Samimi bir havada geçen ziyarette Başkan Çebi, Hakim Ayyıldız’a Araklı hakkında çeşitli bilgiler verdi. Araklı’ya geldiği günden bu yana tanımaya çalıştığını belirten Hakim Ayyıldız ilçeye hayran kaldığını belirtti. Başkan Çebi’ye nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eden Ayyıldız, Araklı Adliyesinde görev almaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Çebi mesajında; “İnsanların en temel ihtiyaçlarından biri şüphesiz haber almadır. Demokrasimizin vazgeçilmezi ve olmazsa olmazı basınımızın, kamuoyunu tarafsız ve doğru bilgilendirme noktasında görevini layıkıyla yapan cefakar çalışanlarının zor şartlar altında vazifelerini yerine getirdiği aşikardır. Tarafsız ve evrensel gazetecilik normları doğrultusunda yayıncılık yaparak kamuoyunu bilgilendiren, yaz-kış, gece - gündüz, yağmur-kar demeden her an haber peşinde koşan basın çalışanları halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamusal görevi de ifa etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizin kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.
 
Ayvazoğlu’nun Hedefi
 
Meclise seçildiği ilk günden itibaren mütevazi duruşunu hiç değiştirmeyen ve hizmete susamış tabanın sorunları ile birebir ve danışmanları aracılığıyla yakından ilgilenen Trabzon AK Parti milletvekili Bahar Ayvazoğlu şimdi de  Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Özel Eğitim okulu’nun ikinci yarıya yetişmesi konusuna odaklandı. Bahar Ayvazoğlu, özel okula gidecek olan çocukların da Bahar ablası olmaya hazırlanıyor.
 
Gazetecilerimiz Köprü Görevi Görüyor
 
Trabzon Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ;10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Üstün, " “Bilindiği üzere, ülkemizde gazetecilerin özlük hakları 10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile iyileştirilmiş ve 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmıştır. İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte toplumların aydınlanmasında, önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır.  Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla dünya arasında köprü görevi görmektedir. Sürmene İlçemizin de  sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bu vesileyle ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
 
Saadetli Gençler Kitap Okuyor
 
Saadet Partisi Trabzon İl Gençlik Teşkilatı alışılagelmiş siyasi çalışmalara göre farklı bir yaklaşım gösteriyor. Trabzonlu gençlerle her platformda bir araya gelebildiklerini söyleyen İl Gençlik Başkanı Furkan Kocagöz, inancımızın ilk emri olan “Oku” ilkesi doğrultusunda her hafta düzenli olarak kitap okuma programları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kocagöz, cehaletin insanı sömürü karşısında duyarsız hale geldiğini hatırlatarak, “ Dünyada ki küresel emperyalist güçler öncelikle insanlığı cehalete mahkûm edip, sonra da kendi popüler kültürünü eğitimmiş gibi kabul ettiriyor. Kendi kültürünün ürünlerini de yine insanlığa pazarlıyor. Bu yolla insanlığın büyük bir çoğunluğunu Pazar haline getiriyorlar. Yani biz onların pazarı oluyoruz. Pazar olmamanın yolunun gerçek manada ilim ve eğitimle olacağını bildiğimizden dolayı, her hafta bir kitap seçip, bu kitabı arkadaşlarımızın okumasını istiyoruz ve hafta sonunda bir mekânda bir araya gelerek kitapla ilgili analizlerimizi birbirimize aktarıyoruz.” Dedi.
 
Yüreği Kocaman Çocuklar
 

Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Fatih Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar Kızılay’ın başlattığı Yemene yardım kampanyasına kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklar ile katkı sağladı. Personelin de katıldığı organizasyona ilişkin açıklama yapan İl Müdürü Ahmet Kurt:  “Türkmilletinin tarih boyunca mazlumun yanında olduğunu, savaş sebebiyle yeterince beslenemeyen peygamber aşığı ÜveysEl Karani hazretlerinin diyarındaki çocuklara duyarlılık gösterip el uzatan çocukları ve  bu bilinçte yetişmelerine vesile olan personeli kutladı ve  ekledi: 

“Çocukların göz renkleri farklı olsa da gözyaşlarının rengi aynıdır. Biz gözyaşları ile değil gülücükler ile büyüyen çocuklar görmek istiyoruz. Bir çocuğun gözünden hüzün ile akan bir gözyaşı bin gönül dağını yıkar.  Çocuk haklarının ülke sınırları ile ayrım gözetilmeden yaşatıldığı bir dünya hayalinde ülkemiz büyük sorumluluk almakta ilimizde de aynı doğrultuda sorumluluk bilinci ile hareket edilmektedir. Bu bağlamda çocuklarımızın empati yeteneği yüksek toplum için değer üreten bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayan bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerine katılımlarını oldukça değeli buluyoruz.” Dedi.
 
Önemli Bir Vazife Görüyorlar
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyel açıklama yaptı. Vali Ustaoğlu,  “Çağımızın faal mesleklerinden biri olan gazetecilik, halkın doğru haber alma ve bilgi edinme hakkını, dürüst bir şekilde ifa ederek son derece mühim bir vazifeyi yerine getirmektedir. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, kitle iletişim araçlarının hayatımızın her alanına sirayet ettiği düşünüldüğünde, gazetecilik mesleğinin ne ölçüde meşakkatli bir meslek olduğu anlaşılmaktadır. Tüm bu zorluklara rağmen vazifesini yine de fedakârca icra eden gazetecileri tebrik eder ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutlarım” dedi.
 
Tarım Ön Planda Olmalı
 
Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman yazılı bir açıklama yaparak tarım haftasını kutladı. Akman açıklamasında, “Temelinde tarımsal eğitim öğretimi barındıran, tarımın topraktan sofraya kadar her aşamasını içine alan 8-14 Ocak tarım haftası kutlu olsun.

Tarım Haftasının özünü oluşturan Tarımsal Eğitim Öğretim başlangıcı ve yıl dönümü temeline dayanmaktadır. Bugün orta öğretim düzeyinde eğitim veren ve ara eleman yetiştiren okullar sayısında azalma görülürken, ön lisans ve lisans düzeyinde tarımsal konuda eğitim veren birçok okul bulunmaktadır. Gerek bitkisel gerekse de hayvansal üretimde eğitim veren okul sayıları artmaktadır. Okul sayılarındaki artıştan ziyade Tarımsal Üretimi ve Eğitimi seven insanların artması önemlidir. Tarım herzaman  ülkemizde ön planda olmalıdır. Bunun da temelinde bu konuda eğitim almış teknik elemanın sayısı, niteliği, çalışma sahaları ve bu konuda ki izlenecek politikalar, işletmelerde tarımsal eğitim almış teknik elemanların istihdamı oldukça önem arz etmektedir.
 
Editör: TE Bilisim