Çayırbağı’ndaki Abdulkadir Uraloğlu’nun evinde gerçekleşen görüşmede,  Başkan yardımcıları Ömer Karabacak ve Talat Çakmak ta yer aldı. Ziyaret ile ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat’ın geleceğini yakından ilgilendiren projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Altıntepe “Karayolları Genel Müdürümüz ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdik. Akçaabat için devam eden ve proje aşamasında olan yollar ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Özellikle Akçaabat’ın ve bölgenin tek çözüm olarak Güney Çevre yolu olduğunu kendilerine ilettik”  dedi. Altıntepe, son günlerde gündemde olan sahilden dolgu yapılarak yol yapılmasına ise karşı olduklarını  tekrar ilettiklerini belirtti.
 
Bat-çık yapılacak mı?
 
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize'de kent merkezindeki Yeniköy Mahallesi Pazar Caddesi yolunun, Güney Çevre Yolu'na duble yolla bağlanacağı belirtti. Avcı, "Batçık konusunda diretiyoruz. Sahil ile şehir arasında bir ilişki kurarak ve kentsel dönüşüm çalışmalarını da tamamlayarak Rize'nin merkezini son derece özel bir hale büründürmek istiyoruz" dedi.
 
 ‘Bakanımızın yanındayız’

Yeşilay Trabzon şubesi üyeleri, Gökay inşaat çalışanları ve iş ortakları bayramlaştı. Bayramlaşmaya İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya yapılan çirkin davranış damga vurdu.

Soylu'ya karşı yapılan çirkin davranışı yapan kişi ve zihniyeti kınayan Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Mimar Köksal Boz, "Gecesini gündüzüne katarak, trafik probleminden, uyuşturucu probleminden dağdaki terör problemine kadar milletimizin her türlü sorunuyla birebir ilgilenen ve çok başarılı hizmetlere imza atan, Trabzon'umuzun gururu ülkemizin medarı iftiharı bakanımızın koşulsuz yanındayız. Kendisini Trabzon ve Türkiye için çok büyük bir değerdir. Ayrıca bakanımıza ve çalışma arkadaşlarına 23 Haziran İstanbul seçimlerinde başarılar dileriz.  Yeniden hem bakanımızın hemde üyelerimizin bayramını kutlar, sağlıklı sıhhatli huzurlu nice bayramlarda buluşmak dileğiyle" dedi.

Kişileri Zan Altında Bırakmayın
 
 Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ilçede yeniden düzenlenen çeşmelerle ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Başkan Erener yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Cuma akşamından beri ilçemiz Sayfiye Mahallesinde hayırsever vatandaşımız tarafından yaptırılan çeşmelerde Haç işareti bulunduğu söylemi ile bir sosyal paylaşım zinciri oluşturulmuştur. Söz konusu çeşmelerde esasında Haç işareti bulunmadığı, aynısı olan ve ilçemizin Hürriyet Mahallesine yapılan tekli çeşme fotoğrafından da anlaşılmaktadır. Ancak yanyana dört çeşme bir araya gelince bu görüntü meydana gelmiştir. Dün sabah ise art niyet olmasa bile bu görüntünün yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemesi için gerekli düzenleme yapılmıştır. Ancak gördüğümüz kadarıyla hala bu olayı kaşımak isteyenler var. Onlara önerim hayır sahiplerinin şevklerini kırmamaları ve gerçek bir müslümanın yapması gibi kişileri zan altında bırakmamalarıdır.”
 
Gelenekler Dini Kuşatmamalı
 
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından kadınlara yönelik program düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, “Kuran'ın indiği şehir olan Mekke'ye, Medine'ye ve o zamanki Müslümanlara bereket yağdı.

Biz, bereketlenebilmek için Kur'an ile ilgilenmemiz lazım. Bu memleketin, bu şehrin, yaşadığımız her yerin bereketi Kur'an'a bağlı. Kuran'dan bağımsız, namazdan bağımsız bir bereket yoktur. Oruçtan bağımsız bir bereket yoktur. Emirlere uymadan, yasaklara riayet etmeden bereket olmaz. O zaman hayatın bereketi Allah'a bağlanmakta. Kur'an hakikatlerine uymaktadır.  Örfümüzde gördüklerimizi yapmaya çalışıyoruz, oysa yaptıklarımızı sorgulamalıyız. Çünkü yarın bundan sorguya çakilecegiz. Geleneklerin dini kuşatma altına almasına izin verilmemeli, Gerçek mümin; hayatı Allah'a adayan bir kimse olarak insanların ne dediğine değil Allah'ın rızasına odaklanır. Kuran'dan soyutlanan toplum İslâm toplumu olamaz. Din, hayatın her alanında karşılık bulmalı, belirleyici olmalıdır. Yerken, içerken, düğündeyken, evlenirken, üzülürken, sevinirken..." dedi.
 
Beşikdüzü’nde Tabela Değişti
 
Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un talimatıyla Beşikdüzü Belediyesi’nin tabelasına T.C. ibaresi eklenerek T.C. Beşikdüzü Belediyesi olarak değiştirildi. Ayrıca Beşikdüzü Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarına da T.C. ibaresi eklendi.
 
Şalpazarılı Bayanlara Müjdeyi Verdi
 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız  önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Şalpazarı Belediyesi yeni hizmet binasının bir bölümünü Şalpazarı’nın üreten bayanlarına ücretsiz olarak tahsis edeceklerini söyledi. Başkan Refik Kurukız, “Başımızın tacı bayanlarımız hiçbir ücret ödemeden burada ürünlerini pazarlayarak ev bütçelerine katkıda bulunabilecekler. Biz belediye olarak bayanlarımızdan elektrik, su ve işgaliye almayarak ürünlerini birinci elden tüketiciyle buluşmasına vesile olacağız” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim