Arsin Yeşilçe mahallesindeki evlerine çıkmak istediğini ancak, inşaat yapanların yolları kapattığını, fındık sezonunda da benzer şekilde patoslarla birlikte yolların kesildiğin söyleyerek, ‘Herkesi sorumlu davranmaya belediye ve kolluk kuvvetlerini de önlem almaya çağırıyorum’ dedi.
 
BURASI OTEL Mİ?
 

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan İskenderpaşa caminin önü. Bankta uyuyan bir vatandaş. Gündüz vakti uykuda. Camiye gelenler ki, cenaze olduğunda kadınların beklediği alan. Bekçilerin bu tür görüntülere fırsat vermemesi isteniyor.
 
MAÇKA’DAN TİSKİ’YE ÇAĞRI


Trabzon’un Maçka İlçesi’nden arayan Mustafa Ayaz isimli vatandaş şikayetini dile getirdi. İlçenin Anayurt Mahallesinde yaşadığını belirten ayaz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) yaklaşık 7 yıl önce arazisine izinsiz olarak foseptik çukuru açtığını belirterek, “Arazimizi perişan etti. Sürekli heyelanlar oluyor. Bölgede hiçbir tedbir alınmadı. 7 senedir arazimiz kullanılamaz halde. Eski belediye başkanı, kaymakam ve köy muhtarlığımıza defalarca dilekçe vermemize rağmen hiç kimse gelip ilgilenmedi. Yetkililerimizden rica ediyoruz bizi bu mağduriyetten kurtarın” ifadelerini kullandı.
 
TORUL’A ULAŞILAMIYOR
 

Gümüşhane’nin Torul İlçesine bağlı Köstereli köyü, Şobul, Kambos, Camiyanı, Gönen, Ekşioğlu ve Kodalak Mahallelerinde GSM hatları çalışmıyor. Mahallelerde yaşayan vatandaşlar cep telefonlarını kullanamadıklarını belirterek, “Uzay çağında yaşıyoruz fakat hala telefon çekme sıkıntısıyla karşı karşıyayız. Mahallelerimizde baz istasyonu eksikliği var. Vatandaşlar cep telefonlarını kullanamıyor. Yetkililer bu duruma acil çözüm bulmalı. İlçemize yakışmayan bu sorun giderilmeli” ifadelerini kullandılar.
 
KARDA YÜRÜ İZİNİ BELLİ ETME
 

AK Parti Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu ile AK Parti Çarşıbaşı ilçe başkanı Zeki Çabuk'u dün EYOF parkında ayaküstü sohbet ederken gördük. Hararetli konular konuştukları belliydi. Sadece Terzioğlu'nu Çabuk'a 'karda yürü izini belli etme' dediğini duyduk. Acaba ne konuştular. Onu da yakında öğreniriz.
 
ATAMAN AĞIRLADI
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, otobüs lansmanının ardından ekibi EYOF parkında ağırladı. Büyükşehir Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Emecen, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, Köprübaşı İlçe Başkanı Orhan Aydın, muhabirimiz Bahattin Baştürk ve Büyükşehir Belediyesi müdürlerinin katılımı ile EYOF parkında keyifli bir sohbet oldu. Sohbete katılanlar Ataman’a ilgi ve alakası için teşekkür ettiler.
 
GURUR GÜNÜ
 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜVASAŞ tesislerinde, yerli ve milli kaynaklar ile tasarım ve üretimi tamamlanan ilk yerli elektrikli trenin fabrika testlerini başlattı.  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora,  yaptığı paylaşımla gurur duyduklarını kaydetti. Cora “ Gurur günü;  TÜVASAŞ tarafından üretilen ve #ASELSAN tarafından desteklenen Türkiye'nin ilk Yerli ve Milli Elektrikli Treni'nin fabrika testlerine bugün itibarıyla başlandı. 59 setten oluşacak olan tren ilk etapta 3 set olak raylara indirilecek. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
 
AKÇAABAT’TA DÖNÜŞÜMÜN YANKILARI
 

Akçaabat-Trabzon arası yapılacak olan minibüs modernizasyonun yankıları sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ulaşımda bünyesine yeni kattığı 20 otobüsün lansmanını dün gerçekleştirdi. Belediye başkanı Murat Zorluoğlu, burada Akçaabat’taki dönüşümle ilgili otobüse geçileceğini açıkladı. Akçaabat’ta minibüsçü esnafının bir kısmı otobüsten yana tavır koyarken, bazı kesimde otobüs dönüşümünün kendilerine zarar vereceğini ifade ederek, değeri 400 Bin TL olan plakalarının sıfıra çıkacağını, tahditli plakalarının tahsisli olacağını ifade ederek, araçlarını yeni model minibüse dönüştürmek istiyor. Bir hatırlatma Akçaabat’taki dönüşüm minibüsle de yapılsa otobüsle de yapılsa Büyükşehir Belediyesi çalışan otobüsleri hattan çekmeyecek, hem belediye otobüsleri hatta çalışacak dönüşümden sonra da ya minibüs ya da halk otobüsü.
 
ALKIŞLAR ÇAMLIK DOLMUŞ DURAĞI’NA
 
Yaşanan pandemi süreci hemen hemen tüm sektörleri etkisi altına almış vaziyete. Bu sektörlerin içerisinde etkilenenlerden birisi de Trabzon’daki dolmuş esnafı. Zaman zaman eleştiri oklarının hedefi olsa da önceki gün yaşananlar basit ama tebessüm ettiren cinstendi. Çamlık Dolmuş Durağında 61 D 0645 plaka sürücüsü Arif Melikoğlu dolmuşa binen kişilere kolonya ikram etmesi alkış aldı. Her gün 2 şişe kolonya harcadığını dile getiren Melikoğlu, “Koronavirüs nedeniyle insanlar tedirgin. Bizde tedbir amaçlı elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Ayrıca alınan bu önlemin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Şoförler Odası’na da çağrımız var. Pandemi süreci ilk başladığı günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ücretsiz dolmuş hatlarının dezenfekte edilmesi yeniden başlamalıdır. Son zamanlarda normalleşme adı altında alınan önlemler kapsamına bu konunun da gündeme gelmesi hem dolmuş esnafının hem de vatandaşların yararına olacaktır.
Editör: TE Bilisim