“Bizler Karadeniz bölgesi il başkanları olarak 25 26 temmuz 2020 tarihinde yapılacak olan iktidara yürüyüş kongremizde; 2019 yılı yerel seçimlerinde uygulamış olduğu strateji ile AKP ve onun ortakçısı MHP birlikteliğinin sandıkta kaybetmelerini sağlayan stratejiyi uygulayan ve ilk yapılacak genel seçimlerde yapacağı önderlikle partimizi iktidara taşıyacağına inancımız tam olan Genel Başkanımız Sayın Kemal  Kılıçdaroğlu’nun yanındayız destekliyoruz.”

‘HİZMET EHLİ BAŞKAN’
 
Trabzon Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, şehrül emin, dert dinleyen, kurduğu genç dinamik ekibine güvenip sahip çıkan, muhtarların, vatandaşların projeli işlerini anında yerinde talimatla çözen Murat Zorluoğlu ile görüştü.
 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilen 5 aylık dilim zarfında görüşmediği başkan Zorluoğlu'nu makamında ziyaret ederek hem Cumhuriyet mahallesinde Büyükşehir Belediyesine ait çalışmalar hakkında ve mahallede yapılması gereken büyük kapsamlı yeni projeler için görüşüldü, hasret giderildi. Başkanımız mahallemize Koronavirüs ve Ramazan dolaysıyla vatandaşımıza yapılan kuru gıda, dezenfekte ve sulu yemek yardımları için teşekkür etti. Muhtar Sert "İçinde bulunduğumuz süreçte başkanımız ile uzun süredir yüz yüze görüşememiştik. Sürekli telefonla istişarede bulunduk. Zaten kendisi her fırsatta Trabzonda 704 mahalle muhtarları bizlerin mesai arkadaşlarımızdır diyor ve ekibini muhtarlarımın makul ve mantıklı işleri ivedilikle yapılması talimatı vermiştir.
 
Dolaysıyla bizleri onure ediyor. Sayın Başkanım Murat Zorluoğlu’na bu duyarlılığı için ve mallemize yaptığı katkılar için halkımız ve seçmenlerimiz adına gönülden teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediye başkanımın kurduğu yeni ekip genç, dinamik ve işe hızlı şekilde hakim olduğunu gördüm, ayrıca TİSKI genel müdürlüğümüzün Trabzon Ortahisar ilçemiz için hazırlattığı 100 yıla hitap edecek şu projesi muhtar Sert'i gururlandırdı. Bundan sonrada her muhtarımızla olduğu gibi sizlerede çalışmalarımız ve destekleriniz sürecektir. halka hizmet hakka hizmettir.’
 
MHP’Lİ BAŞKAN DOLANDIRILMAK İSTENDİ
 
MHP’li İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılmak istendi. Belediye Başkanı Hakan Karagöz Iğdır’dan aradıklarını söyleyen kişilerin parasız kaldığı için Rize’ye dönemeyerek yardım istediğini söyledi. Bugün meydana gelen olay hakkında bir açıklamada bulunan İkizdere MHP li Belediye Başkanı Hakan Karagöz şunları söyledi ’bugün telefonla arayan bir kişi Rizeli olduğunu ve Rize’ye dönüş parası olmadığı için Iğdır’da mahsur kaldığını söyledi.

Telefonla konuşan şahıs MHP İl Başkan Yardımcısının yanında olduğunu ve mağdur olduğunu söylemiş. Daha önce İkizdere’ye gelip benden yardım gördüğünü söylemiş ama benim böyle bir tanıdığım yok. İlçe Başkanım İl Başkanıyla görüşerek böyle bir insanın Iğdır’da kendi yanlarında olmadığını söyledi. Telefon dolandırıcısı olan şahıs ismini ve İş Bankasından IBN numarasını da bana verdi.550 lira bilet parasına ihtiyacı olduğunu eğer göndermezsem Iğdır’da mağdur olacağını söyledi. Oysa konuşurken şivesi Rizeliye hiç benzemiyordu. Hazırlanan tuzağa düşmedim. Herkesin bu tür telefon dolandırıcılarına karşıda uyanık olmasını istiyorum.’dedi.
 
