BAŞKANA ZİYARET

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret ederek desteklerini talep ettiler.

VAKFIKEBİR EKMEĞİNİ İKRAM ETTİLER         

Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali Buluşmaları kapsamında Trabzon'da AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanlığının ev sahipliğinde 'Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda' programı düzenlendi. Programa AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen katıldılar. Programa katılan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’da, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Belediye Meclisi Üyesi Havva Kurt, Kadın Kolları Başkanı Asiye Kamiloğlu, ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AK Parti Vakfıkebir Kadın Kolları tarafından açılan stantta misafirlere Vakfıkebir Ekmeği ikram ettiler.

HERKES YOMRA’YA KİLİTLENDİ

Trabzon’un Yomra İlçesinde AK Parti’de son yaşanan istifaların ardından partide ilçe başkanlığı için yeni arayışlar gündeme geldi. Genel merkezden gelen heyet ilçede görüşmelerini yaptılar. Henüz bir isim üstünde karar kılınamadı. İlçe Başkanı Avni Adanur ile belediye meclisi AK Parti grubundaki 5 üyenin istifasının ardından tüm Türkiye küçük ama siyaseten çok etkili Yomra’ya kilitlendi. Yomra teşkilatını toplayacak isim olarak İsmail Aksu öne çıkıyor. Aksu, Partinin kuruluşundan itibaren teşkilatta 7/24 esası ile görev yaptı. halen daha Ortahisar İlçe teşkilatında aktif görev yapıyor.

TRABZON’DA PARK SORUNU

Trabzon’un en büyük sorunlarının başında trafik sorunu ilk sırayı çeker. Trafik bir kültürdür, anlayıştır, karşılıklı saygı ve hoşgörüdür. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin vatandaşın kullanımı için yaptığı yollara kimse aracını istediği gibi park edemez. Dün, gazetemizin Çarşı Mahallesi Moloz mevkiindeki ofisine hareket ettik. Geçtiğimiz gün gazetemizin tam önüne bir araç, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde park ederek, hem yolu trafiğe kapattı hem de diğer sürücülerin trafikte sinirlenmesine neden oldu. Aracımızı park ederken daha fazla dikkat etmeliyiz.

FESTİVAL BAŞLIYOR

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen “Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali”, birbirinden eğlenceli tiyatro oyunlarını 21’inci kez Trabzon’da sanatseverlerle buluşturuyor. 1 Temmuz Perşembe günü açık havada perdelerini açacak olan festivalde ‘Türkiye’den 5 ve yurtdışından 1 olmak üzere toplam 6 farklı oyun sahnelenecek. Festival, 17 Temmuz Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Trabzon Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde kutlanacak olan, ülkeler arasındaki barış, dostluk, kardeşlik duygularının yaşatılması ve paylaşılmasında çok önemli bir işlevi yerine getiren festival; sanatın evrensel diliyle pek çok ülkeyi de bir araya getirmekte. Festivalin açılışı Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Bizim Yunus’ adlı tiyatro oyunuyla, 1 Temmuz Perşembe günü saat 20.30’da Haluk Ongan Sahnesinin bahçesine kurulan Açıkhava Sahnesinde gerçekleşecek.

TGC: SALDIRIYI KINIYORUZ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki çiftliğinde yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu’ya yapılan saldırıyı kınadı.  Yapılan açıklamada, “Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu zor süreçte gazetecilerin mesleklerini yapmaları sürekli engellenmeye çalışılmaktadır. Bunun son örneği hiç tasvip etmediğimiz şekilde Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yaşanmıştır. İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın çiftliğindeki yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu, çiftlik çalışanı olduğu ileri sürülen dört kişinin saldırısı ile karşı karşıya kalmıştır.” Gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği ve Kocaeli’de yaşanan talihsiz örnekte olduğu gibi, böyle bir ortamda toplumsal barışın da sağlanamayacağını bir kez daha kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Koronavirüs pandemisi ile mücadele ettiğimiz bu günlerde mesleğini 7/24 aksatmadan yapan meslektaşlarımızın bu tarz saldırılarla karşı karşıya kalmasından son derece üzgünüz. Gazeteci arkadaşımızı darp edenlerle ilgili konunun muhatabı  milletvekilinin özür dilemesini ve bir daha bu tür saldırıların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Saldırıda yaralanan, kamerası ve ekipmanları kırılarak hastaneye kaldırılan Mustafa Uslu’ya ve İHA çalışanlarına ‘Geçmiş olsun’ dileklerimizi iletiyoruz. Umarız bu saldırı son olur.”

EROĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi 3. dönem olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulda mevcut başkan Selman Eroğlu yeniden başkanlığa seçildi. Eroğlu, “Bu bağlamda eğitim faaliyetlerine ve projelere önem verdik. Yeşilayımızın önleyici ve eğitici faaliyetleri kapsamında okullarda, üniversitede, yurtlarda ve kamu kurum ve kuruluşlarda eğitimler verildi ve bilinçlendirici faaliyetler yapıldı.  Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin tüzüğünde yapmış olduğu değişiklikle önleyici ve eğitici faaliyetleri yanında rehabilite edici çalışmalar da eklenmiş oldu. Bu kapsamda tüm illerde olduğu gibi ilimizde de YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) açılmış oldu. En kısa süre içerisinde remi açılışı yapılarak hizmet vermeye başlayacak olan YEDAM’ın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu zamana kadar hizmetlerinden dolayı eski yönetim kurulu üyelerine teşekkür eder, oluşan yeni yönetim kuruluna başarılar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilisim