Trabzon'un Araklı ilçesinde 1927 yılında doğan Ömer Güner, 13 yıl Toprak İskan Müdürlüğü görevinde bulundu. 

 Gazeteciliğe 1961 yılında Trabzon'da yayımlanan Ses Gazetesi'nde başlayan Güner, 1967-1982 yılları arasında Milliyet Gazetesi büro şefi olarak görev yaptı. Uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi Trabzon muhabirliği görevini de sürdüren Güner, Son Haber, İleri ve Türksesi gazetelerinde yazı işleri müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

TSYD Trabzon temsilciliği de yapan Güner, Karadeniz Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyordu. Güner, kurucuları arasında yer aldığı Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde, 1992-1996 yılları arasında başkanlık görevini yürüttü. Cemiyetin Onursal Başkan olan Güner'in, 'Gök Renginde Trabzon' ile 'Düşler ve Düşünceler' adlı kitapları bulunuyor.

Çakmakçı’dan Paralel Çıkışı

Ak Parti Trabzon eski il yöneticisi Ümit Çakmakçı paralel yapı örgütüne yüklendi. Ak parti içersine sızmış paralelcilerin olduğunu söyleyen Çakmakçı şu şekilde açıklama yaptı: “Paralel örgütün mağdur ettiği şimdi bir ilimizde il emniyet müdürlüğü yapan bir dostumun sözüydü,  “haşa bunlar Allah"ın kendi yanlarında olduğunu sanıyor” demişti. Evet sanki koca İslam dünyasında bir kendileri vardı. Kibir o kadar sonsuzdu ki Efendimiz (S A V) rüyalarına gelmiş twitleri ikiye katlayın demişti,  Twitter hesabı olan Müslümanlar sadece bunlar ve ümmet olan yine sadece bunlardı.

İşte bu bakış açısı nedeniyle tevaffuklar, (Allah"ın denk getirmesi)  bütün sırlar, mucizevi rüyalar ,  yani sırlar  dünyası hep bunlarındı. Çoğunun psikolojik yoğunlaşma nedeniyle olduğunu düşündüğüm ancak bazen de yaradanın kulum yanındayım dediği bu olaylar sadece paralellere münhasır değildi.   

Şimdi bakıyorum da Trabzon sanayisi esnaflarına halen kimse yok mu derneğinin yardım kutularını gizlice bırakan cemaat adına gizli gizli toplantılar yapan halen cemaate ait iş adamları derneğinde faaliyet gösterenler işleri ve kazançları sekteye uğramasın veya siyasi gelecekleri bozulmasın diye AK Parti bayrağı altında sinsice gizlice saman altından su yürüterek siyaset yapmaktadırlar Sn Cumhurbaşkanımız yiğitçe tek başına tepede mücadele ederken neden halen Trabzon'da bir operasyon yapılmaz neden halen bunlar el üstünde tutulurlar anlamış değilim. Geçenlerde il bşk yardımcımız Hasan Dilekoğlu mertçe yiğitçe adam gibi sayın bakanımız Bekir Bozdağ'ın yüzüne söylemiştir. Kardeşimi buradan tebrik ederim bunlara benim bir çift sözüm var; Ya Adam gibi sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve davamızın arkasında olun ya da gidin layık olduğunuz cemaatin yanında olun, toplumda biliniyor ve sırıtıyorsunuz. Korkmayın adam olun kimi yanınıza arkanıza alırsanız alın gün gelecek sıra size de gelecek. Yüce Rabbim, Cumhurbaşkan'ımıza sağlık ve sıhhat versin bu can bu bedende olduğu müddetçe haklı davasında onu yalnız bırakmayacağız...”

