Köprübaşı Kaymakamlığınca imara aykırı olarak yapıldığı için yıkımına karar verilen Arpalı Mahallesi Fındıkyurdu ve Taşlı yaylalarında tespit edilen inşaatlardan 8 adet Fındıkyurdu Yaylasında ve 1 adet Taşlı Yaylasında olmak üzere toplam 9 adet inşaat temeli doldurularak kapatıldı.
 
Cora’nın Özel Ziyaretçileri
 
AK Parti Milletvekili Av. Salih Cora’nın TBMM’de özel misafirleri vardı. Yoğun yasama ve Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarından fırsat bulamayan Cora’yı babası Ahmet Cora ve annesi Fatma Cora sürpriz yaparak TBMM’de ziyaret etti.

Cora bu ziyaret ile çok büyük bir mutluluk yaşadı. Anne ve babasının ziyareti ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cora, “Her ziyaretçim önemli ve her ziyaret anlamlıdır. Lakin bugünkü ziyaretçilerim çok özeldi. Annem ve babamla ancak Meclis’te görüşebildik. Allah ömürlerini uzun eylesin. Sağlık ve afiyet versin.” dedi
 
Devlet Ve Vatandaş Karşı Karşıya Gelmemeli
 
Akçaabat Oto Galericiler Dernek Başkanı Necati İsak açıklamalara bulundu. İsak, Düzköy ilçesindeki Haçka Yaylası’na kaçak olduğu tespit edilen ve yıkımı gerçekleşen yapılar ile ilgili konuştu.

İsak, açıklamasında, “ Yaylada evler yıkıldı, orada vatandaşlar hayvancılık yapıyor. Dışarıdan gelip ev yapanlar için evet doğru karar ama hayvancılık yapan vatandaşlar mağdur olmasın. Devlet yıkımlardan dolayı vatandaşla karşı karşıya gelmemeli, mağduriyetin önüne geçilmeli. Yetkililerimiz buna çözüm bulmalı.” dedi.
 
 “Projelere destek vermeye hazırız”
 
Tüm Kadınlar Derneği Genel Başkanı ve Zafer Mahallesi Muhtarı Cemile Keskin, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Kaymakam Tolga Toğan’a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.
 
Kadının toplum ve ailede önemine dikkat çeken Kaymakam Tolga Toğan, “Kadına şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kadınla ilgili her türlü projeye destek vermeye hazırız. Ortahisar Halk Eğitim Merkezimiz tarafından açılan kurslarla kadının istihdam ve iş gücü piyasasına kazandırılması noktasında önemli katkı sağlamıştır.”dedi.  Ziyaretlerin son derece faydalı geçtiğini belirten Tüm Kadınlar Derneği Genel başkanı ve Zafer Mahallesi Muhtarı Cemile Keskin, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dilerek Kaymakam Tolga Toğan’a başarılar diledi.
 
Giresun’da Perdeler Açılıyor
 
Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2019-2020 yılı tiyatro sezonuna start veriyor. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın yazdığı ve ilk kez 1961 yılında yayımlamış olduğu Saatleri Ayarlama Enstitüsü romanından uyarlanan tiyatro oyunu ile Belediye Şehir Tiyatrosu perdelerini tiyatroseverlere açıyor.

Yazarın Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı romanından Tiyatroya uyarlanan eser, Hayri İrdal’ın hayatını temel alarak, Türk toplumunun değişimler karşısındaki tutumunu anlatmakta ve Türk insanın doğu ve batı arasında bocalamasını irdeleyen bir başucu eseridir.
 
Kurt Üretici Kadınları Dinledi
 
Artvin’de kendi ürettikleri yerel ürünleri pazarda satan kadınlar, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt’u ziyaret ederek sıkıntılarını aktardılar. Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmede kadınlar tek tek söz alarak sıkıntılarını Başkan Kurt’la paylaştı.

Üretici kadınlar, Pazar yerinde yaşadıkları sorunları dile getirerek mağduriyetlerini dile getirdiler. Kadınlar önümdeki aylar kış mevsimi bizi zorlayacak. Acilen kapalı pazar yerine ihtiyacımız var. Artvin halkına çağrımızdır. Köylü pazarı bitmek üzere köylü ürettiği ürünü pazarda satamamaktadır ürünlerimiz ziyan oldu emeğimize yazık oluyor feryadında bulundular. Başkan Seçkin Kurt ise, üretenin her zaman yanında olduğunu ifade ederek, “bu konu bildiğimiz bir konu, fakat bizi direk ilgilendiren bir konu değil. Bu bağlamda sizlerle birlikte çözüm yolu bulmak için ilin yetkilileriyle görüşerek ortak çözüm bulmak zorundayız” dedi.
 
Diyabete Dikkat Çektiler
 
14 Kasım´da Dünya Diyabet Günü kapsamında Gümüşhane’de farkındalık etkinliği düzenlendi. Gümüşhane Üniversitesi SHMYO tarafından düzenlenen etkinlikte katılımcılara diyabet hakkında bilgiler verilerek, ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Düzenlenen etkinliğe katılan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Sağlığımız, bedenimiz bizlere emanettir. Bu nedenle de emanetlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu emanetlere sahip çıkmanın yolu da bilgiden geçiyor.

Burada yapılan etkinlikler bizleri hedef alan, bilgilendiren etkinliklerdir. 14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanıyor. Ülkemiz ve dünyanın dört bir tarafında bu etkinlikler gerçekleştiriliyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu da bu sene 14 Kasımı ‘Diyabet ve Aile’ başlığını belirlemiştir. Bu tür rahatsızlıkların yaş aralığı yok, her yaştan bu hastalığa yakalanmak mümkün. Bu nedenle de erken farkındalık önemlidir. Bunun önüne geçmek için yapabildiğimiz kadar sağlıklı beslenmemiz ve spor yapmamız gerekiyor. Bedenimize zarar verecek kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız. Bu farkındalık etkinliğinin amacı da esasında bizlere diyabetin önemini ve ihmale gelmeyecek bir hastalık olduğunu göstermektedir. ” sözlerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim