Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa eden İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Eski Kontrolörü Halil Memiş, başkanı olduğu Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezine (MİARGEM) ve Trabzon Yerel Yönetimlerine daha çok fayda sağlamak için bu kararı aldığını açıkladı. 

Meslek hayatı boyunca birçok ilke imza atan, Genel Sekreterliği sırasında yaptığı düzenlemelerle Manisa Büyükşehir Belediyesinin kısa sürede teşkilatlanmasını sağlayan ve birçok ilke imza atan Trabzonlu hemşehrimiz Halil Memiş, geçtiğimiz günlerde bu görevinden istifa ederek Ankara’ya döndü.

Çavdar’ın Kayın Validesi Öldü

Trabzon’un Maçka İlçesi Ömer Burhanoğlu rehabilitasyon merkezi’nin Müdürü Bahattin Çavdar’ın sevgili kayınvalidesi Mualla Uçar(90) hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi bugün Merkeze bağlı Aktoprak mahallesinden son yolculuğuna uğurlanacak. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli Uçar ve Çavdar ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Ertuğrul’un Fırını..

Yıllarımız Ertuğrul’un fırını ile hemen yanındaki Bozkurt lokantasında geçti. Dün TGC Yönetim Kurulu üyeleri olarak hem meşhur peynirliden tattık hem de sohbet ettik. Ertuğrul’un fırınının üst katları son derece modern, dizayn edilmiş. Gidin toplantınızı yapın ve pidenizi de yiyin. 

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Güven Hacısalihoğlu, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, İşadamları Nadir Saral, Suat Şen, Reha Üçüncüoğlu dünkü tercihlerini Ertuğrul’un fırınından yana kullandılar ve hem Trabzonspor’u hem de TTSO’yu konuştular.

Albayrak Trabzon’da 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bölgede açılış yapmak üzere bugün Trabzon'a geliyor. Bakan Albayrak Trabzon'un Değirmendere Mahallesi Otogar Karşısı'nda Çoruh-Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. - Aksa Trabzon Çağrı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirecek. 

Bakan Albayrak’ın programı şu şekilde; 14.00 Rize valiliğini ziyaret, 14.45 Rize Belediyesini ziyaret, 15.00 Rize İl başkanlığını ziyaret, 16.45 Trabzon Çoruh Aksa çağrı merkezinin açılışı. 

Yaya Değil Araba Kaldırımı 

Trabzon'da her geçen gün artan trafik sorunu beraberinde otopark sorununu da beraberinde getiriyor. Trafiğe her gün yeni bir aracın girdiği Trabzon'da özellikle resmi kurumların yoğun olarak bulunduğu Hızırbey mahallesinde araç park sorunu her geçen gün büyüyor. Vatandaşların kullandığı yaya kaldırımları da bu araç parklarından paylarına düşeni alıyor. Araçlarını kaldırıma gelişi güzel park eden araçlar, vatandaşların tepkisini çekiyor.

Köseoğlu Ve Trabzonspor

Trabzonspor’a olan tutkusuyla tanınan AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Genel Kurul salonuna bordo renkli döpiyesiyle geldiğinde, karşı sıralarda mavi ceketiyle gelen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’i gördü. İki kıyafetin, takımın renkleriyle aynı olduğu gören Köseoğlu, Hürriyet’le birlikte fotoğraf çektirdi. Bordo-mavi kalpler eşliğinde Twitter’dan bu fotoğrafı paylaşan Köseoğlu, “Bordoma mavi olur musun? dedim. ‘Seve seve’ dedi. Partilerimiz farklı ama yüreklerimiz bir. İşte kadın dayanışması” mesajını yazdı.  Kadın milletvekillerinin fotoğrafı oldukça fazla beğeni topladı.

Fındıkta Külleme Çalıştayı

Türk fındığının verim ve kalite bakımından son yıllarda yaşadığı büyük tehlikelerin başında gelen külleme hastalığı ile ilgili olarak ikinci çalıştay, Düzce'de düzenlenecek. 

Trabzon Ticaret Borsası tarafından ilki 25 Ekim'de Trabzon'da düzenlenen ve sektörle ilgili tüm kesimlerden yaklaşık 150 yetkili, akademisyen ve ilgilinin katıldığı Fındıkta Külleme Çalıştayı’nın ikincisi 3 Aralık'ta Düzce'de gerçekleştirilecek. Konunun önemine binaen toplumsal duyarlılığı arttırmak ve Batı kesimindeki üreticilerinde soruna dikkatlerini çekmek amacıyla İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Düzce Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa düzenlenen çalıştay, 3 Aralık Cumartesi günü, borsanın toplantı salonunda yapılacak. 

Çalıştayın birinci bölümünde konusunda uzman akademisyenler sunumlarını yapacaklar. İkinci bölümde ise sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri alınacak. Çalıştay ile külleme hastalığıyla top yekün mücadele ve bunda da başarının sağlanması için yapılması gerekenlerin hükümete de taşınarak, gerekli tedbirlerin devletçe alınması hedefleniyor.

 ‘Sorumlular Hesap Vermeli’

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli yaptığı açıklamada, Adana'nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi'nde akşam saatlerinde çıkan yangında 11 öğrencimiz ve 1 Eğitmen feci şekilde yaşamını yitirdi, 22 öğrencide yaralandı. Çok üzgünüm çok acı bazen söz yetmiyor tarif etmeye o günlerden birindeyiz. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun. Bu acı olay tüm yönleriyle araştırılmalı ve sorumluları mutlaka hesap vermelidir” dedi.
 
Editör: TE Bilisim