15 TEMMUZ MİLLİ İRADE
 
Gümüşhane Üniversitesi tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik düzenlenen “15 Temmuz ve Milli İrade” konulu deneme yarışmasının sonuçları belli oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması dolayısıyla üniversie tarafından günün anlam ve önemine yönelik “15 Temmuz ve Milli İrade” konulu bir deneme yarışması yapıldı.

Jüri başkanlığını üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır’ın yaptığı deneme yarışmasında “Bir Hamiyet Destanı 15 Temmuz” adlı eseriyle Fatmanur Aksoy 80 puan alarak birinci, “Hüzünden Düşen Bin Parça” adlı eseriyle Harun Aydın 77 puan alarak ikinci oldu. “En Yakıştığım Yerdeyim” adlı denemesiyle de İbrahim Şaşma ise aldığı 75 puanla üçüncü olarak ödüle layık görüldü. Katılımın yoğun olduğu yarışmada birinci olana 3000 TL, ikinciye 2000 TL ve üçüncüye de 1000 TL olmak üzere toplamda 6000 TL değerinde ödül verilecek.
 
VALİ’YE ZİYARET
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret eden Ziraat bankası bölge müdürü Murat Alkan kendisiyle bir süre görüşerek çalışmaları ile ilgili bilgi verip görüş alışverişinde bulundu.
 
YARALAR SARILIYOR
 

Yomra’da meydana gelen sel felaketinin ardından ilçe kaymakamı Eyüp Özdemir, Belediye başkanı Mustafa Bıyık ve İYİ Parti ilçe başkanı Zekeriya Akgül olay yerine giderek çalışmaları bizzat refakat ettiler. Yolun trafiğe açılması ve Çalışmaların bir an önce bitirmesi için İş makineleri operatörlerine gerekli talimatlarını verdiler.
 
KTÜ’DE KURALAR ÇEKİLDİ
 

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne İŞKUR üzerinden yapılacak güvenlik görevlisi ve hastane hizmetlisi alımı için dün kura çekimi gerçekleştirildi. 19.06.2020 tarihli İş-Kur tarafından ilan edilen 4-D sürekli işçi alım ilanı noter çekilişi yapıldı.  Personel alımlarında hastane hizmetlisi görevi için 223 kişi başvururken 85 kişi işe alınacak.  Güvenlik görevlisi olarak ise 8 kişilik kadroya 849 müracat gerçekleştirildi. Listeler gün içinde KTÜ tarafından yayınlanacak.
 
BOYNER KAPATIYOR


Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle birlikte başlayan ekonomik krizin etkileri yerelde de sürüyor. Trabzon meydanda hizmet veren yaklaşık 90 personeli olan Meydan Boyner Mağazası 17 Ağustos 2020 tarihinde kapatılacağı belirtildi. Meydan bölgesinde hizmet veren ve yaklaşık 300.000 TL kirası olan Boyner mağazasının ekonomik yükü artık kaldıramadığı ve onun için de kapatma kararı aldığı öğrenildi. Boyner Grup’un sadece Trabzon’da değil Türkiye genelinde 14 mağazasını kapatacağı iddia edildi.

DEVA SOKAK YABANCILARDAN ŞİKAYETÇİ!
 
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi Deva Sokak sakinleri mahalleye gelip giden yabancılardan şikayetçi.

Mahallede apartmanlarda ahlak dışı işler yapıldığını belirten mahalle sakinleri, asayiş müdürlüğü ekiplerinin olaya el atmasını istediler. Özellikle akşam üstü uygunsuz görüntüler gördüklerini belirten mahalle sakinleri sokakta asayiş ekiplerinin artırılması gerektiğini belirttiler.

GÜNER’İN İSTEĞİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Aslan Güner Meclis toplantısında Haçkalı Baba Devlet Hastanesi yanında bulunan üst geçide asansör yapılması konusunda istekte bulundu.

8 Temmuz çarşamba günü gerçekleşen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında söz alan Akçaabat meclis üyesi Aslan Güner , Başkan Zorluoğlu’ndan Haçkalı Baba Devlet Hastanesi yanında bulunan üst geçide asansör yapılması konusunda istekte bulundu.Güner’in bu konudaki talebinin yerinde olduğunu belirten Akçaabat Belediye Başkanı Ekim , Güner’e destek verdi.
 
ÇELİK ASALETEN ATANDI
 
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne vekaleten atanan Mustafa Çelik’in asaleten ataması gerçekleştirildi. Atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Danışmanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Ayhan Oğan ve Hamza Gedikoğlu Cumhurbaşkanı Danışmanlığına atandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Muğla İl Müdürlüğüne Aydın İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Amasya İl Müdürlüğüne Ahmet Kurt, Tekirdağ İl Müdürlüğüne Ülkü Uslu, Osmaniye İl Müdürlüğüne Hamit Coşkun getirildi.
 
ONKOLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

Rize'de Tıbbi Onkoloji Uzmanı Göreve Başladı. Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Sağlık Bakanlığınca Rize'ye görevlendirilen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Arif Hakan Önder'in görevine başladığını bildirdi.

Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, kısa süre önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Onkoloji Merkezinde görev yapan iki hekimden birisinin ailevi nedenlerinden dolayı Rize'den ayrıldığını belirtti. Doktor takviyesinin zaruri hale geldiğini vurgulayan Tepe, şöyle devam etti:" Yapılan çalışmalar neticesinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Arif Hakan Önder ilimize gelerek, görev yapmayı kabul etmiştir."
Editör: TE Bilisim