Gürsoy,  “Çok şükür Babamın tedavisini tamamladık. Tedavisinde Babamı hiç bırakmayan moral ve motivasyonunu yükselten hemşerimiz Dr. Ayhan Çağılcı hocamıza ilgi alaka ve gayretleri için teşekkürlerimizi iletiyor, tüm hastalara acil şifalar diliyorum.” İfadelerini kullandı. Bizde Taka Gazetesi olarak Bahattin Gürsoy’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin'i ziyaret ederek, şehrin sorunları ile ilgili fikir alış verişinde bulundu. Örs, “Misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederiz.” dedi.

YATIRIMLARI KONUŞTULAR

Trabzon’daki oda başkanları, Elektrik Mühendisleri Odası’nın önceki dönem başkanı Mustafa Yılmaz Odabaş, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Aydın, Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlivan, Peyzaj Mimarları Odası önceki dönem başkanı Hamza Ertunga, Makine Mühendisleri Odası önceki dönem şube başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şaban Bülbül, İnşaat Mühendisleri Odası önceki dönem başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı, İnşaat Mühendisi, Trabzon’un en ünlü müteahhitlerinden Ali Haydar Gedikli, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, önceki akşam KTÜ Sahil Tesislerinde bir araya geldiler. Aylık olağan yemekte, Trabzon’a yapılması gereken büyük yatırımları konuştular. Konuşmaların ana gündem maddesinde Arsin’e yapılacak yatırım adası, Trabzon’a gelmesi planlanan demiryolu ve tren, Samsun Sarp otoyolu, güney çevre yolunu konuştular.

ÖNCE PATRON DEĞİL ABİ

Trabzon’un tek yerli şehirlerarası taşıma firması olan Kanberoğlu Turizm Seyahat patronu Aydın Kanber, otobüs şoförleri, muavinler ve banko çalışanları ile patron-eleman ilişkisinde değil, abi kardeş ilişkisinde davranır. Kanber, yoldan gelen şoförleri odasında misafir eder, yolla ilgili bilgileri alır, hesaplarını yapar, şoförlerine yeniden kazasız belasız yolculuklar dileyerek sefere uğurlar. Kanber, sabah saatlerinde Bursa-Trabzon seferinden gelen aracın şoförü Turan Dolgun ile de ofisinde bir araya geldi. sabah kahvaltısını birlikte yaptılar, yol durumu ile değerlendirmeyi yaptılar, sonra da Turan kaptanı sefere uğurladı.

BAŞKANIN FASULYE KEYFİ

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, kibirden uzak, halkla iç içe, başkan oldum diye burnu 5 karış havalara çıkmayan bir isimdir. ‘Neysem oyum’ düsturu ile işine odaklanan Altıntepe, önceki gün ziyaret ettiği bir köyde, vatandaşla birlikte fasulye ayıklaması takdirle karşılandı. Altıntepe, “Gara Alinin Ahmet’le köyde fasulye çıkartırken eski işlerden konuştuk, çok güzel bir sohbet oldu” dedi.

KURAN KURSUNDA SON AŞAMA

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy Beldesinde yapımı başlanacak olan 5 katlı Kuran Kursu için son aşamaya gelindi. Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, İstanbul’un Kağıthane ilçe belediye başkanı Mevlüt Öztekin ile Kuran Kursu ile alakalı istişarelerde bulundu. Tanış, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ile birlikte bir ay içinde Kuran Kursu’nun temelinin atılacağını söyledi.  Tanış, destekleri için de Öztekin’e teşekkür etti.

BUSENAZ TERMİNAL PİDE’DE

Olimpiyat şampiyonu, gururumuz Busenaz Sürmeneli, çok sevdiği Trabzon Pidesini yemek için, kentin en meşhur pide salonu olan Terminal Pideye gitti. Şampiyon, Abdulkadir Bektaş, kardeşleri ve terminal pide ailesinin hazırladığı pideyi, salonda antrenörü Cahit Süme ile birlikte yedi. Terminal Pide Sahibi Abdulkadir Bektaş, “Terminal Pideden bu sabah Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli ve Değer Hocamız Cahit Süme geçti Allah hepsinden razı olsun bize çok büyük bir onur yaşattılar” dedi.

BAŞKAN EYÜPOĞLU UYARDI

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, fındıkta aflatoksine dikkat çekti. Oda başkanı Eyüpoğlu yaptığı açıklamada “Ülkemizin geleneksel ihraç ürünleri arasında yer alan ve büyük ekonomik değere sahip olan fındığımızın hak ettiği değeri bulabilmesi, ihracatının sürdürülebilir olması ve Türk fındığının kalitesinin ve itibarinin zedelenmemesi için aflatoksin oluşumu mutlaka önlenmelidir. Bu konu hakkında bilgi almak isteyen üreticilerimize bizlerle irtibat halinde olmalarını tavsiye ederim” Genel anlamda fındıkta sağlıklı bir kurutma yapılabilmesi için harman dönemi son derece önemli olduğunu açıklayan Eyüpoğlu, “Toplanan fındıklar aynı gün harmana getirilmeli ve ince bir tabaka halinde serilerek yayılmalıdır.  Büyük yığınlar halinde bekletilmemelidir dedi.

ÇALIŞMALARI KONUŞTULAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Aslan Güner ziyaret ederek belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi alıp görüş alışverişinde bulundular.

GENÇ BAŞARI DİLEDİ

Ortahisar belediye başkanı Av. Ahmet Metin Genç KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm birincisi Eyşan Emiroğlu’nu kabul ederek tebrik edip yeni çalışma hayatında başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim