Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır. Bu bakımdan tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, trafik bilinci oluşturmak, yaşanan olumsuzluklara ve çözüm yollarına toplumun dikkatini çekmek, meydana gelen can ve mal kayıplarının önüne geçmek ve trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl mayıs ayının ilk haftası "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır. Trafik kazalarının, kurallara uyulduğu takdirde önlenebilir olduğunu ve doğru ilkyardım uygulamaları ile hayat kurtarıldığını unutmamalıyız.

Bu konularda sorumlu bireyler olarak hepimize önemli görevler düşmektedir. Hepinizin hayatı bir anlık dikkatsizlik veya kural ihlali sonucu yitirilemeyecek kadar değerlidir. Bu nedenle, bir arada yaşama kültürü gereğince hem kendimize, hem de diğer kişilere karşı sosyal bir sorumluluğumuz olduğunu bilmek zorundayız. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı trafikte daha duyarlı davranmaya, saygı ve hoşgörü çerçevesinde belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle başta trafik görevlilerimiz ve ilkyardım çalışanlarımız olmak üzere tüm Trabzonlu hemşehrilerimin "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” nı kutluyorum.”

MİLLETVEKİLİ AYVAZOĞLU, İNCELEMELERDE BULUNDU

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Çaykara ilçesinde incelemelerde bulundu. Ayvazoğlu, “İlçe Başkanlığımızda ilçe başkanımız ve yöneticilerimizle bir araya gelerek teşkilatımızla birlikte değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik.  Teşkilatımızdan parti çalışmalarımızla ilgili  bilgi aldık ve vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine istişarede bulunduk. Gayretimiz hemşehrilerimize daha fazla hizmet götürebilmek ve yaşanan sorunların çözümünün takipçisi olmak.” dedi.

ÇAYLAR ERBAŞARAN'DAN

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran'ın, ilçenin Yaylacık Mahallesinde sahibi olduğu akaryakıt istasyonun çay ocağında çaylar Yaşar Erbaşaran'dan. İstasyona gelen misafirlerini çay ocağında ağırlayan Erbaşaran, misafirleri ile de sohbet ediyor. Akçaabat aşığı olan Erbaşaran misafirlerine de Akçaabat'la ilgili sohbet ediyor.

KARA’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Trabzon'da kuyumculuk sektörünün öncüsü Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara, anneler günü mesajı yayınladı. Annelerin dünyadaki en değerli pırlanta, altın, zümrüt ve yakuttan da değerli olduğunu ifade eden Kara, annelerin değerine vurgu yaptı. Kara, "Aile hayatının birleştirici unsuru olan, dünyanın en zor görevlerinden birini üstlenmiş annelerimiz, en yüce duygulara sahip, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsalidir. Peygamberimizin, “Cennet, annelerin ayaklarının altındadır” sözü dinimizin annelerimize verdiği önemi ve onlara göstermemiz gereken hürmeti gözler önüne sermesi açısından çok anlamlıdır. Annelerimiz sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem de öğretmenidir. Türlü fedakârlıklara ve zorluklara sabırla göğüs gererek, tüm benliğini ortaya koyan annelerimize ne kadar hizmet edilse azdır. Anneler Günü’nün, annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza vesile olacağı inancıyla, başta evlatlarını vatan uğruna şehit vermiş anneler olmak üzere, annem ve tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.

 “DEVLET-İ EBED MÜDDET DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, “Devlet’imizin son bir aydır; PKK'nın bombalı eylemlerini engellediği, birçok ajanı tutuklandığı, FETÖ faaliyetlerini engellediği ve Kavala ve Soros üzerinden ise dış istihbarat operasyonları ile savaştığını duyuyor ya da tahmin edebiliyoruz. Maalesef aynı zamanda; Tüm bunlar olurken bir genel başkanın sığınmacı üzerinden kaos oluşturması ise sanki bir psikolojik savaş ayağı olan iç karışıklık oluşturmak üzerine hareket edildiği hissiyatini bizlerde oluşturuyor. Doğaldır sığınmacı politikasını eleştirebilirsin muhalefet edebilirsin beğenmeyebilirsin de lakin muhalefet partisi dahi olsan, Esas olanın devletin bekası olması gerektiğini bilmelisin.

Türkiye’nin partisi isen olması gereken budur. Haa Eğer dış güçlerinin partisi isen ise olması gereken zaten odur. Yoğun istihbarat faaliyetlerinin yürütüldüğü şu günlerde bu tip açıklamaların bu tip alan açmaların çatışma ve gerginlik pompalamaya çalışan psikolojik algı ajanlarının ekmeğine yağ sürdüğü kanaatinde ve düşüncesindeyiz. Üstelik Dünya’nın yeniden şekillendiği Türkiye’nin oyun kurucu olduğu ve bu boyutta operasyonlarını sürdürdüğü ve hatta şu günlerde dışarıda Pençe Kilit operasyonu gibi zor bir operasyonun yapıldığı, içerideki sığınmacıların ise güvenli bir şekilde yurtlarına gönderilmek üzere çalışmaların yapıldığı şu günlerde geçmişte olduğu gibi gelecekte de her daim Devlet-İ Ebed Müddet demeye devam edeceğiz.” dedi.

GÜRSOY TEBRİK ETTİ

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, öğrencileri tebrik etti. Gürsoy, Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı öncesinde konuk ettiği ve forma sponsorluğunu üstlendikleri Arsin Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Bayburt'ta düzenlenen bölge şampiyonasında grup birincisi oldu. Başkan Gürsoy,  “Amasya'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılmayı hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.” dedi.

KAAN’DAN AYDOĞDU’YA ZİYARET

İş İnsanı Ali Kaan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu’yu ziyaret etti. Aydoğdu, Kaan’a ziyaret sırasında IPARD 2 Programı ve TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğünün yürüttüğü yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

VALİ ÇEBER AĞIRLADI

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Üyesi İbrahim Kolcu, Yargıtay Üyesi Ahmet Kar ve Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Rize Baro Başkanı Ümit Peçe ve Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kurçenli kendilerine eşlik etti. Bir süre Valilik Makamında karşılıklı yapılan sohbetin ardından ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çeber, misafirlerine teşekkür etti.

HSK Üyesi Kolcu, Yargıtay Üyesi Kar ve Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Keskin de  gösterilen misafirperverlikten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Çeber’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim