Erdinç uzun karar verdi mi?
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Trabzon  Milletvekili adaylarından Erdinç Uzun’la karşılaştık. Uzun’a ‘MHP’de mi kalacaksınız, yeni partiye mi geçeceksin’ sorusu yönelttik. Böyle bir soruya muhatap olmak istemezdim dedi ve ‘biz baba ocağında, Milliyetçi Hareket Partisindeyiz’ dedi.
 
Zeki Çabuk'a Tam Destek
 
AK Parti Genel Merkezi tarafından Şalpazarı İlçe Başkanlığına aday olarak gösterilen Zeki Çabuk'un adaylığı AK Parti tabanında memnuniyetle karşılandı. Şalpazarı Muhtarlar Derneği, İstanbul'da bulunan Şalpazarı Dernekler Federasyonu Çabuk için destek mesajı yayınladılar.
 
Şalpazarın'da uzun bir zaman sonra seçimle ilçe başkanının göreve gelmesi de işin ayrı tarafı. Çabuk bu aralar Şalpazarını karış karış gezdiği, kanaat önderleri ve partinin ileri gelenleri ile bir araya geldiği de aldığımız duyumlar arasında...
 
Meslek Eğitim Toplantısı Gerçekleştirilecek
 
Trabzon’da 5 Ekim 2017 Perşembe günü saat 09:30’da Hilton Otel’de Mesleki ve teknik eğitimin iyileştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunun ve paydaşlarının bilgilendirilmesi, karşılaşılan sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin üretilmesi amacıyla, “Mesleki ve teknik eğitim sektörü işbirliği toplantısı” gerçekleştirilecek. Programa çok sayıda üst düzey bürokrat ve davetliler katılacak.  Protokol konuşmalarının ardından Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay mesleki eğitim ile ilgili sunumu gerçekleştirecek. Sunumun ardından; Soru Cevap ve Okul müdürleri ile sektör temsilcilerinin görüş belirtmesi yapılacak. Ardından Hekimoğlu işletmesi ziyareti ile etkinlik sona erecektir.
 
28 Personel Alınacak
 
Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ), 27'si araştırma görevlisi olmak üzere 28 personel alınacağı bildirildi. KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Fen Fakültesine 6, Fatih Eğitim ile Mühendislik fakültelerine 3'er, İktisadi ve İdari Bilimler, Eczacılık, Edebiyat, Orman ve Tıp fakültelerine 2'şer, Diş Hekimliği, İlahiyat, Mimarlık, Sağlık Bilimleri ve Sürmene Deniz Bilimleri fakültelerine ise birer araştırma görevlisi alınacağı belirtildi. Açıklamada, Rektörük bünyesindeki Dış İlişkiler Ofisi'nde görevlendirilmek üzere de bir uzman alınacağı ifade edildi. Tüm kadrolar için başvuruların 17 Ekim'e kadar yapılabileceği kaydedildi.
 
Yaptırımlar Caydırıcı Değil
 Trabzon Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Komisyonun mesajında, hayvan hakları ihlallerinin hızla arttığı ve olağanlaştığı belirtildi. Her gün hayvana karşı yapılan kötü muamele, eziyet ve işkence vakalarının yenilerinin ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, "Zevk için kulağı kesilen, kasten taşıtlarla ezilen köpekler, gözleri oyularak sosyal medyaya reklam edilen kediler, ayaklarına nal yerine lastik çakılarak, taşıyabileceğinin onlarca kat üzerinde yükle, aç susuz ölüme koşturulan fayton atları..." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, yürürlükte olan kanunların, hayvanları tüm bu vahşetten ve bu vahşetin sorumlusu olan insanlardan korumak için yeterli olmadığına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre işkence gören hayvan sahipsiz ise gerçekleştirilen yasaya aykırı eylem bir suç değil, kabahat kapsamında ve para cezasına tabidir. Yani sahipsiz bir hayvanı canice katletmenizle, yere çöp atmanız aynı yaptırıma tabi bulunmaktadır. Zarara uğrayan hayvanın sahipli olduğunu varsaydığımız da ise maalesef sahipli hayvanlar Türk Ceza Kanunu kapsamında 'mal/eşya' olarak görülmekte ve haksız eylem mala karşı işlenen suçlar kategorisinde değerlendirilmektedir. Kısaca hayvana eziyet etmek değil, malınızın değer kaybetmesine sebebiyet vermek cezalandırılmaktadır. Yaptırımların caydırıcı olmaması ise hayvan hakkı ihlallerinin gün be gün artmasına sebebiyet vermektedir."
 
Birliğimize Zarar Veremeyecekler
 
Milliyetçi Hareket Partisinde Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci’nin Genel Merkeze sunduğu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Teşkilât İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin tarafından onaylanan MHP Akçaabat İlçe Teşkilâtı Yönetim Kurulu işbaşı yaptı. Yeni yönetim kurulunda ilçe başkanı olarak görevlendirilen Âdem Çelik birlikte görev yapacağı arkadaşlarıyla birlikte parti binasında bir basın açıklaması yaptı. MHP Akçaabat İlçe Başkanı Âdem Çelik şunları kaydetti; “MHP’nin varlık sebebi sadece Türk Milliyetçiğini temsilden ibaret değildir. Aynı zamanda bu fikriyatı yeniden devlet felsefesi haline getirmektir. MHP'nin bu konudaki muvaffakiyeti her türlü takdirin üstündedir. MHP kamuoyunda oluşturulmak istenen olgunun aksine emin adımlarına iktidar yürüyüşüne devam etmektedir. Göreve talip olmamın neden; sorumlu bir siyaset anlayışıyla toplumun germek yerine, siz Akçaabatlıların hassasiyetini anlamaya çalışmak toplumun ayrılıkların değil müştereklerini ortaya çıkarmaktır. Şehrimizi ayrıştırmaya çalışan fitne tohumları yayan ve halkımızı galeyana getirmeye çalışan karanlık güçler emellerine ulaşamayacak birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir.  Bizler MHP olarak Toplumun hassasiyetlerini dinlemeye ve sessizlerin sesi olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum.  Mücadelemiz Milliyetçi Türkiye’ye Turan'a kadardır. Mücadelemizde hiçbir engel tanımayacağız. Yılmayacağız, yıkılmayacağız.”
Editör: TE Bilisim