Günnar Nikahta
 

MHP eski ilçe Başkanı Baki Eyüpoğlu’nun kızı Süheyla, Kaya ailesinin oğlu Kenan ile Akçaabat belediye Başkanı Osman Ekim’in kıydığı nikah ile dünya evine girerken genç çiftin nikah şahitliğini Ak Parti Trabzon milletvekili Dr. Adnan Günnar yaptı.
 
Gençlerin Paneli
 

CHP il başkanı Güzide Uzun, Ortahisar ilçe başkanı Fatih Oyman, Beşikdüzü belediye başkanı Ramıs Uzun il ve ilçe yönetim kurulu, Ortahisar ilçe gençlik örgütü ve HAK-LİS’in örgütü adalet ve demokrasi adlı panel düzenlediler.
 
Vekil Tebrik Etti
 

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Avukat Bahar Çolak ve Stajyer avukat Saliha Yüksel Köse’nin avukatlık bürosunu hayırlı olsun dilekleri ile kurdelesini keserek hizmete açtı.
 
Altun’dan Basın Kartı Açıklaması
 
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bazı medya kurumlarında çalışanların basın kartlarının iptal edildiği yönündeki iddialarla ilgili, "Mevcut durumda değerlendirme süreci devam eden kartlarla ilgili herhangi bir iptal durumu söz konusu değildir. Dolayısıyla özellikle bazı medya kurumlarında çalışanların kartlarının iptal edildiği iddiası kesinlikle gerçek dışıdır.

İlk basın kartı veya sürekli basın kartı başvurularının yanı sıra; genel kart değişimi, kayıp, yıpranma, kurum değişikliği ya da mesleğe geri dönme gibi nedenlerle de yeni basın kartı başvurusu yapılmaktadır. İletişim Başkanlığı Basın Kartı Başvuru Sistemi açıktır ve güncel olarak başvuruları almaktadır. Başvuruların ardından değerlendirme süreci, basın kartının itibarını ve saygınlığını koruyacak şekilde titizlikle yürütülmektedir. Bu kapsamda, başvuru sahibinin Basın Kartı Yönetmeliği'nde belirtilen 'basın kartı verilecek kişilerde aranan şartları' taşıyıp taşımadığını tespit etmek üzere derinlemesine araştırmalar yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
Depremzedelerin Yanında
 

Geçtiğimiz günlerde merkez üssü Elazığ'da 6.8 şiddetinde meydana gelen depremin ardından tüm gözler afet bölgesine çevrildi. Bir yandan enkaz altından kurtarılma çalışmaları sürerken bir yandan da evsiz kalan vatandaşlar için insani yardım toplanıyor. TV8 kanal sahibi Acun Ilıcalı da kanalında yardım kampanyası için yaptığı programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'ndan da destek geldi. Başkan Zorluoğlu, afetzedelere 20 bin lira bağış yaptığını açıkladı.
 
Çoşkun Yılmaz’dan Cevap
 
Çarşıbaşı eski Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Yavuz Grup Yoluna gönderilen 5 milyonluk ödeneğin kendi döneminde ihale edildiği yönünde çıkan söyleme cevap verdi. Coşkun Yılmaz gazetemize yaptığı açıklamada; “Evet bu para bizim dönemimizde geldi. Projesini biz hazırladık. Ancak ihale 22 Nisan 2019 tarihinde yapıldı. Dolayısıyla ihale yapıldığında Belediye Başkanı değildim. Kamuoyunun bilgilerine sunarım” diye konuştu.

Helal Olsun Bu Muhtara
 

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Bengisu Mahalle Muhtarı Ersin Aktürk, yardımsever kişiliği ile ön plana çıkar. Aktürk, hafta sonu Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem için kolları sıvadı. Mahallesinden topladığı yardımları işyerine ait kamyonete yükledi, kendisi de özel aracına atladı ve Elazığ’ın yolunu tuttu. Yardımları elleri ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Aktürk’e duyarlı davranışı için teşekkür ediyoruz.
 
“Verimliliği artıracağız”
 
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu, yeni hizmet binasına Kaymakam Tolga Toğan’ı ziyaret ederek görevinde başarılar dilediler. TTB Meclis Başkan Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Kaymakam Tolga Toğan’ı ziyaret ederek yeni hizmet binasında başarılar dilediler.

Ticaret Borsamız, özel sektör ve sivil toplum örgütlerini bölgenin ortak çıkarları doğrultusunda bir araya getirip projeler geliştirmesi bizleri çok mutlu ediyor. Fındık tarımında önemli projeler yürütüyor. Bu da bizleri mutlu ediyor.”dedi. Tarım Orman İlçe Müdürlüğü ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile fındıkta kalite ve verimliliği artırmak amacıyla fındık üreticilerine yönelik kurslar düzenlediklerini belirten kaymakam Toğan, “Damla sulama sistemi ile fındıkta verimlilik en az üç kat artacaktır. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yağmur oranı çok düşüktür. Trabzon’da çıkan yangınların asil nedeni kuraklık nedeniyle nem oranını yüzde 12’lere kadar düşmesidir. Mevsimler çok değişti. Fındık bahçelerimizde toprak analizleri mutlaka yapılmalıdır.”
 
Tepe’nin Baba Acısı
 

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’nin babası Selahattin Tepe, İzmir yolculuğu dönüşünde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. İl Müdürü Tepe cenazeyi karşılamak üzere Samsun’a giderken cenazenin defin zamanı henüz kesinlik kazanmadı. Cenaze, Rize’de defnedilecek.
Editör: TE Bilisim