Kurban Bayramını memleketi olan Rize İkizdere Tulumpınar köyünde geçirmek için önceki gün Rize’ ye gelen TBMM eski başkanı İsmail Karaman’ ı evinde ziyaret eden İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, kendisiyle bayramlaştığını söyledi. Karagöz açıklamasında, “Önceki gün ilçemizde bulunan Tulumpınar köyünde istirahate çekilmişti. Sayın Başkanımızın derin siyasi tecrübelerinden yararlanmak ve ilçemizin sorunlarını kendisine iletmek için ziyaret ettik. Bize ilçemizin sorunlarının çözümünde gereken desteği vereceği sözünü verdi” dedi.
 
Gece Gündüz Demeden Çalışacağız


 
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti’nin 18. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
AK Partinin 18. Kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatan AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, yaptığı açıklamada AK Parti'nin tüm mazlumların ümidi olduğunu kaydederek, “Ülkemizin ekonomik, siyasi ve sosyal olarak çok zor zamanlardan geçtiği yıllarda millete bir umut olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tam 18 yıl önce 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partimiz yaptığı kalkınma hamleleriyle ülkemizi bulunduğu kaos ortamından kurtarmış sadece milletimizin değil tüm mazlumların ümidi olmuştur. Ülkemize hizmete sevdalı kadrolar olarak Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gece gündüz demeden çalışacağız. Milletimizle kucaklaşarak onların dertleriyle dertlenmeye sevinçleriyle sevinmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle milletin partisi olan AK Partimizin 18. kuruluş yıl dönümünün teşkilatlarımıza ve bize desteğini artırarak devam ettiren aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyor bugüne kadar çeşitli kademelerde görev almış tüm partililerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.”
 
Şehit Ailelerini Unutmadılar


 
Of Kaymakam Vekili İbrahim Şenkon ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıaloğlu, Şehit Mehmet Karaca, Şehit Hüsnü Uyan ve Şehip Necmi Çakır’ın ailelerinin bayramını kutladılar. Kurban Bayramı nedeniyle Of Kaymakam Vekili İbrahim Şenkon, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıaloğlu ile birlikte Şehit Mehmet Karaca, Şehit Hüsnü Uyan ve Şehip Necmi Çakır’ın ailelerini ziyaret ettiler.
 
Çaykara’nın Başarısı


 
Çaykara eğitimde başarısını yükseltmeye devam ediyor.  2019 Yılı Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte Çaykara İlçesinde bulunan 4 liseden toplam 185 öğrenci üniversiteye yerleşmeyi başardı.
 
Tesob Bayramlaştı


 
Kurban Bayramı nedeniyle Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşmaya TESOB Başkan Metin Kara, yönetim kurulu üyeleri, esnaf ve sanatkâr meslek odası başkanları ve yöneticileri katıldı. TESOB Başkanı Metin Kara, bayram heyecanını hep birlikte yaşadıklarını belirterek, tüm esnaf ve sanatkâr camiasıyla vatandaşların bayramını kutladığını vurguladı. Kara ve beraberindeki oda başkanları daha sonra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve protokol üyelerinin bulunduğu bayramlaşma törenine katıldı
Torul Belediyesi Araç Kapasitesini Geliştiriyor
 
Torul Belediyesi, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında göreve başlayan Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir ile birlikte ilçede bir çok yeni çalışmaya imza atarken bir yandan da projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Belediyeye ait araç filosunu genişletmeyi hedefleyen ve bu bağlamda vatandaşlara daha sağlıklı ve hızlı hizmet vermeyi amaçlayan Torul Belediyesi, Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir ve ekibinin girişimleriyle cenaze ve sulama aracını ilçeye kazandırdı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, “Geldiğimiz günden bu yana söz verdiğimiz gibi gece gündüz demeden ilçemiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir çok proje ve planladığımız hizmetleri kısa süre içerisinde hizmete sunduk, Allah nasip ederse bu hizmetlerimiz artarak devam edecek.” dedi.
 
Müsiad Bayramlaştı


 
Rize Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda organize edilen toplu bayramlaşma programı sonrasında MÜSİAD üyelerinin katılımıyla geleneksel olarak her yapılan bayramlaşma programı şube binasında gerçekleştirildi. AK Parti Rize Eski Milletvekili Hikmet Ayar, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt'ün de katıldığı bayramlaşma programında MÜSİAD Rize Başkanı Recep Taylan, “Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insanî ve İslamî güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Bayramlar mutluluğun, sevincin, muştunun hakkını verme günleridir." dedi. Taylan, şöyle devam etti: "Bayrama barış, umut ve güven içinde ulaşan bizler, bugün umutsuzluğu gönüllerimizden söküp, bizden bayram neşesi bekleyenlere beklediklerini ikram etmeli, bayramın sevincini, neşesini önce kendi içimizde duymalı sonra da bayrama acıyla, gözyaşıyla ulaşabilmiş kardeşlerimize bunu en kalbi ve samimi duygularımızla hissettirmeliyiz.”
 
Editör: TE Bilisim