Dernek Başkanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin,” hemşehrilerimizin önemli makamlarda görev yapmaları bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.” dedi ve başarılar diledi. Başsavcı vekili Haşim Güvercin, Dernek Yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
Kenetlenme Zamanı
 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,  “Art arda felaketler milletimizi derinden yaralasa da Rabbim ülkemizi her türlü afetten, beladan muhafaza buyursun. Zaman bir olma birlikte olma zamanı. Hep birlikte ülkemize sahip çıkıp Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedip millet ve devlet el ele verip kenetlenme zamanı.”
 
Milletimizin Başı Sağolsun
 

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Van’ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ felaketi ile ilgili, “Van Bahçesaray İlçesinde yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza Rabbim acil şifalar ihsan eylesin. Acılı ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.” ifadelerini kullandı.
 
İlişkileri Öğrencilerle Canlandırılacak
 

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Trabzon Afrikalı Öğrenciler Derneği Başkanı Alassane Zongo, 2016 yılında kurulan derneği faaliyetleriyle ilgili bilgi verirken, “Şu anda Trabzon’da 165 Afrika kökenli öğrenci eğitim görmektedir. Amacımız hem Türkiye’de eğitim gören Afrikalı öğrencilerin uyumlarını kolaylaştırmak hem de ülkelerimizle Türkiye’nin ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla Trabzon’da Afrika günleri düzenledik ve ülkelerimizin kültürlerini tanıttık. Şimdi amacımız ülkelerimizin büyükelçilerini Trabzon’a getirmek ve bir forum düzenlemek. Karşılıklı yatırım fırsatlarını değerlendirmek” dedi.
 
Hedef Çağdaş Uygarlık Seviyesine Ulaşmaktır
 
Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, laiklik ilkesinin Anayasa’da yer almasının 83. Yıldönümü ile ilgili açıklama yaptı. Suiçmez, “Laiklik İlkesi 1924 Anayasasına 5 Şubat 1937 tarihinde yapılan değişiklikle; 2. Maddeye Devletin nitelikleri olarak  “Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyetçi, Halkçı, Devletçi, Laik ve İnkılapçıdır “ biçiminde girmiştir.

Daha sonra 1961 Anayasası’nda ve son olarak 1982 Anayasası’nın 2. maddesinde Laiklik ilkesi Cumhuriyetimizin nitelikleri arasına “ Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzur, milli dayanışma ve adalet anlayışı için de, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir” şeklinde yer almıştır. Anayasamızın 4. Maddesinde laiklik ilkesi değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez temel nitelikleri arasında sayılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ nin hedefi çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmaktır. Bu hedefe ulaşmakta Cumhuriyetimizin niteliklerinden olan laiklik ilkesinin önemi ve etkisi çok büyüktür. 5 Şubat 1937’ de Anayasamız ile güvence altına alınan Laiklik ilkesi, din, vicdan ve ibadet hürriyetinin güvencesi olması yanında, aklın, bilimin, hukukun üstünlüğünün esas alındığı onurlu bir yaşam biçiminin de temelini oluşturur. Trabzon Barosu olarak; Demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin, özellikle kadının insan hak ve özgürlüklerinin teminatı olan laiklik ilkesinin ve Cumhuriyetimizin niteliklerinin korunması ve uygulanması için mücadele edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha saygılarımızla duyuruyoruz.”
 
 Tüm Gücümüzle Yanlarındayız
 
Gümüşhane Belediye Meclisi üyeleri şubat ayında elde edecekleri tüm huzur hakkı alacaklarını Elazığ ve Malatya depremzedelerine bağışlama kararı aldı. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında yapılan meclis toplantısında, şubat ayı huzur haklarının Elazığ ve Malatya depremzedelerine bağışlanması teklifi görüşüldü ve teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Duyarlı davranışlarından dolayısıyla meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Çimen, “Elazığ'da ve Malatya’da yaşanan depremin üzüntüsünü hep birlikte yaşadık. Bir an önce yaraların sarılması, yaralı vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyorum. Devletimiz ve milletimiz tüm gücüyle deprem bölgesinindedir. Alınan ortak kararla şubat ayı huzur haklarını depremzede vatandaşlarımıza bağışlayan meclis üyelerime teşekkür ederim. Depremde yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımıza acil şifalar, şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim” dedi.
 
İş Dünyasının Sorunlarını İlettiler
 
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu nezdinde yapılan ziyarette Giresun iş dünyasının sorunları ve talepleri gündeme geldi.

Ziyarette Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şenel Anaforoğlu, yönetim kurulu, meclis üyeleri ve yüksek istişare kurulu üyeleri ile Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük ve Meclis Başkanı Ertaç Öztürk’te hazır bulundu.
Editör: TE Bilisim