Ziyaretlerinin ilk ayağı olarak Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nu makamında ziyaret eden Kaymakam Hayrettin Çiçek, Başkan Sarıalioğlu ile ilçe hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İlçede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunan Kaymakam Hayrettin Çiçek ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, birlikte yürütülecek faaliyetler ve çalışmalar konusunda da görüş alışverişinde bulundular. Görüşmenin ardından açıklama yapan Of Kaymakam Hayrettin Çiçek, “Of çok güzel bir ilçe. Bize düşen ilçemizi daha da ileriye götürecek çalışmalar yürütmek, vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için başta Belediyemiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile el ele çalışmaktır.” dedi.
 
HAREKET ZAMANININ EN YAŞLISI
 
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Akçakale Mahallesinde ikamet eden ve 65 senedir ulaşım aracı olarak bisiklet kullanan Murat Saka, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Hareket Zamanı’ etkinliğinin en yaşlısı oldu. 73 yaşında bisiklet turuna katılan Saka, vücudunun dinç olmasını da ulaşım aracı olarak bisikleti tercih etmesine ve sağlıklı beslenmesine borçlu olduğunu söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ekibine teşekkür eden Saka, “Trabzon’umuzda bisiklet ile ilgili etkinlik pek yapılmıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu sağolsun böyle bir etkinlik düzenledi. Bizler de bisikletlerimiz ile bir nebze de olsun stres attık. Ben Akçakale’den bisikletimi sürerek geldim ve geri döndüm. Gideceğim her yere de bisikletimle gidiyorum. Trabzon’da bu tür etkinlikleri daha çok istiyoruz” dedi.
 
GAZİLERİ UNUTMADI
 
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında “Gazilerimiz, cesaret ve fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler kazandırmış, bayrağımıza ve istikbalimize sahip çıkmışlardır. Kahraman gazilerimizle ne kadar gurur duysak azdır” ifadelerine yer verdi. Rektör Uzun’un mesajı şu şekilde:
 
“Tarih boyunca bağımsızlığı kendine düstur edinmiş milletimiz, her zaman vatanını savunmak adına mücadele içinde olmuştur. Yurt edindiğimiz bu topraklar aziz şehit ve gazilerimizin kanı ile sulanmış, büyük fedakârlıklara şahit olmuştur. ‘Toprak uğruna ölen varsa vatandır’ bilinciyle yetişen insanımızda şehit ve gazilerimizin her zaman müstesna bir yeri olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal Rütbesi' ile 'Gazilik' unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi, aynı zamanda kahraman gazilerimize armağan edilen bir gün olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum.”
                                               
" MERKEZİN ÇİZDİĞİ YOLDA İLERLEYECEĞİZ”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Denizhan Usta, genel merkezin çizdiği yolda ilerleyeceklerini söyledi. Merkezde ”Cumhur İttifakı”nı daha da güçlendirmek için ortak akılla hareket edeceklerini kaydeden Usta, ”Bu şehrin daha çok gelişmeye ve güzelleşmeye ihtiyacı var. Şehrimiz için yapılan her projenin yanındayız. 

Bizim herkese kapımız açık. Fikirlerimizle, düşüncelerimizle merkezdeki kitlemizi daha da arttırmayı hedefliyoruz. Amacımız belli. Başbuğ Alpaslan Türkeş’in yolunda her kesime daha çok ulaşmaya ve el uzatmaya çalışacağız. İl Başkanımız Ertuğrul Gazi Konal’ın önderliğinde ilerleyişimizi sürdüreceğiz” dedi.
 
“HER ŞEY ÇOK GÜZEL VE İYİ OLACAK”
 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener’i tebrik etti. Oyman, “ İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda yeniden Genel Başkan seçilen Sn. Meral Akşener’i tebrik ediyor, Kurultaylarının ülkemize ve tüm İYİ parti örgütlerine hayırlı olmasını diliyorum. Her şey çok güzel ve iyi olacak.” dedi.
 
BAYRAK DEĞİŞİMİ
 

Ülkü Ocakları Pazar İlçe Başkanlığında bayrak değişimi yaşandı. Mevcut başkan Cemil Köse görevini Ziya Ak’a devretti. Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’le yapılan devir teslim ardından Köse, herkesten helallik istedi ve teşekkür etti. Pazar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’ndaki devir teslim törenine Pazar MHP İlçe Başkanı Bora Haberal, Rize Ülkü Ocakları Başkanı Sadık Kandemir ve İlçe Ülkü Ocakları Başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Editör: TE Bilisim