Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Görele Belediyesi hizmetlerinden kullanılmak üzere Su Tankeri ve Distribütörü (Arazöz) aracı hibe edildi. Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele ilçesine getirilen aracı inceleyerek, aracın ilçeye kazandırılmasında emeği bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın ve Sabri Öztürk’e teşekkür etti.
 
Belediye araç filozu genişletmeye devam ettiklerini belirten Erener, “İlçemizin ihtiyacı olan bir aracı daha araç filomuza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, ilçemize yeni aracımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Meclis Toplantıları Canlı Yayınlanacak
 
Vakfıkebir Belediyesi Meclisi toplantılar canlı yayınlanacak. İsteyen vatandaşların toplantıları takip edebilmesi acısından kolaylık sağlayacak olan canlı yayınlar Vakfıkebir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilecek. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Her zaman şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde olduk. Bu anlamda meclisimizde aldığımız tüm kararları belediyemizin resmi sitesinden paylaşıyoruz. Bunun sıra yanı yapacağımız canlı yayınla isteyen vatandaşlarımızın meclis toplantılarını takip edebilmelerini sağlayacağız” dedi. Bugün saat 11.00 yapılacak olan Vakfıkebir Belediye Meclisi toplantısı canlı yayınlanacak.
 
Muhammet Taş İçin Yarışma Düzenlenecek
 
Kısa bir süre önce yaşamını kaybeden gazeteci Muhammet Taş için haber yarışması düzenlenecek. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu tarafından yapılan toplantıda alınan kara gereği merhum Gazeteci Muhammet Taş’ın adının yaşatılabilmesi için il genelinde haber yarışması düzenlenmesine karar verildiği şartnamenin daha sonra açıklanacağı açıklandı.
 
Anlamlı Ziyaret
 
Şalpazarılı Şehit Erdoğan Komut’un annesi Katibe Komut, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti.  Anne Komut, oğlu Şehit Erdoğan Komut’un kabrindeki bir düzenlemeyle ilgili ziyaret ettiği Vali Ustaoğlu’na köy elması ikram etti. Vali Ustaoğlu, her zaman şehit ailelerinin gazi ve gazi yakınlarının yanında olduklarını belitti.
 
Eğitimlerine Ara Vermiyor
 
Rize İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık personellerine yönelik NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) eğitimi gerçekleştirildi. Rize İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi’nin koordinatörlüğünde Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi tamamlandı. Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi Koordinasyonunda gerçekleşen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Rize İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Tepe’nin açılış konuşması ile başladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, dünyada olduğu ülkemizde de bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi, asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin öneminden bahsederek, her yenidoğanın yeterli ve doğru resüsitasyona hakkının olduğuna vurgu yaptı.
 
Quantum Otel’in Çatısı
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Toklu Mahallesinde Ümit Hotaman’a ait Quantum Otelin çatı katında bazı akşamlar fırında patates, kestane muhabbetleri döner. Konuklar arasında MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan’da olur. Bu seferki buluşmada ise, eğitimci Yasin Aydın, Karlaltın sahibi Cevat Kara, Mimar Aydın Demirci, Karfo Ferhat Yıldız, Yüksel Şahin, Ortahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Selim ve Tufan Uzlu vardı. Eeee fırında patates olur da o sofrada siyaset olmaz mı? Gündemin ana konusunu AK Parti’nin yaklaşan kongreleri oluşturdu. Ne mi konuşuldu. O da bizde kalsın.
 
Belgeleri Aldılar

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” doğrultusunda yürütülen çalışmalarında başarı gösteren personellere Valilik Makamı tarafından başarı belgesi verildi.Valilik Makamı tarafından verilen başarı belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta tarafından Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda törenle takdim edildi. Törene İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta’nın yanısıra Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal Hamzaoğlu, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Esin Sayın katılarak belge almaya hak kazananları tebrik ettiler.
 
Zorluoğlu’na Teşekkür Etti
 
Sanayicilerin tek çatı altında toplanması için yapılan görüşmelere destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na Tüm Sanayiler Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu ve Kurucu Başkanı Gökçen Alemdaroğlu teşekkür etti. Alemdaroğlu, “Trabzon’da büyük bir sanayi projesini hayata geçireceğiz. Tüm sanayilerde işveren ve çalışan toplam sayı 8 bin kişidir. Kocaman bir aileyiz, Trabzon’umuzu modern bir sanayiye kavuşturmak en büyük temennimiz. Orta ölçekli imalatçılarımıza ve sanayi diğer meslek guruplarına daha yaşanır, daha sosyal bir sanayi kazandıracağız. Bugüne kadar Tüm Sanayi Kooperatifi yöneticileri maddi manevi emek vermiştir. İlerleyen günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Zorluoğlu’nun isteğiyle belediyemiz ve kooperatifimizden üçer kişilik komisyon kurarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu proje sadece sanayicilerin değil tüm bölge insanının projesidir. Başkanımız Zorluoğlu’na verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilisim