Dün Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de katıldığ cenaze merasimi ile Ortahisar Kutlugün köyünden son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan, rahmet kederli evlatlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

ÇAĞILCI’YI KUTLADILAR

Mavi Karadeniz TV Bölge Müdürü Recep Güngör ve Oğlu Aziz Güngör 7M Hastanesi başhekimliğine getirilen Op. Dr. Genel Cerrahi Uzmanı Ayhan Çağılcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Çağılcı, Recep Güngör ve Oğlu Aziz Can'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, yakın zamanda Mavi Karadeniz TV'de sağlık programına tekrar başlayacağını ifade etti.

BAŞARAN’DAN ZİYARET

ANAP eski milletvekili Dr Ali Kemal başaran, Düzköy eski belediye başkanı Hüseyin Tigril ve Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret ederek çalışmalar ile ilgili bilgi alıp görüş alışverişinde bulundu ve tebrik ettiler.

BARAN SAHİL GÜVENLİK’TE

Kızılay Bölge Müdürü Dr.Dila Baran Sahil güvenlik bölge Komutanı binbaşı Harun Özkaynak’ı ziyaret ederek Kızılay’ın fincan takımı hediye etti ve Kızılay’a desteklerinden dolayı kutladı.

ARSİN AĞLADI

Trabzon’un Arsin ilçesi’nin sevilen esnaflarından Hakkı Memişoğlu yaşama veda etti. Birkaç yıl önce Yomra’daki trafik kazasında kızı ve eşini kaybeden Hakkı Memişoğlu yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak yaşamını yitirdi ve Arsin ilçesini yasa boğdu.

DSİ’YE ÇAĞRI

Trabzon Ortahisar İlçesi Kutlugün Mahallesi Viranköy Kümeevleri mevkiinde bulunan dere yatağı içerisinden çalışma yapan Devlet Su İşleri (DSİ) riskli bölgeleri kaya ile doldurarak su taşkınları ve heyelanların önünü kesti. Yaklaşık 50 metrelik alana taş seren DSİ geri kalan 10 metrelik toprak alanı boş bıraktı. O bölgede iş yeri olan Emin Akyürek isimli vatandaş DSİ’nin güzel bir işe imza attığını fakat yarım bıraktığını belirterek, “Esas derenin götüreceği yeri doldurmadılar. Burada yapılan iş yarım kaldı. 10 metrelik alanın tamamlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ENGELSİZ SEVİYORUZ

AK Parti Trabzon İl Sosyal Politikalar Birim Başkanı Canan Bülbül, Trabzon-Adana Demirspor karşılaşmasını Akyazı'da özel bireylerle birlikte izledi. 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısı ile statta özel bireylerle birlikte giden Bülbül, 'Engelsiz Seviyoruz' pankartı ile birlikte karşılaşmayı izledi.

BAKKALIM A.Ş.'DEN TS'YE TAM DESTEK

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası bünyesinde faaliyet gösteren Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman ve ekibi Trabzonspor formaları ile çalışıyor. Şampiyonluk yoluna koşar adım giden Trabzonspor Kulübü'ne başarılar dileyen Ataman, "Ekibimizle birlikte şampiyonluğa giden takımımıza başarılar diliyoruz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte formalarımızı giyerek çalışıyoruz. Kulübümüz şampiyon olacaktır. O sene bu sene" dedi.

HACIKASIM'DA SABAH SOHBETİ

Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik, Trabzon'un gayrimenkul dünyasının devi Semih Sarıalioğlu, iş insanları Mustafa Yılancı, Samet Sağlam ve Abdülkadir Kefelioğlu Hacıkasım'da sabah sohbetinde bir araya geldiler. Yeni yılın ilk çeyreğinde yapılacak oda seçimleri ve yol haritası ile ilgili istişarede bulunan ekibin gündeminde tabiiki de şampiyonluk yolundaki  Trabzonspor vardı.

KIZILAY MAÇKA’DA BAHÇEKAPILI’YA EMANET

Türk Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, Kızılay Maçka temsilciliği için Yasin Bahçekapıya’ya görev verdi. Maçka Belediye Başkanlığında Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Yasin Bahçekapılı, Kızılay temsilciliği olarak görevi devraldı. Türk Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, “Maçka temsilciliğimize Yasin Bahçekapılı’nın atamasını yaptık. Sevgili kardeşimle Maçka’da da güzel hizmetler verip, yüreklere dokunacağız. Hayırlı olsun” dedi.

CÜCE, TÜBA GEBİP ÖDÜLÜ KAZANDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Cüce, TÜBA Uluslararası Akademi Ödüllerinden TÜBA GEBİP Ödülü’ne layık görüldü. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan; Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Uluslararası Akademi Ödüllerinden Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) Ödülü, 2021 yılı için sahiplerini buldu. Dünyanın en başarılı 100.000 bilim insanı listesinde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Cüce, TÜBA Uluslararası Akademi Ödüllerinden TÜBA GEBİP Ödülü’ne layık görüldü. Ödülün 28 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek TÜBA-TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine tevdi edileceği belirtildi.  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğünden yapılan açıklamada elde ettiği başarı dolayısıyla öğretim üyesi tebrik edillerek, "TÜBA- GEBİP Ödülleri, doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001 yılından beri veriliyor. Özgün ve yüksek talep gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 30 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl 10 bin liralık ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık da sağlanıyor. Öğretim üyesine göstermiş olduğu başarı dolayısıyla tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim