AK Parti Trabzon teşkilatında gönül kırıklıkları olduğunu duyuyoruz. Her şeyden önce AK Parti il başkanı Haydar Revi senelerden beri partide nöbet tutan bir isimdir. Yeniden il bşakanı olur veya olmaz Genel merkez karar verecek. O revi Milletvekili Muhammet Balta ile kader birliği yaptı. Balta’yı il Genel meclisinde, milletvekilliğinde, diğer görevlerinde hep destekledi. Fakat bugünler de ise arkadan vurulduğunu düşünüyor. 
 
Ortahisar ilçe Milli Eğitim müdürü değişti. Şükür Köse Ak parti il yönetiminin de oluru ile görevden alındı, o koltuğa Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi müdürü Ali Turan oturdu. Dünya şampiyonu bir oklun müdürlüğünden Yavuz Sultan Selim Anadolu lisesine tayin oldu, ardından da Ortahisar’a milli eğitim müdürü yapıldı. Bunda Eğitimden sorumlu Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, İl başkanı Haydar Revi ve yönetim kurulunun inisiyatifi olduğunu duyduk. Ancak AK Parti 1.sıra milletvekili ve Çevre komisyonu Başkanı Muhammet Balta kararı duyar duymaz Bakan Ziya Selçuk’a çıktı ve kararın düzeltilmesini istedi, bastırdı, Kızılcahamam kampında da iadeyi sağlattı.
 
AK Parti'nin en fazla birlik beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyaç olduğu bir dönemde iyl yönetimi ve milletvekili  cepheleşmesi, "yeniden yollara düşme vakti" olarak açıklanan seçim stratejisiyle ne kadar uygun?. Tabanda konuşulan bir diğer şey; ‘Her vekil kendi nüfuzunu kullanmak ister, liyakat ve sadakat çervesinde bunlar tolore edilecek şeyler. Ancak en nihayetinde Balta'nın inisiyatiflerini kullanarak  % 65 oy potansiyeline ulaşılan Trabzon'da teşkilatı üzmesinin  mantığı olamaz. 2004 yılında itibaren birlikte yürümüş ve her fırsatta Muhammet Balta’yı desteklemiş Revi ve ekibi kırgınlığında haklı. Genel başkanların illerdeki temsilcisi kim? İl başkanları. O halde Revi ile istişare yapmadan harekete geçmesi kabullenilemiyor. Kuşkusuz geri dönüşte Rize lobisinin faktörü vardır, ancak Orhan Bölge Müdürünü istişare yapmadan getir, Ortahisar’a il’in inisiyatifi ile atanan müdürü değiştir. Bunun adı siyaseten vefasızlıktır.
 
Koray Aydın’ın Yardımcıları Belli Oldu
 
İYİ Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkan Yardımcıları ve sorumlu oldukları bölgeler ve iller belli oldu. Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın teklifi ve Genel Başkan Meral Akşener’in onayıyla belirlenen Teşkilat Başkan Yardımcıları, kendilerine bağlı olan bölgede yer alan illerden sorumlu olacaklar.  İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın sorumlu olduğu 1. Bölgedeki iller; Aksaray, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Niğde, Nevşehir, Kayseri. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ayhan Bölükbaşı’nın sorumlu olduğu 2. Bölgedeki iller; Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın, Zonguldak, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Cumali Durmuş’un sorumlu olduğu 3. Bölgedeki iller; Malatya, Erzincan, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Kars, Ağrı, Ardahan, Van, Iğdır. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın sorumlu olduğu 4. Bölgedeki iller; Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkâri. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Arslan’ın sorumlu olduğu 5. Bölgedeki iller; Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Mersin, Antalya, Burdur, Isparta, Muğla, Aydın, Denizli, Karaman, Konya. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Halil Aydoğdu’nun sorumlu olduğu 6. Bölgedeki iller; Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Eskişehir. İYİ Parti Eski Genel İdare Kurulu Üyesi Osman Topal’ın sorumlu olduğu 7. Bölgedeki iller; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bayburt, Gümüşhane, Tokat, Amasya, Çorum. Ankara, İstanbul ve İzmir illeri doğrudan Genel Başkan Meral Akşener’in uhdesinde ve dolayısıyla Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın sorumluluğunda olacak.

MÜSİAD’dan  Barış Pınarı Harekatına Tam Destek
 
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yazılı bir açıklama yaparak ‘Amaç bölgeye barışı ve huzuru getirmektir’ dedi. Kaan Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak için dün itibariyle Barış Pınarı Harekatını başlattığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

‘Türkiye, bulunduğu coğrafyanın çetin şartları dolayısıyla, toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini ön planda tutarak, bölgesinde bir barış üssü olma hedefiyle hareket etmektedir. Bugün, bölgenin dışında yer alan ülkelerin, bölgenin kaderi üzerinde etkili olma hevesleri neticesinde masum insanların zarar gördüğü bir savaş ve kaos ortamına tanıklık ediyoruz.  MÜSİAD olarak, devletimizin hamlelerini ve siyasi iradenin duruşunu desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz. Bu vesileyle, Barış Pınarı Harekâtı’nda kahraman Türk ordusuna, Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyor, operasyonun başta bölge halkları olmak üzere, coğrafyamıza bir an önce barış, huzur ve güven ortamı getirmesini temenni ediyoruz’
 
Baro’dan Açıklama
 
Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez yayınladığı açıklama ile Barış Pınarı harekatına destek verdi. Baro’nun açıklamasında Birleşmiş milletler Güvenlik konseyi terörle mücadele kararları doğrultusunda hareket edildiğini belitilerek, Türkiye’nin meşru müdafa hakkını kullandığının altı çizildi.
 
Arslan İle Ayak Üstü Sohbet
 
Trabzon siyasetinin aranan yüzü, MÜSİAD Trabzon Şube Üyesi işadamı Mehmet Arslan, AK Parti’de uzun yıllar il yöneticiliği yaptı. Ardından işlerinin yoğunluğu nedeniyle siyasete bir süre ara verdi. ‘Siyasette ara olmaz’ diyen Arslan, aktif görevde olmasa da AK Parti’nin her an her yerde destekçisi oldu. Maddi manevi üzerine ne düşerse yaptı.

Arslan’la geçen gün sohbet ettik. Barış Pınarı harekatını destekleyen Arslan, “Ülkemiz muassır medeniyetler seviyesine hızlı bir şekilde ilerliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşu sayesinde ülkemiz üzerine oyun oynamak isteyenler, güneşi balçıkla sıvamaya çalışanlar her seferinde olduğu gibi yine avuçlarını yalayacaklar. Ülkemizi kimse ekonomi ile sınamasın. Biz 15 Temmuz gibi, 27 Mayıs gibi, 12 Eylül gibi, 28 Şubat gibi darbelerin üstesinden milletimizin dik duruşu sayesinde geldik. Bu aziz millet bu oyunlara asla fırsat vermez. Gün birlik olma vaktidir” dedi.
 
Bakanla Köy Kahvesi Sohbeti
 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, ortağı Aydın Ateş ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ı Trabzon’da ziyaret etti.

Bakan’ın Kavala Mahallesinde ki evinin bulunduğu mevkiide köy kahvesinde ziyaret eden Özer ve Ateş, sektörün yaşandığı sorunlar ve çözümlerle alakalı istişarede bulundular. Bakanla çay sohbeti yapan ikili sektörün sıkıntıları da yetkili isme aktardılar.
Editör: TE Bilisim