Kandilin Trabzon ve tüm Türkiye'de huzur içinde idrak edildiğine dikkat çeken Başkan Zorluoglu, "Peygamber Efendimiz'in doğumu olan Mevlid Kandili inşallah tüm dünyada huzura vesile olsun" dedi. Zorluoğlu, "Bu mübarek gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin Allah-u Teala katında makbul olmasını temenni ediyorum. Rabbimden, bu gece vesilesiyle, İslam dünyasının ve tüm insanlığın yürek acılarını ve gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

 
Akçaabat Belediyesi’nden Anlamlı Proje
 
Akçaabat Belediyesi, yatağa bağlı yaşamak zorunda olan hastalar için tam donanımlı hasta yataklarının dağıtımına başladı. Sosyal hizmet anlayışıyla başlatılan proje, Akçaabat Belediyesi öncülüğünde İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılıyor. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in başlattığı ‘Hasta Yatağı Alma’ kampanyasına Akçaabat Belediyesi Meclis Üyeleri ve Akçaabatlı iş adamları destek veriyor. Akçaabat Belediyesi yaptığı insan odaklı hizmetler ile örnek işlere imza atmaya devam ediyor.

Akçaabatlıların yaşam kalitesini yükseltme hedefi ile ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatarak sosyal sorumluluk projeleri üretiyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla hasta yatağı almak için maddi durumu elverişli olmayan ihtiyaçlı aileler tespit ediliyor. Gerekli araştırma ve incelemelerin sonucunda ihtiyaç sahibi hastalara hasta yatağı veriliyor. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in başlattığı ‘Hasta Yatağı Alma’ kampanyası ile yatağa bağımlı hastalara evdeki bakımını kolaylaştıracak hastane tipi yatak temin edilerek ihtiyaçlarına katkıda bulunuluyor. Böylece hastaların ve ona bakan kişilerin hayatları daha da kolaylaşmış oluyor.
 
Esnaflardan Alper’e Ziyaret
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper'i makamında ziyaret ederek görev döneminde başarı dileklerini iletti.

TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper'i ziyaret etti. Alper'e görev döneminde başarı dileklerini ileten Başkan Kara, 'Esnaf ve sanatkârımız her zaman olduğu gibi devletinin ve güvenlik güçlerinin yanındadır, destekçisidir. Trabzon'da başarılı çalışmalar yapacağınıza inancımız tamdır ve her zaman desteğimiz sizinledir' ifadesini kullandı. Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
 “Yomra’yı imar kirliliğinden kurtaracağız”
 
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Mimarlar Odası Trabzon Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile istişarede bulunan Bıyık, "Yomra, herkesin inşaat yapacağı bir bölge olmayacak. Yomra'nın içinde bulunduğu 'sat-yap' mantığından kurtulup 'yap-sat'a dönebilirsek mağdur olan vatandaşlarımızı da korumuş oluruz. Yomra'da inşaat yapacak olan belediyede sicilini, bundan önceki projelerini ve mevcut projesini ortaya koyacak.

Benim ilçem değerli ve bu değeri kimseye heba ettirmem. Bu anlatmış olduğum özelliklerde olan, mantıklı projelere de elimden geldiğince yardımcı olurum. Yomra'mızı içinde bulunduğu bu imar kirliliğinden kurtaracağız. Yomra, Trabzon'un bir Maslak'ı, Şişli'si, Çankaya'sı olmalı. Burada yatırım yapmanın bir altyapısı  ve geçmişi olmalı" diye konuştu.  Oda Başkanı Ustaömeroğlu ise Başkan Bıyık'a ziyaretleri ve ortak akıla verdiği önemden ötürü teşekkür etti. Ustaömeroğlu, "Bu düşüncede olmanız bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu konuda Mimarlar Odası olarak üzerimize düşeni seve seve yaparız. Yomra'mıza katkı verebilmekten mutluluk duyarız" diye konuştu.
 
Trabzon’dan Milyonlarca Yolcu Uçtu
 
Trabzon Havalimanı'ndan bu yılın ocak-ekim döneminde 3 milyon 265 bin 882 yolcu seyahat etti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu yılın 10 aylık döneminde Trabzon Havalimanı'nda iç hat yolcu sayısı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 düşüşle 2 milyon 883 bin 82 oldu.

Dış hat uçuşu yapan yolcu sayısı ise geçen yıla oranla yüzde 47 artışla 382 bin 740 kişiye ulaştı. Havalimanını kullanan toplam yolcu sayısı yüzde 7 düşüşle, 3 milyon 265 bin 882 olarak gerçekleşti. Ocak-ekim döneminde, havalimanında iç hatlardan iniş-kalkış yapan uçak sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 düşüşle 18 bin 328, dış hatlarda sefer yapan uçak sayısı ise yüzde 32 artışla 4 bin 65 oldu. Trabzon Havalimanı'nda yük trafiği de bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 artarak 32 bin 386 ton olarak gerçekleşti.
 
Rize’de 85 Okula Beyaz Bayrak
 
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilerin daha temiz ve daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmelerinin sağlanması, eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda hedeflenen standartlara ulaşmaları, obezitenin ve diyabetin zararlarına dikkat çekerek obez ve diyabetik öğrencilerin oranının azaltılması, öğrencilerde yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlıklarının kazandırılması gibi konuları göz önüne alarak, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla ortaklaşa olarak ‘Beyaz Bayrak’ ve ‘Beslenme Dostu Okullar’ programı başlatıldı. Bu kapsamda Rize genelinde yapılan denetimler sonucunda 89 okul ‘Beyaz Bayrak’ ve 45 okul da ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikalarını almaya hak kazandı.

Editör: TE Bilisim