SOYLU DUYURDU
 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet ve Jandarma'da Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şube Müdürlüğü'nün kurulduğunu duyurdu. Bakan Soylu'nun Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle: "Emniyet ve Jandarma’da yeni bir dönem başlıyor. Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şube Müdürlüğü kuruldu. Araçlar hazır. Yakında çalışmalar başlıyor."
 
YOMRA’YA HAYIRLI OLSUN
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Yomra Hükümet Konağı’nın 27 Temmuz’da ihaleye çıkacağını açıkladı.

Cora, “ Kıymetli İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun talimatlari ile, Yomra Hükümet Konağı Binası; 27 Temmuz 2020 tarihinde yıkılıp yerinde yenisinin yapımı için TOKİ tarafından ihaleye çıkılacaktır. Söz konusu inşaat alanı toplam  4993 metrekare olup, hizmet binası; bodrum+zemin+3 kat şeklinde projelendirilmiştir. Projenin ihaleye çıkış sürecinde başta Sayın  İçişleri Bakanımız olmak üzere,İl Başkanıma ve Milletvekillerimize ve tüm emeği geçenlere İlçemiz adına teşekkür ederim.

Yomra İlçemize hayırlı uğurlu olsun.”
 
MELEK’TEN MHP’YE ZİYARET
 
1980 yılında Trabzon Belediye Başkanlığı yapan Hasan Melek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanlığını ziyaret ederek Başkan Bekir Sıtkı Tarım ile bir araya geldi. Tarım, “

Önceki dönem Belediye başkanlarımızdan kendisine sevgi ve saygı duyduğumuz saygıdeğer başkanımız Sayın Hasan Melek partimizi ziyaret etmiştir. Önceliğimiz Trabzon ve sorunları olmakla beraber, kendisine şehrimize hizmet konusunda mevcut idarecilere Güney çevre yolu ve raylı sistem projelerinin hayata geçirilmesi hususunda destek vereceğimizin sözünü verdik.” dedi.
 
BEKAR’DAN TEPKİ
 
Hazine Bakanı Berat Albayrak ve ailesi hakkında sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımlara bir tepki de Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar’dan geldi. Bekar, “ Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanı, Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'ın şahsına, yeni doğmuş evladına küfür ve hakaret eden alçak,bir o kadar da kahpe ve ahlaksız olan, şeref yoksunlarını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.Annelik ve babalık gibi en önemli değerlerimizi yok sayarak hakaret eden ahlâksızlara karşı, hem kamu vicdanı hemde  hukukumuzun kayıtsız kalmayacağına inanıyorum.

İnancımız bize cennet, anne olmuş her kadının ayakları altındadır ifadeleri ile ne kadar değerli ve kutsal olduğunu gösterir.Küçük bir yavrunun ve annesi üzerinden sergilenen ahlak dışı tutum,iğrenç ve alçakça paylaşımları  şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum.” dedi.
 
SALGINA YÖNELİK YENİ TEDBİRLER
 
Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüs tedbirleri kapsamında bir dizi yeni karar aldı. Yaklaşan Kurban Bayramında alınacak tedbirlerin de yer aldığı kararlara göre Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sektörel bazda yayımlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla 01.07.2020 tarihinden itibaren marketler, pazar, satış yerleri, berber, güzellik salonu, kuaför gibi iş yerleri ile alışveriş merkezleri çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırılarak belirtilen işletmelerin genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunmaları kararlaştırıldı.
 
 Toplantılarda ayrıca camilerdeki abdesthane, şadırvan ve tuvaletler ile lokanta gibi mekânlarda bulunan benzer yerler için Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kriterlere uyulmak kaydıyla 30.06.2020 tarihinden itibaren açılması kararlaştırıldı. Son kararda ise yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle gerek hayvan satış gerekse kurban kesim yerlerinde alınacak tedbirler ile bu yerlerdeki çalışan ve müşteriler için uyulması gereken kurallar belirlendi.

Editör: TE Bilisim