İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, “Önceki dönem İlçe kadın kolları başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve mahalle başkanlarımızla güzel Trabzon gününde bir araya gelmenin keyfini yaşadık. Bizlere desteği her daim sonsuz olan Of İlçe Başkanımız Sayın Ahmet Çapoğlu, Of Belediye Başkanımız Sayın Salim Salih Sarıalioğlu ve eşi Fatmanur hanıma çok teşekkür ederiz. Bir alkışta AK Parti Of İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Okutan ve yönetim kurulu üyelerine Of’a bir mektup geldi. En küçüğümüz Muhammet ile açtık okuduk. Acaba kim yazmıştı?”

NERDEN NEREYE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Türk Devletlerı Teşkilatı hayırlı olsun. Uykudan bir türlü uyanamayanlara duyurulur. Nerden nereye. Lider ülke Türkiye. Dünyanın bütün sorunu burda. Ya Devlet ülkücüleşecek, ya da ülkücüler devletleşecek diyorduk. şu anda Devlet ülkücüleşmiştir. Devlet Bahçeli ne mi yapıyor? Sizin hayalini bile kuramayacağınız şeyleri yapıyor. Biz kavgamıza başladığımız ve buluşma yeri seçtiğimiz aynı yerdeyiz. Buyrun gelebilirsiniz.  Sivrisinekler ne anlar kovanına bal taşıyan arının aşk sancısını.” dedi.

BAŞKANLIĞA ELBİR ATANDI

Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi’nin Trabzon İl Başkanlığına Aycan Sulak Elbir atandı.

Zafer Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Ali Dinçer Çolak konuyla ilgili şunları söyledi: "Türkiye çok ciddi problemler ile karşı karşıya. Genç arkadaşlarımız dışarıda bir öğün 'sağlıklı' yemek yiyemez oldu. Annelerimiz artık sadece 'akşam pazarına' gidebiliyor. Suriyeli ve Afganların başını çektiği sığınmacı ve kaçak sorununun, dış politikadaki hatalarımızın bedelini yine Türk milletinin fakir çiftçisi, dar gelirlisi, biricik evladını okutmak için saatlerce çalışan Türk işçisi, batan Türk girişimcisi ödüyor.

Saray rejimi Türk milletini hastalıkta, kovid-19'da dahi açlığın kucağına bıraktı. Bu 'Saray' ne menem bir şeydir ki, Türk milletini hem sağlıkta hem hastalıkta yalnız bıraktı. Tüm bu problemleri çözmek için gerekli hazırlığımız ve insan kaynağımız var.  Trabzon ilinde ise bu insan kaynağımız temsil eden, Zafer Partisi’ni Trabzon ilindeki çalışmaları ile iktidara taşıyacak arkadaşımız Aycan Sulak Elbir hanımdır.  Atatürk Çizgisinde Türk milliyetçilerine güvenin! Boş tarlaların dolduğu, dar gelirlimizin doyduğu, iş insanlarımızın daha fazla istihdam sağladığı, Türk gençlerinin Türk vatanında kaldığı 'mutlu ve zengin' bir Türkiye için geliyoruz."

USTAÖMEROĞLU DİKKAT ÇEKTİ

TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, toplumun kronikleşen bir sorununa değindi. Ustaömeroğlu, kentin en önemli sorunlarından olan trafik sıkışıklığında kendini uyanık zanneden sürücülere göndermede bulunarak, “Trafik sıkıştığında yandaki akaryakıt istasyonuna, yandaki cep otoparkına, yandaki tali yola, yandaki dinlenme cebine, yandaki emniyet şeridine vs girip ileriden araçların önüne geçme uyanıklığı bir edep, ahlâk, terbiye, haysiyet, karakter, insanlık, empati, kul hakkı meselesidir. Trabzon'da bu meseleyi kavrayamamış ve kendisini uyanık zanneden pek çok ticari ve hususi sürücü bulunmaktadır” dedi.

HACIMUSTAFAOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Türk Büro Sen Rize Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanı İbrahim Hacımustafaoğlu güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Türk Büro Sen Rize Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu, mevcut başkan İbrahim Hacımustafaoğlu başkanlığındaki tek liste ile gerçekleştirildi. Hacımustafaoğlu’nun seçime katılan 91 delegenin oyunu alarak tekrar şube başkanı seçildiği kongrede yeni yönetim kurulu da belirlendi. Yeni yönetim kurulu üyeleri şu şekilde: Yönetim kurulu (asil): İbrahim Hacımustafaoğlu, Zafer Tatoğlu, Ahmet Kaytaz, Ahmet Çelik, Hüseyin Dilsiz, Faruk Ünlü, Aşkın Özdemir.

YÜKSEK MAHALLELERDELER

AK Parti Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, ilçenin yüksek mahallelerinden olan Yavuz Mahallesi’ni ziyaret ederek, hemşehrileri ile bir araya geldi. aynı zamanda kendi mahallesi de olan Kocaman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Yavuz Grup Yolu’na yaptığı katkılardan dolayı da teşekkür etti. Kocaman, “Yavuz Mahallemizde hemşehrilerimiz ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Trabzon’umuz büyükşehir olmadan önce Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük köylerinden olan Yavuz Mahallemizin yol ağını İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu gönderdiği ödenekler ile yaptırdı. Etap etap yapılan yolumuzda çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bu milletin yolunu yaparsa AK Parti yapar” dedi.

BİRÇOK ÇALIŞMAYA İMZA ATTILAR

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu, kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla genel değerlemenin yapıldığı toplantısını Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü salonunda yaptı.

Akçaabat Belediyesi bünyesinde yer alan Kültür Araştırma Kurulu 03 Ekim 2001 tarihli meclis kararı ile kurulmuştur. Zaman içerisinde, yapılan toplantılardaAkçaabat'ın kültür, sanat ve turizm ile ilgili sorunlarının tespit edilmesi, beklentiler, çözüm önerileri ile alınacak önlemler üzerine fikir alışverişinin yanında, Akçaabat'taki gelişmeler kurul toplantılarında ele alındı. Bu toplantılar; yarışmaların düzenlenmesine, bilimsel ve sanatsal etkinlikleri daha geniş kitlelere yaymak için konferans, panel, sempozyumlar, çalıştaylar, sergiler, tiyatro günleri, basılı yayınlar ortaya koymak, festivaller, tanıtım günleri, fuarlar vb. organizasyonların yapılmasında katkısı olmuştur. Akçaabat Belediyesi Kültür Yayınları arasında çıkan kitaplar, belgeseller ve tanıtım filmleri gibi çalışmalara kurulun katkıları sayesinde önemli bir arşiv oluşmuş olup, böylelikle gelecek kuşaklara aktarılacak zengin bir birikim de oluşmuş oldu.

Toplantıda, Belediye Başkanı tarafından Akçakale hakkında bilgilendirme yapılarak yeniden kazı işlemlerine başlanıldığı ve Akçaabat'ın önemli destinasyonlarından biri olacağı belirtildi.

Toplantı sonunda kurul üyelerine teşekkür belgesi Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından verilirken, toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile toplantı sona erdi. Kurul toplantısına Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Osman Baş, Ahmet Yalçın Çilingiroğlu, Mehmet Salih Köse, Mustafa Yazıcı, İsmail Topal, Sebahattin Şentürk, Kadir Topal, Mustafa İnal, Mehmet Salih Atadinç, Turhan Bektaşoğlu ve H. Sami Kara katıldı.

Editör: TE Bilisim