‘Kalepark’ı Osmanlı döneminde Vali Ömer Paşa vakfetmiştir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne aitken 1980 Darbesinden sonra hazineye devredildi ve askerlerin kullanımına açıldı. Düğün salonu ile birlikte kartlı girişlerle birlikte kısmen de Trabzonluların kullanımına açıldı.

2007 yılında yeni Vakıflar Yasasına göre, Vakıflardan alınan tüm taşınmazlar vakıflara geri devredildi. Bende müdürlüğüm sırasında Kalepark’ın vakıflara ait olduğuna dair tapusunu aldım. Ömer Paşanın torunu olduklarını iddia edenler dava açtılar ve Ömer Paşanın torunu olduklarına dair mahkeme kararı da aldılar. Fakat Ömer Paşa Kaleparkı vakfederken oğulları ve yakınları ile ilgili olarak bir mirasımdır.”ifadesini kullanmadı. Bunun için Kalepark’ın Vakıflardaki tapusu devam eder. Şu olur mu? yerel yönetimler talep eder ve bir bedelle birlikte vakıflar burayı kiraya verebilir. Kalepark tümüyle sit alanıdır ve üzerinden asla bir çivi bile çakılamaz.’
 
Nusret Yılmaz’ın Acısı
 
Trabzonspor’un şike mücadelesinde yer alan ve büyük katkıları olan Av. Nusret Yılmaz ve Avukat Ayşegül Yılmaz’ın babası  Ali Rıza Yılmaz, vefat etti. 

Cenazesi dün öğle namazından sonra Yavuz Sultan Selim Camiinden öğleyin kaldırıldı. Sosyal medyada duyuru yapan Yılmaz da şu ifadelere yer verdi: ‘İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Aile büyüğümüz, sevgili babamız Ali Rıza Yılmaz Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur.’ Yılmaz ailesine sabır ve baş salğığı diliyoruz.
 
İş Adamlarından Taka’ya Ziyaret
 
Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD), Taka Gazetesi’ni ziyaret etti,  İcra Kurulu Başkanı Zeki Sancak’la sohbet ettiler.

Abdulaziz Baş, Serkan Aydın, Barış Sancak ve Sezgin Üstün’ün bulunduğu ekip ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.  Trabzon’da yürüttükleri çalışmalar ile ilgili konuştular. Zeki Sancak ise ziyaretten dolayı teşekkür etti.
 
 “Gayret gösteriyoruz”
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Ustaoğlu," Geçmişte, engelli vatandaşlarımıza yönelik proje ve çalışmalarda batılı ülkelere gıptayla baktığımız dönemler çok şükür geride kaldı. Günümüzde, pek çok alanda olduğu gibi sosyal devlet özelliği ile de dünya devletleriyle yarışır hale gelen devletimiz, artık engelli bireylerin sağlık ve eğitim ihtiyaçları, evde bakım hizmetleri ve engelli ailelerine yönelik çalışmalarıyla Avrupa standartları üzerine çıkmış durumdadır.

Bu gurur verici tablonun ilimize yansıması olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere, yerel yönetimlerimiz, ilgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız; engelli bireylerimiz ve ailelerine yönelik eğitim, istihdam, barınma, ulaşım ve rehabilitasyon hizmetlerinde, engelli vatandaşlarımızın üretimde aktif rol almaları ve bağımsız şekilde hayatlarını idame edebilmelerini temin noktasında da gerekli çalışmaları iş birliği içerisinde, gayret ve özveriyle sürdürmektedir.   Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızı, her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu bilinciyle, engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya davet ediyor, yaşama sevinçlerini her daim diri tutmalarını dilediğim tüm engelli vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutluyor, aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu yarınlar diliyorum”
 
Alim Ziyaretlerine Ara Vermiyor
 
Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim piyasa ve bayi denetim ziyaretlerine bu kez Karadeniz Bölgesi ile devam etti. Alim bir yandan piyasa ve bayi denetimlerini yaparken bir yandan da 81 İlde 81 satış mağazası projesini 81 ile yaymak için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Bayi ziyaretleri kapsamında Ordu Merkez Bayisi Aksular Ticaret, Ordu ilçeler Bayisi Yamaner Gıda Samsun bayileri GÜRSOY Gıda ile İlkadım Gıda ve Amasya bayisi Namçek Gıda ile görüşerek, bölge satış sorunları ve satış artırıcı stratejiler hakkında karşılıklı istişareler yaptı. Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim berberinde Çaykur Çay Tarım Dairesi Başkanı Zeki Karaoğlu, İdari ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdinç Hatinoğlu ve Samsun Pazarlama Bölge Müdürü Mustafa Kemal Hindistan ile birlikte Samsun, Ordu ve Amasya illerinde en yakın zamanda çay satış mağazası açılması ile ilgili çalışmalar yapıp mutabakata varıldı. Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ve beraberindeki heyet daha sonra Samsun Pazarlama Bölge Müdürlüğü ve Tirebolu Çay Fabrikasını ziyaret ettiler.
 
