Aktarıyoruz: ‘1934 yılında Bulgaristan’da askeri darbe olur. Bulgar Kıralı Hitlerin yanında yer alır. O zamana kadar Bulgarlarla bir sıkıntımız yoktur ve her yıl Bulgaristan’dan 10 bin Türk ülkemize göç eder. Fakat Bulgar ihtilal hükümeti Bulgaristan’daki Türkleri katletmeye başlayarak Türklerin derhal Türkiye’ye göç etmelerini ister. Atatürk Başbakan İsmet İnönü’yü Bulgaristan’a gönderir. Bulgar komitecileri Türk büyükelçiliğin etrafını kuşatır ve Bulgarların İsmet Paşa’ya suikast düzenleyeceği istihbaratı Atatürk’e ulaşır. Türk Hariciyesi Bulgaristan’a ekonomik ambargo uygulanmasını Atatürk’e önerir.

Atatürk Bu teklifi reddederek Yavuz Zırhlısına talimat verir. Yavuz zırhlısı Bulgar Varna limanına demirler ve Varna’ya 101 pare top atar. Bulgar Kıralı bando eşliğinde İsmet Paşayı Sofya’dan Yavuz zırhlısına törenle ulaştırır. Bir müddet sonra Bulgar Kıralı Bulgar Türklerinin katledilmesi emrini verir. O sıralarda üçüncü ordu Edirne’de tatbikat yapmaktadır. Atatürk 3.Ordu Komutanı Salih Bozok’a Bulgaristan girme emrini verir. Puslu bir havada Türk askerlerini gören Bulgarlar onları Bulgar askeri sanar. Hava iyice aydınlandığında Türk askerlerinin Sofya’ya doğru ilerlediği haberi krala ulaşır. Kral telefona sarılır ve Atatürk’ü arayarak “ekselansları Türkiye’ye savaş mı ilan etti” diye sorar. Atatürk  “ben bir araştırayım size bilgi vereyim.”der. Atatürk Salih Bozok’a maksat hasıl olmuştur. Geri çekilme talimatını verir. Bulgar Kralına da yanlışlık olduğunu bildirir. Yanlışlık olmadığını anlayan Kıral, kendisinin kayınpederi olan İtalya Başbakanından yardım ister. İtalya Başbakanı yapabileceğinin bir şey olmadığını söyler. Kral Türkleri katletmekten vazgeçer.’
 
 ‘ECZACILAR FEDAKAR’
 

Trabzon 18.Eczacılar Odası Başkanı Çetin Kansız, koronavirüs sürecinde bölgedeki eczacıların büyük fedakarlıklar yaptıklarını ve canlarını riske atarak hizmet verdiklerin söyledi. Kansız ‘Tüm arkadaşlarımız bakanlığın genelgelerine ve uyarılarına harfiyen uymuştur’ dedi.
 
DR. ZENGİN’İ SAVCILIĞA VERDİK
 

İYİ Trabzon milletvekili Hüseyin Örs, ‘Çaykara ve Dernekpazarı Vakfı Başkanı Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji uzmanı Dr. Ahmet Zengin boyunu, haddini aşarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’e akla hayale gelmeyecek şekilde hakarette bulunmuştur. Bu kendini bilmez zavallı yaratığı Trabzon Cumhuriyet savcılarına şikayet ettim.’ dedi.
 
ZORLUOĞLU KABUL ETTI
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, başkanlığında 2021 Tokyo Olimpiyatlarına katılacak olan sporcuları kabul etti ve tam destek vereceklerini söyledi.
 
 ‘AKP’NIN İŞİ CEZAEVİ YAPMAK’
 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kendi sosyal medyası Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘AKP’nin yaptığı en iyi iş ceza evi yapmaktır önümüzdeki 5.yıllık Yatırım programında 191 ceza ve infaz evi yaparak kapasiteyi 125.000 arttırmayı hedefliyorlar. Fabrika yapıyorlar, bunların derdi istihdam değil bunlar vatandaşın geçimi ile ilgilenmiyor, Bir ekonomik programın yok ise, gönülleri dolduracak ahlaki kalkınma programın yok ise, zihinleri donduracak eğitim programı yoksa siz çok daha cezaevi yaparsınız’ dedi.
 
ÜLKÜ OCAKLARI YÖNETİMİ BELİRLENDİ
 

Akçaabat Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı’nda yönetim kurulu yeniden belirlendi. 8 Mayıs Cuma günü başkanlık görevine getirilen Taygun Kıvanç Kırımlı'nın yeni yönetim listesi şu şekilde: Başkan Taygun Kıvanç Kırımlı, Ocak Başkan Vekili Hakan Topal, Teşkilatlandırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Köksal Koç, Üniversite Birim Başkanı Tolunay Parlak, Ortaöğretim Birim Başkanı Kadir Üçüncü,  Eğitim Seminer Birim Başkanı Muhammet Samed Şahinbaş, Basım Yayın Birimi Başkanı Görkem Ulusoy, Bürakrasi Birimi Başkanı Alperen Atasoy, Sosyal Faliyet Birim Başkanı Hakan Bıyıklı, Muhasip Davut Furkan Şahin İdari Amir Yakup Bıyıklı isimlerinden oluştu.
 
 “HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”
 

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Covit-19 ve Ramazan ayı döneminde ilçesinde yardıma muhtaç ailelere çeşitli yardımlarda bulunduklarını kaydederek, yapılan yardımlarda belediyenin ismi, logosu veya kendi ismini kullanmadıklarını, bu yardımları ilçe halkı adına vatandaşa ulaştırdıklarını söyledi. Başkan Ercüment Şahin Çervatoğlu, “39 yurttaşımız, iş insanımız ve belediyemizin katkılarıyla 116.800 lira tutarında yardım toplayarak Covit-19 dönemi ve ramazan ayı nedeniyle Fındıklı halkı adına 584 ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırılmış, 600’ un üstündeki vatandaşımızın ihtiyaçları karşılanmıştır” dedi.
 
USTAOĞLU’NA ZİYARET
 

Trabzon Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürü İrfan Hacımemişoğlu ve beraberindekiler, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 173. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim