Basın mensupları pür dikkat Halis Güneş’i dinledi ve sonrasında da şu yorum yapıldı: ‘KTÜ’de iktisat ve maliye bölümü öğrencileri mutlaka bir sunum yapmalı.’
 
Halis Güneş, Ordu Ünyeli ancak gelinleri de damatları da Trabzonlu. 35 yıldır bu şehirde ve vefalı bir insan. Trabzon’un ekmeğini yediğini söylüyor ve bugün Türkiye’nin çeşitli illerinden kazanarak Trabzon’a o vefasını da ödüyor.  Teşekkürler Halis Ağa.
 
Akçaabat Ve Osman Karaçukur
 
Trabzon Akçabat’ta yeni dönemde Şefik Türkmen yok. Osman Nuri Ekim var. Ekim siyasette Türkmen kadar tecrübeli değil. Akçaabat’ta yeniden Osman Karaçukur ismi gündemde. Bu kez de millet ittifakından. Peki Karaçukur ne diyor? Kendisini aradık ve konuştuk. Karaçukur, ‘Ben Akçaabat’a sevdalı birisiyim. Ancak yerel seçim işi benim istememle olacak iş değil. Akçaabat halkı ne diyor? Akçaabat  eski beldeleri ile mahalleleri ile beni istiyor mu? Bunu tartıyoruz ve görüşmeler yapıyoruz. Eğer gerçekten Osman Karaçukur’la ilgili ‘Gelsin İlçeyi yönetsin’ talebi var ise biz görevden kaçmayız. Konumum bir hafta içinde netleşir.’ dedi. Karaçukur liderlik vasfı olan bir isim. CHP, İYİ parti ve SP’yi aynı çatı altında toplayabilir.
 
Ak Parti’den İstifa Etti Aday Oluyor
 
Daha önce AK Parti’den Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na Aday Adayı olan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Fatih Yılmaz bağımsız aday olmak üzere partisinden istifa etti.  Adaylığıyla ilgili bir açıklama yapan Fatih Yılmaz; “Şalpazarı Belediye Başkanı adayının açıklanmasından sonra beklentilerine karşılık bulamayan kamuoyundan yükselen tepkilere kayıtsız kalmam imkansızdı. Siyasi hesaplar uğruna Şalpazarı’nın her geçen gün kan kaybetmesine artık seyirci kalmak istemiyorum. Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na aday olabilmek için partimden istifa ettim. Güzel İlçemizi hep birlikte modern ve yaşanabilir bir yerleşim merkezine dönüştürmek, öncelikli sorunlarımızı acilen çözmek için elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünerek Belediye Başkanlığı görevine talibim. Binlerce seçmenin iradesini sandığa yansıtacak bu girişimde hep yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.
 
Hemşehrimiz İzmit’den Aday
 
Babası Rize ilimizden, Annesi Trabzon Beşikdüzü ilçemizden olan eski Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül AK Parti’den İzmit Belediye Başkan Adayı oldu. Azize Sibel Gönül 12 Ağustos 1966′da İstanbul’da doğdu. 1967 yılından itibaren İzmit-Kocaeli de ikamet etti. Babasının adı Kaya, annesinin adı Ayten’dir. 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde tamamladı. 1987 yılından 2007 yılına kadar Serbest mimar olarak çalıştı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kocaeli Mimarlar Odası Genel Sekreteri olarak görev yapan Azize Sibel Gönül evli ve iki erkek çocuk annesidir. AK Partinin kuruluşunda Kurucu İl Kadın Kolları Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu üyeliğiyle başlayan Azize Sibel Gönül, 2003 yılından 5 Mayıs 2007 tarihine kadar AK Parti Kocaeli İl Yönetiminde İl Sekreteri olarak görev aldı. 2007 Genel Seçimlerinde AK Partiden milletvekili adayı olarak 23’üncü dönem Kocaeli Milletvekili seçildi. 12 Haziran 2011 seçimlerinde, AK Partiden yeniden aday olarak 24’üncü dönem Kocaeli Milletvekili seçilen Azize Sibel Gönül, önümüzdeki yerel seçimlere AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı olarak katılacak.

Bektaşoğlu Asıl Listede
 
Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanlığında meclis üyeliği için gerçekleşen istifaların ardından yedek yöneticiler asıl yönetime geçmeye devam ediyor. Yedek listede olan Temel Bektaşoğlu istifaların ardından asıl yönetici olarak göreve başladı. Başkan Temel Altunbaş’ın seçim işlerinde görevlendirdiği Bektaşoğlu, mart seçimleri için çalışmalarına başlamış durumda.
 
2 Ay Ara İle Vefat Ettiler
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde oturan Ekrem Ergül ve Eşi Emine Ergül 2 ay arayla vefat etti. 2018 Kasım ayında vefat eden Ekrem Ergül’ün ardından geçtiğimiz hafta hayata gözlerini yuman Emine Ergül çocuklarını yasa boğdu.  

 İki ay ara ile hayatına kaybeden Ekrem ve Emine çiftine bizde başsağlığı dileriz. 
 
Bıçakçıoğlu’ndan Kaya’ya Cevap
 
Beşikdüzü İlçe Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın açıklamalarına cevap verdi. Bıçakçıoğlu, “1- üç yıl önce eski BEST otel arazisini 1450 ₺ ye yatırımcıya sattık. 2- Beş Bin metrekare beş yıldızlı 600 odalı 25 katlı bir otel olacak. İçinde her türlü sosyal aktivitenin yapılacağı bir tesis. Sinema tiyatro buz pisti var. Projesi Trabzon Büyükşehir meçlisinden onaylandı. Ruhsat verildi inşaat başladı. 3-Bahse konu Kurtoğlu parkı 9500 metrekare olup bu alana herhangi bir inşaat yapılmayacaktır. Sahil yolundan üç metre çukurda kaldığından düzlenip yeniden yapılacak.. Ayrıca yirmi yıldır birilerince işgal edilmiş ve ipsiz sapsızların ve sarhoşların mekanı olmuştur.. Öyleki parktaki Atatürk heykeli bile bakımsız ve harap vaziyette idi. Ben heykeli onartıp boyayarak yeni hale getirdim.. Benden önceki belediyemiz buralara duyarsızdı. 4-BEST otelde benden önce yedi yıldır kapalı ve içi yanmıştı 2012 de sekize satışa çıkmış hatta plana akaryakıtta konduğu halde alan çıkmamıştır. Tüm bunları bilgi Sahibi olmanız için yazdım. Kaldı ki sağduyu sahibi bir CHP meclis üyelerine sorsaydınız bunları size söylerdi. Ben mecliste bu arkadaşlarla tüm kararları oy Birliği ile aldım” dedi.
Editör: TE Bilisim