Hastane yönetimi efsane Doktor Kemal Dursun’un ardından bahçesine büstünü yaptırdı. Ardından ise yine efsane kadın doğumcu Opr. Dr. İlhan Demirel’in vefatı sonrasında büstünü yaptı ve açılışını gerçekleştirdi. Selim pastanesinin sahibi Selim Akgün yaptığı paylaşımda ‘Karadeniz hastanesini bunun için seviyorum ve vefasına teşekkür ediyorum’ dedi. Bizden de Medical Park Karadeniz Hastanesine tebrikler.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AİLE YAPIMIZI YOZLAŞTIRDI’

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve ona bağlı Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Usta İstanbul sözleşmesinin fesih edilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Benim ecdadım Yük taşıyan katırın hakkını savunmuş. Oyuna gelmeyeceğiz. Biz tarihin en şerefli milletiyiz. Ecdadımız Osmanlı 16'ncı yüzyılda yük beygirlerine taşıyabileceklerinden fazla yük yüklenmemesi konusunda III. Murad ferman yayınlamıştı. Söz konusu fermanda padişah öncelikle sahiplerinin hayvanları iyi beslemeleri gerektiğini vurgulamış, daha sonra da, bu hayvanlara tahammül edebilecekleri ağırlıktan fazlasının yüklenmesini yasaklamıştı. Üç asır sonra 1856 da "Yük hayvanları haftanın altı günü çalışacak, bir gün ise dinlenecek" emri verildi.

 Aksi halde cezalandıracaktır.’ Dendi. 28 Şubatta Başörtülü kızlarımızın zorla başı açtırılıp haklarında dava açılırken. İkna odaları kurulurken şimdi konuşanlar neredeydiniz? Çünkü aynı garabet, zihniyetsiniz oyun aynı oyuncularda şimdi kalkmış Hak hukuk kisvesi altında naralar atıp devlete meydan okuyorsunuz.  Batının kanunları Erkek erkeğe evlenir diyenler, Kadın hakkı erkek hakkı hayvan hakkı narası atmaları yalandır, kandırmacadır bu oyuna gelmeyeceğiz. Aile yapısına dinamit koydurmayacağız. Ecdadımızın yaptığı gibi kanunlarımızı kendimiz belirleyecek. Hafızamızda aklımız da vardır. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul sözleşmesini silip attığı için sonsuz teşekkürler ediyoruz.’

BU DUMAN NEYİN NESİ?

Akçaabat Söğütlü Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde 2 yıldır doğalgaz olmasına rağmen bazı siteler havayı kirletmeye devam ediyor. Jandarma komutanlığının üzerindeki 400 daireli siteden çıkan dumanlar mahalle sakinlerini rahatsız ediyor.

KAPTAN YUSUF’TAN DESTEK

Beşikdüzü Denizli Mahallesi Muhtarı Yusuf Keleş, il Emniyet Müdürü Metin Alper’e sahip çıktı: ‘And içmiş Emniyet Müdürümüz. Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği kadim şehir Trabzon’umuzun huzurunu, güvenliğini sağlamaya ve korumaya. Bundan Daha güzel ne olabilir ki.. Kurdu çakala boğdurursak bize de yazıklar olsun.’

TEBDİL-İ KIYAFET

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Kovid-19 sürecinde Tedbil-i kıyafet cadde, sokak gezip maske mesafe ve hijyen konusunda Vatandaşı sürekli uyarıyor.

TURKUVAZ DAĞITIM’A YENİ BÖLGE MÜDÜRÜ

Turkuvaz Medya Grubunun gazete dağıtım şirketi olan Turkuvaz Dağıtım Trabzon Temsilciliği 1 Mart 2021 tarihi itibariyle Bölge Müdürlüğüne dönüştürüldü. Bölge Müdürlüğü görevine ise Turkuvaz Medya Grubunda 2014 yılından bu yana çeşitli görevlerde bulunan Ali Mollaibrahimoğlu atandı. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

YOL ARKADAŞLARI İLE BİR ARADA

Trabzon'da gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından CESS Grup Saral Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, Trabzonspor-Ankaragücü maçını yol arkadaşları ile izledi. Sarıalioğlu, Salacık'taki yazlığında yol arkadaşlarını misafir ederek, "Bu akşam ki misafirlerim bir birinden değerli ekibimle, keyifli akşam yemeğinden sonra, neşeli sohbet iTrileabzonsporumuzun golleriyle iyi bir akşamdı.  Ayağınıza sağlık yol arkadaşlarım" dedi.

ADAKLIKLAR İHTİYAÇLILARA ULAŞTIRILDI

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, bir vatandaşın adaklık kurbanını mahallesindeki 22 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdı. Hayır severliği ve topladığı yardımları ihtiyaçlılara ulaştırması ile her zaman hayırda yarışan Sert, “Bir işi gönülden yaparsanız, gönüller kazanırsınız. Zamanı boşa harcamamak lazım. Hayırsever vatandaşlarımızın talimatlarıyla kestirmiş oldukları adak kurbanları, mahallemizdeki ihtiyaçlı 22 aileye dağıttık. Mahallemizde ihtiyaçlı hiç bir aile kalmayacak. Allah izin ederse bizler ekibimizle süremiz içinde her ay yardım yapmayı planlıyoruz. Bu hayırlar işinde bizlere desteklerini esirgemeyen hayır severlerden Allah razı olsun. Muhtarlık işi gönül işidir” dedi.

KARDEŞLER BULUŞTU

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı, ilçedeki hayırseverliği ile tanınan iş insanı Yaşar Erbaşaran, yaklaşık bir ay önce koronavirüse yakalandı. Hastanede tedavi gördükten sonra, evinde izoleye çekildi. Allah’a şükür durumu da çok iyi. Allah sevdiklerine bağışladı, aldığı hayır dualar yardımcısı oldu. Erbaşaran, ailesine de çok düşkündür. Kardeşleri ile sahibi oldukları Erbaşaranlar Şirketeler Grubu bünyesinde akaryakıttan, kuyumculuğa, lojistikten, okula kadar bir çok alanda faaliyet gösterir. Erbaşaran, kendini iyi hissedince, çok özlediği kardeşleri ile bir arada olmak istedi. Kardeşler, Hüseyin, Hasan, Abdullah, Beytullah Erbaşaran ile Halise Tütüncü ile vakit geçirdi. Erbaşaran’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: TE Bilisim