TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE EDİYORUZ
 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eski Trabzon Belediye Başkanı Hasan Melek’i ziyaret etti. Başkan Genç, “ Engin tecrübelerinden her zaman istifade ettiğimiz kıymetli büyüğümüze ziyaretinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.
 
CUMHUR İTTİFAKI EL ELE, ÇARŞIBAŞI İLERİYE
 
AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu gönül birliği içerisinde çalışarak ilçeye değer katan projelere imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini belirtti.

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, AK Parti’li Meclis Üyeleri Hüsnü Akkan, Zekeriya Karaçengel, Mehmet Demir,  Hüseyin Yılmaz ve MHP’li meclis üyeleri  Alptekin Kurt ve Gürcan Çolak ile bir araya geldi.  AK Parti İlçe Başkanı  Hakan Kocaman ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kara’nın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Nuhoğlu, “Cumhur İttifakı olarak Çarşıbaşı’na  gönül birliği içerisinde hizmet ettiğimiz AK Parti ve MHP'li meclis üyelerimizle bir araya gelerek salgın sürecinde yaptığımız çalışmaları ve ilçemizde devam eden projelerimizi konuştuk.

Bugüne dek birlikte çok önemli hizmetlerde bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah” dedi.
 
KOZOĞLU UYARDI
 
Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, fındık üreticisini uyardı.  Başkan Kozoğlu, “fındık üreticilerimizin dikkatine; erken hasat milyonlarca zarar veriyor.  Son günlerde yaptığımız gözlem ve incelemelerde Fındık Olgunlaşmadan Fındık Toplamaya başlayan üreticiler olduğunu gördük. Yaptığımız uyarılara rağmen fındığını olgunlaşmadan hasad edenler Yarın fındığını satarken randıman düşüklüğü ve fındık olgunlaşmadığından harmanda kuruturken su oranı yüksek olduğundan fındığın suyu buharlaşarak çıkacağından sağlam olan fındıklar buruştuğundan buruşuk muamelesi görecektir.

 Erken fındığını hasad edenler fındığını satarken benim randımanım düşük geldi,yanlış yapıldı,bu işi bilmiyorlar diye uydurma sözler söylemesinler. Fındığın toplanma zamanı tarih değildir. Fındığın toplanma zamanı fındığın tamamen kızardığı, zürufların kuruduğu ve yere döküldüğü zamandır.

geçen yıl bu tarihte hasada başlamıştım. Aynı tarih geldi. Fındık toplanır diye düşünenler yanlış yapmaktadırlar. Hem kendi Ekonomisine Hem de ülkemiz ekonomisine milyonlarca  zarar vermektedirler. Bazıları da Bir an önce fındığı toplayalım aradan çıksın diye düşünenler var. bunların çoğu gurbetten gelen üreticiler. fındığınızı olgunlaştıktan sonra toplayın milli ekonomiye zarar veriyorsunuz.” dedi.
 
 “BU İŞİN ŞAKASI YOK”
 

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, denetimler kapsamında vatandaşları uyardı. Başkan Gürsoy, “Bu işin şakası yok. İlçemiz genelinde 8 ayrı ekiple koronavirüs salgınıyla mücadeleyle alakalı denetleme ve bilgilendirme yaptık. Hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına hepimiz, hepimiz için uymalıyız.” dedi.
 
ÇEBER’DEN GENÇLERE DESTEK
 

Rize merkeze bağlı Muradiye Beldesinde yaşayan bir grup genç, dere kenarında vakit geçirdikleri sırada bir video çektiler. Survivor’ı konu alan videoyu sosyal medyada paylaşan gençler bir anda izlenme rekorları kırdı. İzlenme sayısından güç alan gençler bu kez organize bir şekilde, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı’nın da desteğiyle parkur kurdu ve Rizeli usulü bir Uruspavivor çekimi yaptılar. Gençler parkurun ismini ise yaşadıkları Muradiye Beldesi’nin eski ismi olan Uruspa’dan esinlenerek Uruspavivor olarak belirlediler. Yeni bölümlerin çekimleri ve projenin devamı için desteğe ihtiyaç duyan gençlere Vali Kemal Çeber tarafından teknik ekipman hediye edildi.
 
FINDIĞI KONUŞTULAR
 

İyi Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı ve İl Başkan Adayı Abdulkadir Eroğlu, Fiskobirlik Genel Müdürü Turgay Çakmak’ı ziyaret etti. Görüşmenin Fiskobirlik Genel Müdürü Turgay Çakmak’ın fındık ve Fiskobirlik konusunda bilgilendirme daveti üzerine gerçekleştiğini belirten Başkan Eroğlu, “Fiskobirlik ve efit aş ile ilgili gelişmeler ve plan program üzerine görüşmelerde bulunduk. Çoğunlukla ortak fikir birliğine vardık bazı konularda da değişik fikir beyan ettik. Genellikle kamuoyunun bildiği konular ama ortak açıklama olmadığı için detay vermeyeyim sanırım ilerleyen günlerde daha iyi fikir alışverişi yapılıp ortak açıklama olacağı kanaatindeyim” dedi.
Editör: TE Bilisim