Tarım ve Orman Bakanlığı su yönetimi genel müdürü olan Mustafa Uzun’u makamında ziyaret eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy Genel müdürü tebrik etti ve hayırlı olsun dediler.
 

 
ŞEHİT TORUNU İL YÖNETİMİNDE
 
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım geniş tabanlı bir yönetim kuracağını ifade etmişti. Bunun adımlarını da attı. Özellikle başkanın İstanbul’da 1980 öncesinde şehit edilen Mehmet Başak’ın oğlu MHP il eski başkan yardımcısı Musa Başak’ı ziyaret ederek Oğlu Hakan’ı yönetim kuruluna istemesi ve alması takdir edildi. Musa Başak da, ‘Siyasette gençlerin önünü açmak lazım. Babamızın MHP’deki misyonunu belli bir süre ben taşıdım. Şimdi de bu misyonu oğluma devrediyorum. Allah ona ve yönetime millete memlekete ve Trabzon’a hayırlı hizmet yapmasını nasip etsin. İnşallah MHP’yi hem Trabzon’da hem de ülkede iktidara getirirler’ dedi.
 

 
SUİÇMEZ’DEN AÇIKLAMA
 

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez Trabzon’da bayram etkinliklerine katıldı ve şu mesajı paylaştı:

‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir onur ve coşkuyla kutluyoruz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve önderliğinde Türk milletinin yazdığı Kurtuluş Savaşı destanımızın sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devletidir. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet’imiz, karanlıktan aydınlık bir geleceğe bilim ve akılla yürüme azminin büyük bir zaferidir. Cumhuriyet yurttaş olmanın, bağımsızlığın, özgürlüğün, adaletin, hukukun, demokrasinin sembolüdür. Cumhuriyet’imizin devrim ve değerleri, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için, laik ve bilimsel eğitimle, özgür ve eşit bireylerden oluşan bir ulus yaratma çabalarının ürünüdür. Cumhuriyet’in ilanından sonra gerçekleşen bir dizi devrim ile Türkiye Cumhuriyet’i devleti çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak yolunda çok önemli adımlar atmıştır. Cumhuriyet’imizin ilanı ile birlikte yaşama hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı, kadınlara seçme ve seçilme hakkı, düşünce, toplantı ve gösteri özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü, özel hayatının gizliliği, dilekçe hakkı, konut dokunulmazlığı hakkı, basın özgürlüğü gibi birçok hak anayasal koruma altına alınmıştır. Bizlere bugün düşen görev, insan hak ve özgürlüklerinin, demokrasimizin geliştirilmesi için Hukuk Devleti olma ilkelerine sahip çıkmak ve geliştirmektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, devrim arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.’
 

 
CHP’DEN DESTEK
 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu TTSO Meclis Üyesi ve Yomra Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İlker Yıldırım ve Balık Komisyoncusu Recep Denizeri’ni ziyaret ederek balıkçıların sorunları ile ilgili bilgi aldılar.
 

 
DURMUŞ VALİLİKTE

 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret eden yeniden Refah Partisi İl başkanı Mustafa Durmuş yeni göreve atanmaları sonrası nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.
 

 
KURUKIZ HIZ KESMİYOR
 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız şehre yapımına başlanan önemli bir tarihsel anlam ifade eden etnografya müzesinin çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Başkan Kurukız, “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alparslan beyi ziyaret ettik ve Etnografya müze çalışmamızla ilgili proje dosyalarımızı kendilerine teslim ettik, Bakanımıza ve ilgilerinden dolayı Av. Salih Cora vekilimize çok teşekkür ederim. Ardından Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ile beraber Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sadi Durmaz’ı da ziyaret ettik.” ifadelerini kullandı.
 

 
CORA’DAN TAZİYE MESAJI
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’dan Trabzonlu iş insanı Sebahattin Ahıskalıoğlu’nu vefatı için sosyal medyadan taziye mesajı paylaştı. Cora, “Trabzonspor Divan Üyesi, Trabzon’un tanınan iş insanı, Meşhur “Tad Pizza’nın sahiplerinden Sebahattin Ahıskalıoğlu abimizin vefat ettiğini derin bir teessürle öğrendim. Dar-ı bekaya irtihal eden Sebahattin abimize Allah’tan rahmet, Ahıskalıoğlu ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim