Güner’in cenazesi dün ikindi vakti Trabzon Merkez Ortahisar İskenderpaşa Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Merhum Mehmet Güner’e Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Aksoy Önemli Bir Değer

AKS Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy Trabzon’un başarılı iş adamlarından biri. Kendisi aynı anda Tbzonspor yönetim kurulu üyesi ve Zağnos Spor Kulübü’nün de Genel Başkanı. Başarılı bir iş adamı olmasının yanında sporun içinde de önemli yatırımları olan bir isim. Aksoy, 24 Kasım Perşembe günü rahmetli anne ve babası adına Sürmene’de yaptırdığı İnci-Hamitcan Aksoy Öğretmenevi’nin açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte yapacaktı. 

Adana’da Valilik otoparkında gerçekleşen hain bombalı saldırı sonucu açılış programı iptal edildi. Açılış ileri bir tarihe ertelendi. Aksoy’un anne ve babası adına Sürmene’ye böyle bir yatırımı yapıp hediye etmesi örnek bir hareket. Aynı öğretmenevinden bir tane de Yomra’ya yapıyor. Bir değer olmak da bunu gerektirir. Bu zamana kadar yaptıkları takdire şayan. Biz de Aksoy’u bu örnek yatırımlarından dolayı tebrik ediyoruz.

AK Gençliğin Yılmaz Başkanı

AK Parti’de en önemli birimlerden biri gençlik kolları. Seçimlerde sahada en çok çalışan her zaman onlar olur. 

Trabzon AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz’dan bahsedecek olursak, kendisi göreve geldiği günden bu yana teşkilatlarla çok iyi diyalog kurdu. Gençliği, gençliğin en kilit noktalarınsan olan üniversite gençliğini hep yanına aldı. 

Geçtiğimiz haftalarda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Avrasya Üniversitesi’nde (AVÜ) Öğrenci Konseyi seçimleri gerçekleştirildi. Yılmaz her iki üniversitede önemli bir başarıya imza attı. 1 ay boyunca ekibiyle birlikte, kurdukları Seçim Koordinasyon Merkezi  (SKM)’de seçimlere çalıştı. 

Nitekim bu yoğun tempodaki çalışmasının meyvesini iki üniversitenin öğrenci konseyi başkanlığını kazanarak aldı. Hatta bu başarısından ötürü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendisini arayarak özellikle tebrik etti. Yılmaz yine çalışmalarına devam ediyor. Seçim bitti diye rehavete kapılmıyor. Üniversite öğrencilerinin kaldığı öğrenci evlerini ziyaret edip, öğrencilerin talep ve şikayetlerini dinleyip çözümler arıyor. 

Soyismi gibi, yılmıyor. Gençliği sürekli diri tutmak ve motive etmek zordur ancak O bunu çok iyi yapıyor. Dün de Atatürk Alanı’nda “Terörizmin en büyük destekçisi Avrupa Birliği’ni protesto ediyoruz” konulu bir yürüyüş düzenledi. Çok da hatrı sayılır bir kalabalık katıldı. Gençlik Yılmaz başkanı yalnız bırakmadı. Bu gençlik bu başkanla daha çok işler yapar.

Demirci Ailesinin Mutlu Günü 

AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci aynı zamanda emekli bir öğretmen. Harun Başkan, kendisi gibi öğretmen olan gelini Selda Demirci’nin yemin törenine katılmak ve mutluluğunu paylaşmak için Trabzon’a gitti. Burada Trabzon Trabzon Valisi Yücel Yavuz ilke karşılaştı. Vali Yavuz hem öğretmen Harun Demirci’nin hem de Aliye Aşirbey Anaokulu’nda görev yapan Selda Demirci’nin öğretmenler gününü kutladı. Günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bu vesile ile bizlerde Harun Demirci ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz. 

Yeşilköy’den Tepki Var
 
Trabzon’da düzenlenen Beşikdüzülüler Gecesi davet listesinde ayrım yapıldığı gerekçesi ile tepkilere neden oldu. Beşikdüzü Yeşilköyspor geceye davet edilmedi. Kulüp Başkanı Alparslan Gündoğdu konu ile ilgili olarak tepkisini dile getirerek, “Gerçekten Beşikdüzülüler gecesi olmuş! Sivil toplum kuruluşu olarak 200 sporcu genç ve Türkiye ikincisi folklor ekibi bünyesinde bulanan Beşikdüzü Yeşilköyspor Başkan'ı olarak bu organizasyonu yapan dernek Başkan'ını kınıyorum” dedi. Tepkisini dile getiren Başkan Alparslan Gündoğdu’ya destek mesajları yağdı.   

Hayırlı Olsun 
    
Samsun Tonyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin olağanüstü genel kurulu yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Muhammet Bektaş getirildi. Kasım ayı başında yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçilen Bektaş, “Değerli Tonyalıların teveccühüyle Yönetim Kuruluna seçildik. Amacımız, Samsun ve ilçelerinde büyük potansiyeli olan Tonyalı hemşerilerimizi kaynaştırmak, Samsun’da Tonyalıların gücünü ortaya çıkarmak, söz sahibi yapmak ve değerli hemşerilerimizi zirveye çıkarmak için çalışmaktır.” dedi.

Dedikodulara Ayıracak Vaktimiz Yok    
    
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kapatılacağı iddialarına son noktayı koydu. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Erener, “Görele Güzel Sanatlar Fakültemizde yapılan toplantı ile rektörümüz açık bir şekilde kapatma olayının hiçbir zaman gündeme gelmediğini ve gelmeyeceğini, hatta aktarılan ödenek ve eklenen kadro ile emsallerine göre çok daha fazla yatırım yapıldığını beyan etti. Kendisine ilçem adına teşekkür ederim. 

Bundan sonra tüm Görele birlik ve beraberlik içinde okullarımıza destek olmaya devam etmeliyiz. Bütün bunlara rağmen hâlâ kapatılacak veya başka konularda polemik yapılacaksa, onlara artık yapacağımız birşey yok. Dedikoduya ve fitneye ayıracak vaktimiz de yok. Söz artık milletin” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim