Trabzon kontenjanından Çaykur Genel Müdür Yardımcısı olarak ismi geçen 3 isimden birisi. Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’in Trabzon Kontenjanını kullanması halinde en güzelini yapacak isim.

 BAŞKAN GENÇ YERİNDE TESPİTLER YAPIYOR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Covid 19 kapatmaların dan sonra sahaya inen ilk başkanlardan biri olarak göze çarptı. Esnafları ziyaret eden başkan Genç, sorunları dinleyerek belediye olarak ne yapılması gerektiği yönünde notlar alarak acil eylem planı hazırlayacağı öğrenildi. Kurmayları ile birlikte belediye de toplantı düzenleyen Genç, haziran ayı içerisinde Trabzon esnafının sıkıntılarını yerinde tespit ederek Temmuz ayında kapsamlı bir çalışma yapacağı öğrenildi. Bizlerde kendisini bu konuda destekliyoruz.

 “TRABZON, CUMHUR İTTİFAKININ KALESİDİR”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın geçtiğimiz günlerde bir internet sitesine yaptığı açıklamaların farklı noktalara çekilmesine tepki gösterdi. Milletvekili Cora, fırsat vermeyeceklerine vurgu yaparak  “Trabzon, Cumhur İttifakının kalesidir! MHP Trabzon İl Başkanı Sn Bekir Sıtkı Tarım beyin bir yerel medya sitesine verdiği beyanatta kullandığı ifadelerin bağlamından koparılarak maksatlı bir şekilde belirli odaklarca servis edildiğini gözlemlemekteyiz. Şehrimizde ittifakın ruhunu kavrayan özümseyen, önemseyen ve her yönü ile benimseyen sahada en iyi şekilde tatbik eden bir siyasetçiye yönelik olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılması, cumhur ittifakının gücünü hazmedemeyenlerin işidir. Bu tür haberleri çarpıtarak fitne tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

YEŞİLAY OKULLARDA

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner, Bahçecik İmam Hatip Ortaokulunda, video konferans yöntemiyle Yeşilay’ın tanıtımı, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) kurumu ve çalışmaları ile velilere yönelik teknoloji bağımlılığını anlattı. Işıl Demir Güner, Nur Bankoğlu’nun moderatörlüğünde, YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı Müzeyyen Hanım ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Psikolojik Danışmanı Özlem Gülay ile Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu eğitimci, öğrenci ve velilerine Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında bilgi sunumu yaptı. Yeşilay’ın gönüllüleri ve 101 merkezde bulunan YEDAM hakkında bilgi sunan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner, “Bağımlılıklardan uzak, iyi ve sağlıklı bir gelecek için tek yürek oluyoruz” dedi.

SU ELÇİLERİ RİZE’YE GELİYOR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadeleyi başlattığı Samsun’dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yola çıkan Su Elçileri Derneği, Trabzon’dan sonra rotayı Rize’ye çevirdi. 14-15 Haziran tarihlerinde Trabzon’da Beşirli sahilinde çocuklara ve gençlere suyun tasarruflu ve bilinçli kullanılması yönünde eğitici bilgilerin verilmesi amacıyla saat: 13.00'te ziyarete açılacak olan mobil tır, 16 Haziran Çarşamba ve 17 Haziran Perşembe günü Rize’de meydanda ziyarete açılacak. Dernek tarafından hazırlanan çizgi filmler, belgeseller ve stand-up gösterileri ile 2018 yılında beri yaklaşık 4 milyon çocuğa su konusunda eğitim verdiklerine işaret eden Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür Aydıncak, her şehirde yoğun ilgiyle karşılandıklarını söyledi.

MÜFTÜ GENÇ ANKARA’YA

Arsin ilçe müftüsü Ali Genç’in tayini Ankara’ya çıktı. Genç, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy’u ziyaret etti. Gürsoy, “İlçemizde 6 buçuk yıl boyunca görev yapan Ali Genç Müftümüzün Ankara'ya tayini çıktı, yolu açık olsun. Yeni görev yerinde başarılar diliyorum.” dedi.

İNANCIMIZ TAM

Rize Valisi Kemal Çeber, Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 182. yıl dönümü dolayısıyla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Rize İl Jandarma Komutanlığı tarafından 182. Kuruluş yıldönümü münasebeti ile düzenlenen etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunumu oldu. Akabinde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı ve beraberinde ki heyet Rize Valisi Kemal Çeber’i ziyaret etti. Vali Çeber, Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 182. Yıldönümü münasebeti ile gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “ Sahip olduğu 182 yıllık birikim ve tecrübe çerçevesinde oluşturduğu vizyonla kendisini daima güncelleyen Jandarma Teşkilatı, kamu düzeninin korunmasında, milletimizin can ve mal güvenliğinin sağlanmasında etkin rol oynamaktadır. Kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde üstlenmiş olduğu tüm görevleri yüksek bir vazife şuuruyla yerine getiren Jandarma Teşkilatı’nın, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada üzerine düşen her görevi layıkıyla yerine getireceğine olan inancımız tamdır. Bunların yanı sıra içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde de aktif olarak sorumluluk alan ve vatandaşlarımızın hizmetine koşan Jandarma Teşkilatımız vatandaşlarımızın taktirini toplamıştır. Bu vesile ile bir kez daha İl Jandarma Komutanımız Kıdemli Albay Hakan Dedebağı nezdinde tüm Jandarma Personelimizin 182. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, şehitlerimizi ve gezilerimiz rahmetle minnetle ve saygıyla anıyorum. “ ifadelerini kullandı.

FİLM ELE ALINDI

Artvin Valiliği tarafından düzenlenen ‘Çoruh Yeniden Tanıtım Filmleri Yarışması’ 3. Etap jüri toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Çoruh toplantı salonunda Vali Yardımcısı Ahmet Salih Poçanoğlu başkanlığında katılımcı jüri üyeleri Aydın Tüfekçioğlu, Şakir Kara, Orhan Sevinç, Süleyman İnal, Ümit Işıkaltun, Taha Mesut Öztürk unda bulunduğu toplantıda filimler izlenerek yarışmanın genel hatları, içerik ve konsept uyumu; etik ve ahlaki değerler açısından jüri tarafından incelendi.

Editör: TE Bilisim