Cemaatin araları birer metre olarak saf tutulup kılınabilir. Maske,  eldiven takılabilirdi. O kadar insanın bir arada olması Coronavirüse davetiyedir. Rahmetlide bu yanlışı kabul etmezdi. Aile acılı, bilmeyebilir. Belediye Başkanı Rahmi Üstün Bey ve Meclis üyelerine ne demeli? Cenaze için sıhhi ortam hazırlamalıydı. Rahmi bey 10 kişinin oturmadığı çay ocakları ilçenizde neden kapalı?  Salgın yüzünden. 
 
Cenazeyi kaldıran imama ne demeli? Cami hoparlöründen her ezan sonrası sokağa çıkmayın diye yazılı kağıdı okurken, belli ki okuduğunuzu anlamamışsınız.  Cemaati uyar, mesafeyi aç, gelen fazla cemaati geri gönder. Durumu izah et. Cenaze ortamını dizayn et.' dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR'DEN HAYDE EVE
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu Tanjant yolu yavuz Selim bulvarı üzerindeki tüm yeşil ışıklara ‘HAYDE EVE’ yazdırtarak vatandaşların evlerinde daha fazla gitmelerini sağlamaya çalışıyor.
 
ÇEBİ İYİLEŞTİRDİ
 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan’ın imza koyduğu sözleşmeye göre işçilerin maaş dahil tüm sosyal hakları iyileştirildi.
 
PERDELERİN AÇILACAĞI GÜNÜ BEKLİYORUZ
 

Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) Müdürü Elvan Saliha Karahasan açıklamada bulundu. Karahasan, 'Perdelerin yeniden açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Tüm dünya milletlerine sağlıklı güzel günler, uzun ömürler diliyoruz' dedi.
 
EVLERE KADAR HİZMET
 

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, '7x24 halkının emrinde olan Polisimiz Korona salgını dolayısıyla evinden çıkamayan 65 üstü yaşlılarımızın maaş çekimi ve kumanya ihtiyacını giderip evlerine kadar servisi kendilerine bir görev sayıyorlar' diyor.
 
CEZAEVLERİNE ACİL ÇÖZÜM
 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Cezaevleri patlamaya hazır bomba, insanları orada tecrit ederek Koronavirüsü engelledik içeri giremez diyemezsiniz. Her gün oraya girip, çıkan infaz memurları haftalık arama yapan savcı, jandarma ve polis taşıyıcı olamaz mı? Allah korusun cezaevlerinde ölümler başlar ise bunun bedelini ödeyemezsiniz Acil AKP, MHP, CHP ve İYİ parti grupları bir araya gelerek 'sen  verdin ben aldımı, bir kenara bırakarak ceza indirimi şartlı salı vermeyi vakit geçmeden hemen kanunlaştırmalıyız' diyor.
 
ÖZLÜ ISRARCI
 

Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü 'Virüsün yayılmasını önlemenin tek yolu herkesin eve kapanmasıdır, 65 yaş üstü insanımızın sokağa çıkmaması ölümlerin önüne geçmek için yetmez. Çok değil bu hafta sokağa çıkma kararı çıkarsa virüsün önüne geçeriz aksi takdirde bunu önleyemeyiz' diyor.

VİRÜS BELASI
 
Komşu komşusuna gidemez oldu
Halü hatırını soramaz oldu
Çay kahve muhabbet edemez oldu
Sen neymişsin koronavirüs.
 
Okullar camiler kapalı kaldı
Bütün insanlığa sert korku saldı
Dünya genelinde çok canlar aldı
Canların düşmanı koronavirüs
 
Üretim imalat durdu adeta
Bütün insanlığı vurdu adeta
Cehennem düzeni kurdu adeta
Sen neymişsin koronavirüs.
 
Bilim adamları çalışıyorlar
Virüsü yok etmeye uğraşıyorlar
Kökünü kurutmaya savaşıyorlar
Kökün kuruyacak virüs belası.
 
Usta Şair Süleyman'ın feryadı
Koronaya karşı tuttu inadı
Tarih kaydedecek, bilim kazanacak
Dünyadan kalkacak virüs belası.
 
 “KAPSAM DIŞI BIRAKILMALI”
 

Trabzon Barosu, Kadına ve çocuğa istismar ve şiddet suçları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada bu suçların kapsam dışı bırakılması gerektiğini ifade ettiler.  Barodan yapılan açıklamada, “Yıllardır çocuk hakları ihlallerinin önüne geçilmesi için mücadele veren Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak, birkaç gündür infaz yasası üzerinde değişiklik yapılmasına ilişkin çalışmaları bu yönden endişe ile izliyoruz. Çocuğun cinsel istismarı suçları ile üstsoya, altsoya, eşe, dosta, kardeşe, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenen kasten yaralama ve neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçlarının faillerinin cezalarının hapishanedeki infaz sürelerini azaltacak bir değişiklik düşünülüyorsa, bunu doğru bulmuyoruz. Böyle bir değişiklik toplumun her kesiminden büyük bir tepki alacağını biliyoruz. Konu çocuklar ve şiddet mağduru kadınlarla doğrudan ilgili olduğu için tüm milletvekili ve siyasi partilere geç olmadan hatırlatma gereğini duyuyoruz. Bu suçlardan verilen mahkûmiyet kararlarında yıllar içinde gözle görülür bir artış var iken, infaz indiriminin kapsamına alınmaları cezaların caydırıcılığına zarar verecektir. Biz çocuk ve kadın hakları savunucuları olarak çocuğa ve kadına yönelik şiddet uygulayanların, çocukları ve kadınları cinsel olarak istismar edenlerin fail olarak aramızda dolaşmasını istemiyoruz. Toplumun çok geniş kesimlerinde bunu istemediğini biliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.” denildi.
 
HALDIZOĞLU EVDE DE MUTLU
 

AK Parti Ortahisar İlçe başkanı vekili iş insanı Yusuf Haldızoğlu, corona virüsü tedbirleri kapsamında işlerini evden takip ediyor. Saniyeyi kapatan Haldızoğlu, gününü mutfakta yemek yaparak, çocukları ile oyun oynayıp kitap okuyarak değerlendiriyor. Siyaseti de telefon ve video konferansla takip eden Haldızoğlu, "İş, sosyal hayat, siyaset ticaret, şimdi ev; hayat bir şekilde devam ediyor uğraşlar eğlenceye dönüyor. Sağlığımız için sevdiklerimizin için mümkün oldukça dışarı çıkmadan evde zaman geçirelim her şey geride kalacak. İşveren dostlarımız çalışan kardeşlerimize destek olalım lütfen" dedi.
 
BAŞKAN HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
 
Trabzon'un Maçka İlçe belediye başkanı Koray Koçhan, corona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkmadı. Trabzonspor formasını giyerek mutfağa geçen Koçhan, hünerlerini sergiledi ve güzel yemekler yaptı. Eşi ve çocukları başkanın aşçılığını çok beğendiler.
Editör: TE Bilisim