Arkadaşlarla çay içmek için geldim. Yeni başkan ve yönetime bir kez daha başarılar diliyorum. Trabzon basını şehrin gelişimi-değişimi ve yeniliği için önemli bir mihenk taşıdır. Hepsini dikkatle takip ediyor, eleştirileri ve önerileri dikkate alıyoruz” dedi. Ziyaret sonrası gündemi değerlendiren AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “15 Temmuz hain darbe girişimi püskürterek  tankların önüne siper olan bu millet her şeyin en güzelini hak ediyor. Sokaklarda vatandaşın arasındayız. Hepsi istikrar-güven ve huzurdan yana. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize olan güven hepimizi mutlu ediyor. Sorumluluklarımız iki kat daha arttı. Terörü bitirmek için gecesini-gündüzüne katan devletimiz ve bu kararlıktan asla geri atmayacak hükümetin iradesiyle çok güzel günler bizi bekliyor” şeklinde konuştu.

3 Yılı Dolan İlçe Başkanları Ne Yapacak?  

AK Parti’de kongre ateşi yandı. Delege seçimleri ve ardından ilçe kongreleri başlayacak. Şimdiden kulisler hareketlendi. Son aylarda öne çıkan siyasetçiler Hasan Dilekoğlu, Halil İbrahim Demirtaş, Uğur Aydın oluyor. Her an teşkilatlarda revizyon olabilir. 

Güçlü isimler konuşuluyor. Ayrıca ilçe başkanlıklarında 3 yılı dolduran ilçeler var. Bu ilçeler Sürmene, Tonya, Dernekpazarı, Çarşıbaşı, Çaykara.. Bu ilçe başkanları tekrar aday olamayacak. Bu ilçelerin ilçe başkanları belediye başkan aday adayı olacaklar. Yani tam kesin değil ama büyük bir ihtimalle. Bazı ilçelerde belediye başkanları yine Ak Partili. Yani Ak Parti bazı ilçelerde kendiyle yarışır duruma düşebilir.  Ayrıca bir nokta daha var.  Devam edecek il başkanları ilçe kongreleri başlamadan belirlenecek, devam etmeyecekler Aralık’ta belirlenip yeni il başkanları ile ilçe kongrelerine gidilecek. İl başkanlığı konusunda Trabzon atanacak iller arasında yer alabilir. Alamayabilir de.. Son alınan oy oranından dolayı.. Artıları ve eksileri değerlendirilecek.   Ocak, Şubat aylarında ilçe kongrelerini yapılacak.

Muhtar Ağırman’a Geçmiş Olsun

Trabzon'un Çaykara ilçesi Taşkıran Mahallesinin çalışkan Muhtarı Yusuf Ağırman ölümden döndü. Yusuf Ağırman, Mutlat yaylasında çalışma esnasında yaklaşık 5 metre yükseklikten beton zemine kafa üstü düştü. Kafasına 5 dikiş atılan ve kolu bilekten kırılan, Muhtar, Ağırman Of Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Allah, Muhtar Yusuf Ağırman'ı çocuklarına ve sevenlerine bağışladı. Taka gazetesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Genç’in Baba Acısı

Trabzon Kanuni Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Başhekim Yardımcısı Recai Genç’in Babası İbrahim Genç Hakka yürüdü. İbrahim genç tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Genç’in cenazesi dün ikindi namazına müteakip Sürmene Üzümlü köyü camiinde kılınan cenaze namazına müteakip aile mezarlığına defnedildi.

Akar ‘Devam’ Dedi

Trabzon’un DP il başkanı Ali Akar, partisinin bu hafta yapılacak olan Trabzon il kongresinde yeniden il başkan adayı olacağını açıkladı. Genel Başkan Gültekin Uysal’ın da ısrarla görevine devam etmesini istediği Akar, bu hafta içinde yapılacak olan il kongresinde yönetiminde bazı değişiklikler yapacak. Türkiye’de partisinin il başkanları arasında en istikrarlısı olan Ali Akar, Trabzon siyasetine ilginç çıkışları ile damgasını vuran bir isim. Akar, DP omurgasından gelen bir isim. Trabzon’da siyasi istikrarın sembolü olarak da görülüyor. Akar, partisinin bütün imkansızlıklarına rağmen Trabzon’da canla başla DP’nin sesini duyuruyor. Sert ve ilginç basın açıklamaları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Akar, geçmişten bugüne AK Parti’nin kendi saflarına katılması için yaptığı bütün çağrıları da ret etmiş durumda. Biz davamızı terk etmeyiz diyen Akar “Su akacak yatağını bulacak. Bir gün herkes DP’li olacak” dedi.

Topçu, Rize'ye Geliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesince düzenlenecek olan “15 Temmuz, Başkanlık Sistemi ve Ortadoğu Politikası” konulu konferansa katılacak. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından düzenlenecek olan “15 Temmuz, Başkanlık Sistemi ve Ortadoğu Politikası” konulu konferansa katılacak. RTEÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı İnovatif Gelişim ve İktisadi Düşünce Topluluğunca düzenlenecek olan ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa’nın moderatörlüğünü yapacağı konferans, 28 Ekim Cuma günü saat:15.00’te Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılacak.

Burs Ve Staj Desteği

Bizim Neslin Uşakları Derneği,  tüm Türkiye başta olmak üzere Trabzon şehrine ve insanına gönül veren, başarılı ve maddi olanakları sınırlı öğrencilerin öğrenimlerine destek olmak, onların bilimsel düşünme gücüne sahip demokrat ve erdemli birey olmaları ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile burs ve staj desteği sağlamaya devam ediyor.  2015-2016 eğitim yılında başlatılan burs ve staj desteğine, 275 Trabzonlu üniversite öğrencisi başvurmuş, burs ve staj komitemizin hazırladığı kriterler doğrultusunda 75 öğrenciye destek verilmiştir.  Bu sene 2016-2017 eğitim dönemi için 290 Trabzonlu öğrenci başvurmuş ve daha önce belirlenmiş kriterlere uygun 85 öğrenci burs hakkı kazanmıştır.  Bizim Neslin Uşakları Derneği verdikleri burs ve staj desteği ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada, “Dernek olarak, gelecek yıllarda Trabzonlu hemşehrilerimizden de aldığımız maddi ve manevi desteklerle daha fazla gencimize destek olmayı hedefliyoruz. Bu vesile ile tekrar gençlerimize yeni eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
 
Editör: TE Bilisim