Trabzonspor efsanesi Cosmos Engin ile Büyükdere spor kulübünde akşam çayı içer futbol konuşurlar. Trabzonspor’un şampiyonluğu vali beyi çok mutlu etti. Cosmos Engin, ‘Sayın Valim aynı zaman çok iyi bir futbolcu. Halı saha maçları da oynadık’ dedi. Trabzon Arsinli Başmüfettiş Adnan Gürsoy ile aynı yerde görev yapan Şener, Trabzon ise Hayrat ilçesinden.

40. YIL ZİYARETİ

Rize Valisi Kemal Çeber, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40.  kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, Rize SAGET-34 Bot Komutanı SG. GV. BCVŞ Mustafa Kürşat Taştan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Vali Çeber, kabulde yaptığı konuşmasında, Sahil Güvenlik Komutanlığı, denizlerimizde emniyet ve asayişin sağlanması, yasadışı göç ve kaçakçılıkla mücadele gibi birçok görevi 40 yıldır başarıyla sürdürdüğünü belirterek, “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, deniz yetki alanlarımızın emniyetinin sağlanmasında ve ulusal çıkarlarımızın korunmasında en büyük güvencemiz olan Sahil Güvenlik Komutanlığımız üstlenmiş bulunduğu görev ve sorumlulukları, her kademedeki nitelikli ve donanımlı personeliyle bugün olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 40. Kuruluş yıldönümünü içtenlikte kutluyor ve değerli mensupları ile ailelerine şükranlarımı, saygı ve sevgilerimi sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Milletimizin huzuru ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi

BAŞKAN ÖZTÜRK BODRUM’DA

Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Bodrum Kaymakamını ziyaret etti ve Trabzonsporlu futbolcuların da imzaladığı bir formayı çerçeveleterek Bodrum kaymakamı Bilgehan Bayar’a takdim etti.

MUMCU BAŞKENT’TE

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak ve bir dizi ziyaretler geçekleştirmek üzere Ankara’ya gitti. Mumcu,  Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı makamında ziyaret ederek, Trabzon’da İnşaatı biten et kombinasının faaliyete geçiş süreci ile ilgili olarak istişarelerde bulundu.

MAÇKA’DA DOĞALGAZ ATAĞI

Trabzon’un Maçka ilçesinde Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın girişimleri ile 2018 yılında ilçe merkezinde doğalgaz çalışmaları gerçekleşerek evlere ve esnaflara doğalgaz hizmet ulaşmıştı. Doğalgazın Maçka’ya ulaşması vatandaşların tarafından büyük mutlulukla karşılandı. Kömür fiyatlarının her gecen gün artması ile birlikte vatandaşın doğalgaz çalışmaları ile ilgili büyük beklentisini Belediye Başkanı Koray Kochan sosyal medyadan yaptığı açıklama ile duyurdu. Başkan Koçhan, “Bildiğiniz üzere ilçemizde doğalgaz kullanımı gerçekleştiriliyor. Şuan esnaf ve vatandaşlarımız bu doğalgazı kullanıyor. Birkaç mahallemizde Pandemi sürecinde duran doğalgaz çalışmaları ise bugün itibari ile başladı. Doğalgaz konusunda en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak Doğalgazı daha fazla vatandaşımızın kullanımına sunacağız. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Maçka’mıza hayırlı olsun” dedi.

JANDARMA 183 YAŞINDA...

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi JANDARMA Teşkilatının  183.yıldönümünü kutlayarak şu mesajı verdi.. "Gazimiz terör ve güvenlik uzmanı Dr. İmbat Muğlu ile birlikte Artvin İl Jandarma Alay komutanımız Mustafa Kılınç bey ile buluşarak günlerini kutladık.. Mehmetçik iyi ki var..Allah hepsinden razı olsun.. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun.Ülkemizin onuru ve güvenliği için canlarını seve seve feda eden ķınalı  kuzuları vatan evlatlarını bu ülkenin insanları asla ama asla unutmaz.."

ÇAYKUR’DAN ATAMA

ÇAYKUR Samsun Bölge Müdürlüğü ile Genel Müdürlük Pazarlama Şube Müdürlüğüne atamalar yapıldı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)’da yapılan atamalara göre, Çayeli Musadağı Çay Fabrikası Müdürü Ahmet Cevher vekaleten Samsun Bölge Müdürlüğüne atanırken, Zihni Derin Çay Fabrikası Personel Kısımı Müdürü Emine Çepni ise Genel Müdürlük Pazarlama Dairesi Şube Müdürlüğüne atandı.

ÖZLÜ ELEŞTİRDİ

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, eğitim sistemini eleştirdi. Özlü, “2021-2022 eğitim-öğretim dönemi, eğitimin siyasi iktidar tarafından ne hale getirildiğini en net gösteren dönem olarak sürmüş ve öyle sonlanmıştır. Sendikamızın titiz araştırmaları, bizzat MEB’in faaliyet raporları ve basına sızan haberler, bu eğitim döneminin eğitimde yaşanan tahribatın en görünür aralık olduğunu ortaya koymuştur. Ortada bir eğitim sistemi olmadığı, sistemli olan tek şeyin eğitimdeki yıkım olduğu rakamlarla bağıran sert bir gerçekliktir. Pandemi nedeniyle eğitimin uzaktan sürdürüldüğü bir önceki eğitim öğretim döneminde milyonlarca çocuğumuzun eğitimden uzak kaldığı, teknik ve altyapısal imkansızlıklar yüzünden mağdur olduğu, derin bir öğrenme kaybı yaşadığı MEB tarafından defaten itiraf edilmesine karşın, pandemi sürdüğü halde okullarda önlem almadan eğitimin yüz yüze başlatıldığı bu dönemde, söz konusu kayıpları gidermek ve imkanları iyileştirmek, yani eğitimde nispi de olsa adaleti sağlamak için hiçbir adım atılmamıştır. Siyasal iktidar kendi ideolojik görüşleri doğrultusunda okul türleri arasında ayrımcılık yaratmıştır” dedi.

Editör: TE Bilisim