‘Bugün takvim yapraklarında benim için üzüntülü bir gün oldu. Ak Parti’nin kuruluşunda, tanıdığım, gerçekten birbirimizi yürekten sevdiğimizi inandığım Abdurrahman Aydoğdu abimizin vefat haberi ile sarsıldım. Daha iki ay olmadı,  bir akşam üzere aradı beni, güzel muhabbet ettik. Bu güzel insanı ve diğer kurucu il yönetim kurulu üyelerini tanımama vesile olan kurucu İl Başkanı İbrahim Keskin'e teşekkürlerimi sunuyorum. Ak Partinin kurucuları, partinin hafızaları bellekleri gibidir. Kuruculardan rahmetli olanlara Allah'dan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Sağ olan tüm il, ilçe, mahalle köy temsilcilerine sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum.’

NUHOĞLU OF’TA

Trabzon Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu makamından oturmuyor. Bu kez durağı Of ilçesi idi. Of ilçesindeki gazete sahiplerini ziyaret eden Nuhoğlu, Kuzey Anadolu Gazetesinin sahibi Ömer Lütfi Saral ile sohbet etti.

ŞOFÖRLER BÜYÜKŞEHİR'DE

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Başkanı Ali Şentürk şoför esnafı ile birlikte Trabzon Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanaur’u ziyaret etti.  Bir buçuk yıldan buyana çözülemeyen Trabzon Akçaabat Mersin hattında çalışan dolmuş minibüslerinde, değişimmi olsun dönüşümmü olsun konusu yeni bir boyut kazandı. Trabzon Akçaabat Mersin arasında çalışan dolmuş minibüs sahipleri, on dört ortaklı otobüs yerin dört ortaklı yeni model dolmuş minibüslerle çalışmalarını sürdürmek istiyor.

Bugün Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk  “Bugün Trabzon Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Ahmet Adanur ile şoför esnafı arkadaşlarımızla bir görüşme yaptık. Dört ortaklı minibüs teklifini anlattık. Görüşme neticesinde dolmuş minibüslerin dönüşüm olayı artık sıkıntılı bir hale geldiği anlaşıldı. Minibüs esnafı arkadaşlarımız dört ortaklı yeni modern minibüslerle aynı hatta M plakalı olarak çalışmaya sıcak bakıyorlar. Bu çalışma şekli ulaşımında hızlı olduğu gibi şoför esnafı da ne kazandığını bilmesi oldukça önemli. On dört ortaklı otobüste kazanılan paranın nereye gittiği belli olmazken, teklif edilen dört ortaklı sistemde hem nakit para toplandığından şoför esnafı, hem de istediği yere kısa zamanda ulaşan vatandaş memnun kalacak’’ dedi.

AH YAYLACIK VAH YAYLACIK

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nin kanayan yarası haline gelen Yaylacık Kavşağına yıllardır bir çözüm bulunamaması Akçaabat’tan Trabzon istikametine gelecekleri hem çileden çıkarıyor hem de 12 kilometrelik yolu bir saatten fazla sürede almalarına neden oluyor. Siyasilerin her seçim dönemi ve seçimden sonra ‘Mutlaka yapılacak’ diye vaatte bulunduğu, gelinen süreçte ve yıllarda bir arpa boyu dahi yol alamadıkları Yaylacık Kavşağı ile ilgili alternatif çözümlerin de hayata geçmesi bekleniyor.

YAZ KIŞ ULAŞIM PEDALLARLA

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akçakale Mahallesinde emeklilik hayatını sürdüren Murat Saka, 74 yaşına rağmen dinç olmasını az yemek yemesine ve nereye giderse gitsin ulaşımını bisikletle yapmasına bağlıyor. Saka, kendini bildi bileli ulaşım aracı olarak bisiklet kullandığını belirterek, son teknoloji bisikleti ile günde yaklaşık 150 kilometre pedal çevirdiğini söyledi.

Saka, “Yaz kış fark etmeden ulaşımımı bisiklet ile sağlıyorum. Trabzon’umuza tam profesyonel bir bisiklet yolu yapılması gerekiyor. Gençlerimiz de araba ile seyahati bıraksınlar bisiklet ile ulaşım yapsınlar. Hem sağlıklı hem de daha ekonomik. Doğa dostu bisikletlerimiz ile biz de ulaşım yapacağız” dedi.

KONSEY TOPLANDI

Trabzon’da uluslararası taşımacılık yapan nakliyeciler Asya Scania şirket müdürü Burak Kayıkçıoğlu’nun makamında bir araya geldi.

Uluslararası taşımacılar Aydın Ateş, Haşim Çavdar, Emre Çavdar, İbrahim Kayıkçıoğlu ve gazetemizin muhabiri Bahattin Baştürk, Burak Kayıkçıoğlu’nu iş yerinde ziyaret ederek, sohbet edip çay içtiler. Uluslararası taşımacılıkta yaşanan sıkıntılar ile yeni yatırımların ele alındığı ziyarette bol bol neşeli anlara da sahne oldu.

REKTÖRDEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

RİZE-RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ile birlikte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine yeniden Dekan olarak atanan Prof. Dr. Alaattin Kızıltan ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Dekan olarak atanan Prof. Dr. Murat Tomakin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Ziyaretlerinde ilk olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Dekan Prof. Dr. Alaattin Kızıltan ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Karaman, Prof. Dr. Kızıltan ve ekibinin geçmişte olduğu gibi yeni eğitim-öğretim yılında da fakültelerinin başarılarını daha da artırarak, bulunduğu noktadan daha ileriye gitmeleri noktasında ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerine inançlarının tam olduğunu belirterek görevinde başarılar diledi. Ardından Fen Edebiyat Fakültesine geçen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Dekan Prof. Dr. Murat Tomakin ile birlikte fakültenin akademik gelişiminin daha da hızlanacağına ve çalışmalara önemli katkılar sunacağına inandıklarını ifade ederek yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

USTA ŞOFÖR ESNAFI İÇİN ÇALIŞIYOR

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta'yı dün makamında ziyaret ettik. Usta ile bir çay içmek istedik. O kadar yoğundu ki sohbet etme bile olmadı.

Şoför esnafı için canla başla mücadele eden Usta'nın telefon elinden düşmüyordu. Şoför esnafının talepleri ile yakından ilgilenen Usta belediye yetkileri ile de görüşerek bozuk olan yolların asfalt veya betonlaması için istişare yaptı. Şoför esnafının pandemi sürecinde elini taşın altına koyduğunu hatta araç dönüşümlerini bile gerçekleştirdiklerini dile getiren Usta, sürecin gizli kahramanlarından şoför esnafının her hizmetin en güzelini hak ettiğini tüm mücadelesini bunun için verdiğini vermeye de devam edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim