Bekar,  “İbrahim Hakkı Gündoğdu ve Cengizhan Gündoğdu’nun muhterem babalarının vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhum amcamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Rabbim tüm aile eşrafına sabırlar ihsan eylesin.” dedi. Biz de Gündoğdu ailesine baş sağlığı dileriz.

 
BAŞKAN BOZ'DAN ÜYELERE ZİYARET
 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, üye ziyaretlerine devam ediyor. Pandemi dolayısı ile maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek üyeleri ziyaret eden Boz, Yeşilay'ın çalışmaları ve faaliyetler hakkında da bilgilendirme yapıyor. Boz, Yeşilay üyesi ve gönüllüsü Abdulkadir Birinci'yi iş yerinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
 
Özellikle pandemi döneminde sigara ve nargilenin Koronavirüse yakalamada etkin rol oynadığının bilimsel olarak kanıtlandığını vurgulayan Boz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her konuşmasında evlerde kalan vatandaşlarımıza sigara ve nargileden uzak durmalarını istiyor. Açık alanlarda sigara içmenin yasaklandığı bu günler sigarayı bırakmak için büyük bir fırsattır. Sokağa çıkma yasaklarında vatandaşlarımız evlerinde ailesi ile vakitlerini geçirsinler. Çocukları ile oyun oynasınlar ama evde sigara ve nargileden uzak dursunlar. Hayat eve sığıyor. Evde sağlıkla kalın. Kendinizi zehirlenmeyin" dedi.
 
HOLOĞLU'NDAN USTA'YA ZİYARET
 

Trabzon TıpFakültesi-Meydan Dolmuş Durağı başkanlığına seçilen Yaşar Holoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta'yı makamında ziyaret etti.
Başkan Usta, Holoğlu ve yönetimine başarı dileyerek, durak için hayırlı hizmetler yapma temennisinde bulundu. Dönüşüm süreci ile ilgili bilgilendirmede de bulunan Usta, şoför esnafı için yetkililer ile görüşmeleri sürdürdüğünü kaydetti.
 
RESTORANCILARDAN MESAFELİ OTURMA TALEBİ
 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yerleri tamamen paket servise dönen restorancılar, paket serviste istedikleri iş potansiyeline ulaşamayınca iş yerlerindeki masaları mesafeli şekle dönüştürerek, yeme içme hizmeti verme talebinde bulundular. 15-20 kişilik alanda masaları birleştirerek, mesafeye dikkat edici şekilde 6 kişiye hizmet vermek istediklerini dile getiren işletmeciler, uzak mesafe ile kimsenin kimseyle görüşmeyeceği şekilde iş yerlerini açık tutmak istediler.
 
 “EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”
 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ekim mesajında engellilerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmanın, desteklemenin, önlerindeki engelleri kaldırmanın, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermenin sosyal sorumluluğun gereği olduğunu belirterek tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik ettiğini belirtti.
 
 Bu günün bir kutlama günü olmadığının altını çizen Başkan Ekim, engelliler gününün farkındalık oluşturma günü olduğunun bilincinde her insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğine inandığını ifade etti. En büyük engelin sevgisizlik olduğunu belirten Ekim mesajına şöyle devam etti: “Engelli kardeşlerimiz azimleriyle toplumun diğer kesimleri gibi birçok şeyi başarabilirler. Engelli vatandaşlarımızın geleceğe umutla ve sevgiyle bakabilmeleri son derece önemlidir. Daha iyi bir yaşam sürdürebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına ve hayattan beklentilerinin karşılanmasına, toplumsal farkındalığın artmasına vesile olması dileğiyle tüm engelli kardeşlerimizin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum” dedi.
 
AYDIN’A GEÇMİŞ OLSUN
 
Trabzon'un Yomra ilçesinde tünel içinde bugün öğle saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi ağır şekilde yaralandı. Trabzon'un Yomra ilçesinde tünel içinde bugün öğle saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi ağır şekilde yaralandı.
 
Alınan bilgiye göre, Ahmet Aydın (32) yönetimindeki 61 SB 496 plaka Duster marka araç, Rize istikametinden Trabzon istikametine giderken Kaşüstü'ndeki dalçık içerisinde direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sol tarafında bulunan itfaiye musluklarına çarparak takla attı. Kazada araç içerisindeki sürücü Ahmet Aydın ağır şekilde yaralanırken, İtfaiye ekipleri sıkıştığı yerden sürücüyü güçlükle çıkarttı. Kaza sonrası Ahmet Aydın, ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne kaldırılırken, evli ve bir çocuk babası Aydın, daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun basın ekibinde görev yapıyordu.
 
SEMİNER BUGÜN DÜZENLENECEK
 
Trabzon iş dünyasına yönelik düzenlenecek olan 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu semineri, çevrimiçi olarak 3 Aralık Perşembe günü saat 15.00'de düzenlenecek. Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı, Trabzon ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
 
 Günçavdı, 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında borçların yapılandırılması için 31 Aralık tarihine kadar süre olduğunu vurgulayarak, "Vergi, SGK prim borcu, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik Para Cezası, İdari Para Cezası, Öğrenim Kredisi, Ecrimisil gibi borçlarda yeniden yapılandırma fırsatı tanınmıştır. Bu kalemlerde borçları olanlara yapılandırmaya başvurmalarını öneriyoruz. Böylece hem vatandaşlarımız hem ülkemiz kazanmış olacak" dedi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da yeni kanunun borcu olanlara büyük bir fırsat tanıdığını belirterek, "Yeni kanunun detaylarını Vergi Dairesi uzmanlarımız pandemi tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenecek seminerimizde iş dünyamıza anlatacak. Çevrimiçi seminerimiz 3 Aralık saat 15.00'te düzenlenecek. Üyelerimiz merak ettikleri soruları da uzmanlara sorma şansını bulacak" diye konuştu. Başkan Hacısalihoğlu, ziyaretin anısına Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı'ya bir plaket takdim etti.
 
SADECE RANDEVULU HASTALARA BAKILACAK
 

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, kentte koronavirüsle mücadele çalışmaları nedeniyle alınan önlem ve tedbir kararlarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaşların sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanırken herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve ilgili sağlık merkezlerinin hizmetlerinde aksama yaşanmaması adına kent merkezindeki Rize Devlet Hastanesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde poliklinik hizmetlerinin 7 Aralık pazartesi gününden itibaren sadece Merkezi Hastane Randevu Sisteminden (MHRS) alınan randevu ile verileceği ve randevusuz hasta kabul edilmeyeceği bildirildi.
Editör: TE Bilisim