İsmail amca diyor ki, ‘Yıllar önce Gümüşhane kadastrosu geldi ve bizim yerlerimizi devlete yazdı. Bizzat Tapulu arazilerimi Orman arazisi gösterdi. Şimdi de son yasa ile birlikte bu arazileri size kiralayayım diyor. Bunun neresinde adalet var. 20 yıl önceki kadastro müdürü bize ihanet etti’ dedi.
 
Bakal nereye?
 
Düzköy Belediye eski Başkanı Salih Bakal’la konuştuk. Bakal yeni dönemde siyasete yeniden dönecek. Ama henüz bir karar vermiş değil. Sadece hemşehrilerine bir selam vermek ve onları aracılığımızla hal hatır etmek istedi. Bakalım Belediye Başkanlığı mı yoksa Meclis üyeliği mi? İstişare yapacak ve sonra yola girecek. Bakal, ‘Gözlemliyorum’ dedi.
 
Kurt yeniden..
 
Tonya’ya çok ciddi hizmetler yapan Ahmet Kurt yeni dönem için ne düşünüyor? Ahmet Kurt’un aday olması yönünde büyük baskı var. Ancak Kurt eğer bürokrasiye devam ederse bu kez kardeşi Kanuni devlet hastanesinde görev yapan Veysel Kurt için baskı kuruyorlar. Yani Kurt’lardan birisi Tonya’da sahada olacak. Ahmet Kurt mu, Veysel Kurt mu?
 
Vali Atik’ten  Vali Yavuz’a ziyaret
 
Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ile birlikte  Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u ziyaret etti. Valilik Şeref defterini imzalayan Siirt Valisi Ali Fuat Atik ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz makamda bir süre görüştü.

Görüşme sonrasında Vali Yavuz, ziyaretin anısına Siirt Valisi Ali Fuat Atik’e telkâri işlemeli fincan takımı hediye etti. Vali Atik de Vali Yavuz’a Siirt’e özgü yöresel hediyeler verdi.
 
 “Alaatin Çakıcı üzerinden saldırıya geçtiler”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım MHP’nin meclise sunduğu af teklifini eleştirenlere cevap verdi. Tarım, “Habur’dan teröristler geçipte çadırlarda mahkemeler kurulurken MHP’den başka sesi çıkmayanlar, af üzerinden,özelliklede Alaatin Çakıcı üzerinden saldırıya geçtiler. Genel başkanım üç ulusal kanalda söyledi, Devlet için yaptıklarını da, kendisine işletilen suçları da devlete sorun. Artık milletin huzurunda sorunda hepimiz gerçekleri bilelim. Benim genel başkanım hiç kimseyi sebepsiz sahiplenmez. Devlete sövenler, satanlar, bayraksızlar, casusluk yapanlar dışarı da gezecek vatanseverler ömrünü zindanlarda tamamlayacak. Aynı 12 Eylül’den sonra ülkeye kominizim getirmeye çalışanların tek suçtan, ülkeyi korumaya çalışan ülkücülerin her suçtan ayrı ayrı yargılanması gibi. Genel başkanım bize söylemiştir. Bizler yanlızız, çünkü bu ülkeyi karşılıksız sevdiğimizi dağ, taş bilir” dedi.
 
Rize’de Farkındalık Oluşturuldu
 
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Kanser birimi tarafından farkındalık oluşturmak için Yek Adım Eğitim ve Araştırma Derneği (YEKAD) tarafından yürütülen Mobil okul projesine katılan tüm kadınlara Serviks, Meme, Bağırsak kanser taramaları KETEM tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Merkeze bağlı Tophane Mahallesi Muhtarlığı önünde bulunan mobil okul aracına başvuran kadınlara ücretsiz kanser taramaları yapılarak, KETEM Hekimi Dr. Tuğba Adanur tarafından bilgilendirme yapıldı.
 
Aksu Çalışmaları İnceledi
 
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Erikliman Mahallesi'nde yürütülen yol betonlama çalışmalarını inceledi. Aksu, çalışma bölgelerini gezdi, ilgililerden bilgiler aldı. Mahallede çalışmaların büyük bir bölümünün tamamlandığını ifade eden Aksu, şunları aktardı: "Ekiplerimiz Çeçelioğlu Caddesi'nde ve aynı bölgede bulunan yeni açılan imar yolu ile mevcut ara yollarda çalışmalarını yürütüyor. Birçok yolun komple betonlanması yapılırken bazı yollarda da gerçekleşen doğalgaz ve elektrik hatlarının yer altına alınması için yapılan çalışmalar sırasında bozulan ve kullanışsız hale gelen yolların da onarım ve tamiratları yapılarak daha düzenli hale getiriliyor."
 
Başkan Aksu, tüm ihtiyaçlara sırasıyla cevap vermek için çalışmaların ivedilikle yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
 
Özkürtün'de Çanta Fabrikasına Adım Adım
 
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya’nın, beldede kadın istihdamı artırmak amacıyla merkezi İstanbul’da bulunan Çınar Bez Çanta Fabrikası’nın bir ayağının da Özkürtün beldesinde açılması için sona gelindi. Özkürtünlü kadım girişimci Hava Zorlu, yaptığı açıklamada, Özkürtün Belediyesi’nden kiraladığı işyerinde “Zorlu Bez Çanta Fabrikası” açma çalışmalarının sonuna gelindiğini söyledi.

Fabrikada promosyon ve çanta üretimi yapacaklarını ifade eden Zorlu, “Açacağımız fabrikanın merkezi İstanbul’da, biz oraya bağlı olarak üretim yapacağız” dedi. Zorlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün destekleriyle kurs açtıklarını ve kursun sonuna geldiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Kurs sonunda başarılı olanlar içerisinden seçim yaparak işe başlatacağız. Kursiyerler, düz çantaların yapımını öğrendiler. Fermuarlı çantaların ve sırt çantalarının yapımını kursiyerlerimiz öğrendi.”
Editör: TE Bilisim