Çebi Sahalara İndi

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi bir dizi incelemelerde bulunmak için encümen üyelerinden Mustafa Akgün ve Selahattin Karabela, İmar Komisyonundan Kenan Bağçiçek, Ekrem Reis, Hüseyin Kalaycı ve belediye mühendisleri ile birlikte sahalara indi. Araklı’da çarpık yapılaşmanın önüne geçmek adına gerekli çalışmaları titizlikle incelediklerini vurgulayan Başkan Çebi olumsuzlukların oluşmaması için tedbirlerin alındığını ifade etti. Ayrıca Araklı'da bulunan sıvasız ve boyasız binalar için gerekli çalışmaların daha da sıkılaştırıldığını ifade eden Başkan Çebi vatandaşların bu duruma dahil edilmesi için gerekli tüm yöntemlerin kullanılacağını vurgulayarak daha güzel bir kent resminin oluşturulması gerektiğini söyledi.

MHP’de Sinan Oğan Şoku!
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sinan Oğan'ın MHP Genel başkanlığına aday olamayacağı tartışmalarını değerlendirmesi istenen Bahçeli, "O tartışma değil, gerçektir. Sinan Oğan MHP'den ihraç edilmiştir. İhraç kararını bozmuştur.  Yargıtay'da henüz bir inceleme yapılmadığını duyuruyoruz.  Bize göre ihraç kararı verilmiştir. Yargıtay'dan herhangi bir cevap alınmadığına göre partimizin üyesi, sayılamaz. Yargıtay MHP'nin kararına uygun 5 sıfırlık bir uygulamayı Sinan Oğan için de yaparsa Yargı yoludur açıktır. Partiye yeniden üye olarak kabul edilir. 10 Temmuz'a kadar Yargıtay'ın bir karar vermesi gerekir" diye konuştu. Dokunulmazlıklara ilişkin Bahçeli, "Bize de yüce yargının mensupları davet çıkartırlarsa hangi fezlekede hangi suçu işlemiz öğrenir sonra da savunmamızı yaparız" dedi.

Endişeliyiz

KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, İstanbul ve Midyat'ta yapılan bombalı saldırılarla ilgili, “Bir kez daha yüreğimiz yandı, bir kez daha öldük. Saldırılarda yaşamını yitiren yurttaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor, başta aile ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz.

Bomba yüklü araçlarla patlatılan sokaklar bizim, ölen bizleriz. Ülkemizin içine sürüklendiği tablo son derece vahimdir. Etnik, mezhepsel ve siyasal kutuplaştırma politikaları ile ülkemiz artık cenazelerimizi dahi usulünce uğurlayamadığımız bir noktaya getirilmiş bulunmaktadır. Dün cenaze töreninde CHP Genel Başkan'ına yönelik provakatif saldırı asla kabul edilemez. Mafyavari yöntemlerle toplumun sindirilmeye çalışıldığı, insanların can ve mal güvenliği endişesi ile tedirginlik içine sürüklendiği bir ülkenin geleceğine umutla bakmak mümkün değildir” dedi.

Yaz Okulu Açıyor 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ilk kez düzenlediği yaz okulu uygulamasına başvurular başladı. 8-14 yaş grubu öğrencilerin yararlanacağı ve yaklaşık bir buçuk ay sürecek yaz okulu uygulaması kapsamında merkez Ortahisar ilçesinde 5 ayrı merkezde 16 branşta eğitim verilecek. 27 Haziran-12 Ağustos tarihleri arasında yürütülecek olan yaz okulu için kayıtlar 30 Haziran’da sona erecek. 

Büyükşehir Belediyesinin yaz okuluna katılmak isteyen öğrenciler nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğrafla birlikte velilerinin nezaretinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi ve yaz okulu uygulamalarının yürütüleceği TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı Kurs Merkezi, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ile Erdoğdu Gençlik Merkezleri’ne kayıt yaptırmaları gerekiyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yaz Okulunda, akademik branşlarda Kur’an-ı Kerim, değerler eğitimi, İngilizce, bilgisayar, hızlı okuma dersleri; kültür, sosyal ve sanat branşlarında ise drama, halk oyunları, resim, satranç, görsel sanatlar, origami, bağlama, keman, gitar, ney ve tiyatro dersleri verilecek.
 
Editör: TE Bilisim