Davamıza ihanet eden, onu küçük düşürme gayretine düşen hiç kimsenin gözünün yaşına bakmamız mümkün değildir. İhanet içinde olup ahlaksızlıklardan vaz geçmiyen, partimizden ihraç etmek veya etmek üzere olduğumuz insanlara kucak açarak MHP'ye zarar verdiğini zanneden siyasi partilerin bu ülkeye verebilecekleri hiç bir şey yoktur. Partililerimize gördükleri yerde MHP diye bir partimi kaldı diyen şahıslara hesap soramayacak kadarda basiretsiz değilizdir.

Gittikleri yerlere hayırlı olsunlar. Defolu mal diye satışa çıkabilirler. Ne mutlu gök kubbede hoş bir seda bırakanlara. Ne mutlu evladının gözünün içine bakarken yüreğinde en ufak bir mahcubiyet duymayanlara ve ne mutlu kendisinden sonraki nesilleri için örnek alınacak değer üreten anlamlı bir hayat sürenlere. Savaş kızıştı fakat anlaştığımız onurlu yerde hiç olamadınız. Siyaset yapıyoruz ve Mevlana'nın sözüyle ne olursan ol gel diyoruz ama önce adam olursan gel.” dedi.

ÇEBİ NEYİ KAÇIRDI?

AK Parti Ortahsiar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, köy ve yayla hastasıdır. Fırsatını buldukça da kendisini huzur bulmak için yaylalara atar. Çebi, önceki gün soluğu yine yükseklerde aldı. Bol oksijeni soludu. Yollarda kestane aradı ama bir türlü bulamadı. Çebi, “Aradık aradık bulamadık. Sezonu kaçırdık” dedi.

YAYLACILARA UYARI

Trabzon Valiliği İl Jandarma Komutanlığı’nın yaylalarda evi olan vatandaşların yayla evlerinde erzak ve malzeme bırakmamaları konusundaki uyarısını duyurdu.

Sorumluluk bölgemizin coğrafi özellikleri sebebiyle yaylalarda tarım ve hayvancılık faaliyetleri vatandaşlarımız tarafından yaygın bir şekilde yürütülmekte, bu nedenle bir çok yayla evi kullanılmaktadır. Kış aylarının başlaması ile birlikte bu yayla evlerinin kullanımına son verilerek bahar aylarına kadar kullanılmamakta, ancak bahar döneminde yeniden kullanılacak olması nedeniyle bu evlerde çeşitli yaşamsal erzak/malzeme bırakılmaktadır.

Çeşitli maksatlarda gerçekleştirilen hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi için oba ve yaylalarda herhangi bir  malzeme bırakılmaması hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, ziyaretlerine devam ediyor. Oyman, Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Bayraktar ve üyeler ile bir araya geldi. Oyman, “Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesini ziyaret ettik, 2015 yılından bu yana yaşanan gelişmeleri ve yaşanamayanlar üzerine sohbet ettik. Öncelikle misafirperverliklerinden ötürü Başkan Sn. Burhan Bayraktar nezdinde tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyor, son genel kurullarının hayırlı olmasını diliyorum. Her şeyden önce yıllarını mesleğine adamış, çevresine, şehrine ve ülkesine hizmet etmiş emeklilerimizin sorunları gözardı edilemez. Büyüklerimizin mutsuz olduğu bir ülkede geleceğimizin mutluluğundan nasıl söz edebiliriz. Değerli büyüklerim, yıllardır aynı sorunlarla karşı karşıyasınız. Tüketim ihtiyaçlarınızdaki zam oranlarına yenilen bir emekli maaşınıza karşı mevcut hükümet, bir sorun olduğunu kabul etmesi lazım ki çözüm üretebilsin. Yönetenlerin seçim zamanı yaptıkları vaatlerin orada kaldığını hep beraber görüyoruz, artık seçim hattında yapacakları vaatlere karnımız tok. Emekli maaşları, emekli ikramiyeleri vb çalışmaların başını çeken Cumhuruyet Halk Partisi her daim çalışmalarını sürdürmekte ve sesinize destek olmaya devam etmektedir. Emek, hak ettiği karşılığı almalı!”

DEVİR TESLİM YAPILDI

       

Trabzon'da il Spor Müdürlüğü'nde değişim yaşanmıştı. 7 yıl boyunca Trabzon İl Spor Müdürlüğü görevinde bulunan ve Erzuruma atanan Birdal Öztür görevi Hayrullah Ozan Çetiner'e devretti. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun makamında ağırladığı iki isim burada devir teslim işlemini gerçekleştirdiler. Görevi devreden Birdal Öztürk yaptığı açıklamada "Spor,Kültür,Sanat ve Turizm şehri kadim şehir güzel trabzonumuza Gençlik ve Spor il müdürü olarak atanan kiymetli kardeşim Hayrullah Ozan CETINER'e sayin Valimizin riyasetlerinde onurla 7 yıl yürütmüş olduğum şerefli görevimi devrettim. Hayırlı olsun değerli müdürüm." ifadelerini kullandı.

ÖĞLE MUHABBETİ

Kanberoğlu Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kanber aynı zamanda Forum AVM'de restoran da işletir. Dün öğle de firmada ortağı ve amcasının oğlu Coşkun Kanber, firmanın müdürü İbrahim Çınar ve firma bünyesinde otobüsü bulunan Hakkı Alpaslan ile Forumdaki restoranında mini bir değerlendirme toplantısı yaptılar. Kış döneminde firmanın neler yapabileceği 2022 yılı turizm sezonu hazırlıkları ile ilkbahar ve yaz döneminde açılması planlanan yeni hatların durum değerlendirmesini yaptılar.

RİZE YEDAM AÇILDI

Rize Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sepetçiler Kasrı'nda katıldığı "Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni" ile hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 104 Yeşilay Bağımlılık Destek Merkezi'nin (YEDAM) ortak açılış töreni gerçekleştirdi. Video konferans sistemiyle gerçekleştirilen açılış törenine Rize Valisi Kemal Çeber de eş zamanlı olarak katılarak Rize YEDAM'ın açılış kurdelesini kesti.

Vali Çeber, YEDAM Rize’nin ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle bütün illerde eşzamanlı online olarak açılışları gerçekleştirilen Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

BİLGİLENDİRİLDİLER

Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen "Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü" eğitim semineri yapıldı ve hayvanseverler "Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü" sertifikası almaya hak kazandı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında düzenlenen eğitim seminerinde Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Veteriner Hekimler Odasından katılımcılar yer aldı.

Eğitim seminerinde, katılımcılara 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, sokak hayvanlarının sağlık, bakım ve beslenme, hasta hayvanların tanınması ve ilk yardım gibi konu başlıklarında eğitim verildi. 2 gün süren seminerde Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Karaçay ve Veteriner hekimler tarafından katılımcılara eğitim verilirken, katılımcıların sertifikaları ise Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden tarafından taktim edildi. Sertifika organizasyonuna Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Ali Hıdır da katıldı.

Editör: TE Bilisim