Revi, ‘Bütün dünyanın islamafobi ile etkin mücadele etmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne seren bu saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.’ ifadelerini kullandı.
 
 ‘Biz Anadoluyuz’
 
İçişleri Bakanlığınca desteklenen “Biz Anadoluyuz” kardeş şehir projesi koordinatörü Ahmet Külekçi ile Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’yi makamında ziyaret ettiler.
 
Kardeş şehir projesinin önemine dikkat çeken Müdür Şükür Köse, “Yüzyıllardır bu coğrafyada birliğin, kardeşliğin, dostluğun dayanışmasıyla bu günlere geldik. 1500’lü yıllarda yaşadığımız birlik ve beraberlik ruhunu, heyecanını yaşıyoruz. Büyük milletler tarihi geçmişiyle ayakta dururlar. Bizlerde geleneklerimize, kültürümüze, tarihimize ve geçmişimize ne kadar sahip çıkarsak Millet olarak ilelebet payidar olacağız” dedi. Kardeşlik projesinin koordinatörü Ahmet Külekçi ile Mardin’den gelen Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şükür Köse, Başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum”dedi.
 
Teşekkürler Arsin
 
Cumhur İttifakı AK Parti Arsin Belediye Başkan Adayı Muhammet Sait Gürsoy, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleşen mitinge teşriflerinden dolayı hemşerilerine teşekkür etti.

Havanın yağmurlu ve soğuk olmasına rağmen yoğun katılımın olduğu mitingte emeği geçenlere de ayrıca teşekkür eden Gürsoy, "Miting alanını buluşmaya hazırlayan teşkilat mensuplarımıza ve mitingimize katılan hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aile ve güzel bir ekibiz. Bakanlarımızla, Milletvekillerimizle, İl Başkanımızla, Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımızla, mevcut Belediye Başkanımızla İlçe Başkanımızla vatandaşımıza hizmet için emrindeyiz. Kıymetli Bakanımız Sayın Soylu da dün miting alanında yaptığı konuşmada Arsin'e hizmet için vatandaşların emrinde olduğunu ifade etti. Muhteşem bir coşku vardı, miting sonrası da bu heyecan ve ilgi devam etti. Her bir hemşerimden Allah razı olsun. Bu coşku ve sevinç 31 Mart Akşamı da tüm Arsin'i Allah'ın izniyle saracaktır. Destek milletimizden hizmet bizden. Arsin'i gözde bir ilçe haline hep birlikte getireceğiz" dedi.
 
Coşkun Aral’ı Ağırladı
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz 50 yılını basın sektörüne adadı. 6 yıldır da Trabzon Gazeteciler cemiyetinde başkan yardımcılığı yapıyor.

4 Nisan’da yapılacak olan Cemiyet Başkanlığı seçiminde de tüm adaylar onu listesine dahil etmek için yarışıyor. Nevzat başkan Trabzon’a geleni kendi misafiri bilen gönül adamadırı. Efsane gazeteci ve foto muhabiri Coşkun Aral’ın Trabzon İletişim fakültesindeki sunumunun ardından kendisini İskenderpaşa Akçaaabat  köftecisinde ağırlayan Nevzat Yılmaz Aral ile güzel bir dostluk kurdu.
 
İstanbul’a Maçkalı Aday
 
İstanbul doğumlu, Trabzon Maçkalı Avukat Muammer Aydın. Pertevniyal Lisesi’nden mezun oldu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi bitirdi. İstanbul Baro Başkanlığı yaptı. Pertevniyal Vakfı kurucularından, Lions derneklerinden aktif yönetici, Türkiye İşitme Vakfı ve aynı zamanda Trabzon ve Maçka dernekleri yönetimlerinde uzun süre yer aldı; hizmet etti.

DSP Genel Başkan Yardımcısı, Başkanlar Kurulu Üyesi ve şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av.Muammer Aydın, Adalar, Kağıthane, Şişli, Bakırköy, Avcılar ve Silivri’de belediyeleri kazanabileceklerini ifade ediyor.
 
Kaya’nın Ayakkabıları
 
Halasının eşi Faik Keçeci’nin cenazesine katılmak için Esiroğlu Kuru Köprü Camiine giden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, burada ilk olarak Cuma Namazını kıldı... 

Camiden çıkan Kaya, ayakkabılığa koyduğu, ayakkabılarının yerinde olmadığını fark etti. Bir kişinin yanlışlıkla giyerek gitmiş olabileceği düşünülerek camiden anons yapıldı. Ancak kimse çıkmayınca Kaya, halasının eşinin cenaze namazını mecburen burada bulduğu terlikle kılmak zorunda kaldı.  Cenaze namazının ardından ise AK Parti Trabzon Merkez İlçe Kurucu eski Başkanı Yılmaz Büyükaydın ile karşılaşan Kaya, durumu sorması üzerine başından geçenleri anlattı. Bunun üzerine Büyükaydın, aracının arkasındaki daha önceden aldığı ayakkabıları Kaya’ya verdi.
 
Sabır Diledi
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki 2 camide, cuma namazı sırasında yapılan katliamı kınadı.

Başkan Gümrükçüoğlu, İslam karşıtlığına karşı dünyanın başını kumdan çıkarması gerektiğini ifade ederek, “Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki 2 camiye, cuma namazı sırasında hunharca yapılan silahlı saldırıda şehit olan tüm Müslüman din kardeşlerimize Allah’tan rahmet, İslam Alemi’ne başsağlığı diliyorum. Dünyada İslam karşıtlığını körükleyerek, İslam dinine karşı düşmanlar yetiştirmeye çalışan kişi, kurum ve siyasetçilerin nasıl katiller ortaya çıkarttığını bu katliamda tekraren gördük. Artık dünyanın başını kumdan çıkartarak, bu tür insanlık dışı katliamlara ortam hazırlayacak yaklaşımlara karşı gerekli önlemleri almasını diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim