundu söylesin. Asla bulunmamıştır. Çünkü bizler bu davaya ALLAH rızası için gönül vermişiz.  Şimdi Hayrola birşeymi oldu diyeceksiniz. Olmadı ama olması için ayak oyunları başladı. Hem de üstten aşağıya.  Dikkat edin bu ayak oyunları ilk il başkanlığı seçiminde başladı. Hala içten bir samimiyet ortamını bulamıyoruz. Bu davaya yıllarını verenleri bu kadar kolay harcamaya kalkarsanız sonraları harcayacak insan bulamazsınız. Bu şehrin Ortahisar Belediye Başkanlığını bir dönem yapmış, kuruluşundan beri bu davanın içinde olmuş bir belediye başkanı var ve bu bizim için başkandan öte kardeşdir. Mustafa Aygün.’
 
Ali Özbak’ın Çiçeği Geldi
 

Trabzonspor’un kongrelerinin olmazsa olmadı idi Ali Özbak. 70 yaşında ani bir kalp rahatsızlığı sonucu yaşama veda etti. Ve dünkü kongreye yeğeni Ersin Özbak bu çiçeği gönderdi. Bundan sonra tüm kongrelerde Özbak’ın anısını çiçekle yaşatacağını söyleyen Özbak herkesi duygulandıran dayısını hepimize anımsattı. Teşekkürler Ersin.
 
İlginç İmzalı Forma Anısı
 

Kocaeli’den Yunus Şahin isimli bir okurumuz aradı. Fenerbahçe maçı sonrası Trabzon’da yaşadığı bir anıyı şöyle anlattı: “Gurbette yaşayan bir Trabzonsporlu olarak her maç için şehre gidiyorum. Fakat bir türlü formamı futbolculara imzalatamıyorum. Ne yaptıysam başaramadım. En son büyükşehir belediyesine gittim. Rastgele odalara girdim yardımcı olamayacaklarını söylediler. Çarem tükenmişti ama son olarak bir odaya girdim. Sekretere bir formam olduğunu ve imzalatamadığımı gerekirse Trabzon Valiliğine kadar gideceğini bana yardımcı olmalarını söyledim. Sekretere derdimi anlatırken içerdeki yönetici sesimi duydu ve sekreterini arayarak beni içeri çağırdı. Bu kişi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Akkaya’ydı. Biraz sohbet ettik ve formamı imzalattıracağı sözünü verdi. Ben Kocaeli’ye geri döneceğimi söyleyince de ‘olsun sen uçağını kaçırma formanı bırak sonra sana kargolatırız’ dedi. Dünyalar benim olmuştu. Mustafa beyin sekreterine formamı bıraktım ve imzalı formayı bana kargo ile ulaştırdı. Hiçbir zorunluluğu olmadığı halde bana yardımcı olan Mustafa Akkaya beye teşekkür ederim. Böyle yöneticilere sahip olduğu için Trabzon çok şanslı. İyiki Trabzonsporluyum, iyi ki Trabzonluyum.” Şahin yaşadığı bu olayı sosyal medya hesabından da paylaştı.
 
Mesleki Eğitim İçin İş Birliği
 

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) İşyeri Denetim ve Danışmanlık Grubu üyesi oda başkanları, Ortahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, okul yöneticileriyle görüştü, mesleki eğitimin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Çıraklık eğitiminin daha sağlıklı şekilde yapılması, çıraklara pratik mesleki eğitimlerin verilmesinin sağlanması amacıyla kurulan TESOB İşyeri Denetim ve Danışmanlık Grubu üyeleri, TESOB Başkanvekili Mustafa Özcelep ile kurul üyesi ve mesleki teknik eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Akyüz ile Ortahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Okul Müdürü Halil İbrahim Aydın ve diğer ilgililer tarafından karşılanan kurul üyeleri, çeşitli atölyeleri inceledi, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.  Müdür Halil İbrahim Aydın okulda 310 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, 'Öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinin yanı sıra hayata daha iyi hazırlanmaları için sanatsal faaliyetlerde bulunmalarını da teşvik ediyoruz. Okulumuzda Afgan, İran ve Irak uyruklu öğrencilerimiz de eğitim görüyor. Sizlerin temsil ettiği sektörlerin bu işin mutfağında da olmanızı istiyoruz. Gelip çalışmalarımıza destek vermenizi diliyoruz' dedi.
Editör: TE Bilisim