Eğitimde Omuz Omuza Vereceğiz
 
Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü  Şükür Köse ve beraberinde Şube Müdürleri Emrah Koşar, Recep Aydınçakır ile birlikte Pelitli Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi ve Pelitli 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulunu ziyaret etti.

Göreve yeni başlayan okul müdürlerine hayırlı olsun ziyeretlerini sürdüren Müdür Şükür Köse beraberinde Şube Müdürleri Emrah Koşar, Recep Aydınçakır ile birlikte Pelitli Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi ve Pelitli 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulunu ziyaret etti. İdareci ve öğretmenlerle bir araya gelen Müdür Şükür Köse, eğitim-öğretim konusunda en önemli görevin öğretmenlere düştüğünü söyledi. Müdür Köse, “Göreve geldiğim günden beri okul ziyaretleri en önemli önceliğim oldu. Gayretlerinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. İnşallah hep birlikte omuz omuza vererek eğitim-öğretmen çıtamızı daha da yukarılara taşıyacağız.”dedi.
 
İmzalar Atıldı
 
Gümüşhane Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Protokolle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı bilim ve sanat merkezlerinde sunulan eğitimin niteliğini artırmak ve eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda üniversite imkân ve deneyimlerinden yararlanmasının sağlanması amaçlanıyor.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde protokol Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan tarafından imzalandı. İmzalanan protokol metni hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Gümüşhane Üniversitesi olarak da bu öncülüğümüz neticesinde Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ‘Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İşbirliği Protokolü’ne imzalarımızı attık. Ülkemiz genelinde yaygınlaştırılabilecek olan çeşitli eğitim ve tanılama modelleri yardımıyla özel yetenekli öğrencilerimizin eğitim ve istihdamında sürdürülebilir bir devlet politikası belirlemek ve sorumlu kurumlar aracılığıyla kurumsal ve toplumsal farkındalık sağlayarak bu öğrencilerimize yetenekleri doğrultusunda eğitim imkânı sunmak ülke olarak hepimiz için büyük önem arz etmektedir.” dedi.
 
Engelsiz Bir Kent İçin Çalışıyoruz
 
Trabzon İl Engelli Meclisi Başkanı Yusuf Şafak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama yaptı. Şafak açıklamasında, “2019 Dünya Engelliler Günü teması, “Engelli bireylerin katılımlarının ve 2030 kalkınma gündemi içinde yer almalarının sağlanması” olarak belirlenmiş bulunuyor. Tema, engelli bireylerin 2030 planı doğrultusunda güçlendirilmeleri ve tüm bireylerle eşit şartlara kavuşturulmaları üzerine odaklanıyor. 2019 yılında Dünya Engellilik raporu yayındanlı.

Bu raporda sırasıyla; Engellilik Nedir, Engellilik ve İnsan Hakları, Engellilik ve Kalkınma, Engelliliğin Ölçülmesi, Engelliliğin Yaygınlığı – İşlevsel Güçlükler, Sağlık Durumları/Sorunları, Demografik Faktörler, Çevre, Engellilik ve Yoksulluk, Hizmet ve Yardım İhtiyacı, Engelliliğin Maliyeti gibi başlıklar yer almaktadır. Kamu – STK işbirliği, engelli bireylerin ve ailelerin örgütlü mücadeleye katılımları, uygulamalarda yaşanan bilgi eksikliği ve yanlış yönlendirmelerden doğan olumsuz yaşantılar göstermektedir ki bu alanda yapılacak daha çok şey olduğunu ortaya koymaktadır. Trabzon İl Engelli Meclisi olarak Mayıs 2019’dan itibaren yerelde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Meclis üyesi 21 katılımcı birey, STK ve kurum temsilcileri olarak işbirliği içinde çözüm odaklı çalışmalar yürütmekteyiz. Trabzon’umuzun engelsiz bir kent olması noktasında gayret içindeyiz. Biliyoruz ki yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere iyi niyetli kanaat önderlerine sahibiz, bu noktada kollektif akıl ve ortak eylem gücüyle zaman ve ekonomiye bağlı olarak umutlarımız var olacaktır.”

Editör: TE Bilisim