ÖRS VE ARKADAŞLARI KONAKLAR DA

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Berrin Tezel Erkuloğlu, Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun ve ilçe başkan yardımcıları Şenol Ergün ile Nuray Aras Ortahisar ilçesi konaklar mahallesi esnafları ile bir araya gelerek hal sorunlarını dinleyip not aldılar.

MEMİŞ’TEN ÇAĞRI

İYİ Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Hüseyin Memiş, Akçaköy-Derecik-Seragölü hattında çalışan belediye otobüslerinin yetersiz olduğunu söyledi. Otobüslerin çok erken saatlerde seferleri bitirdiğini belirten Memiş, “İşçilerimiz, vatandaşlarımız ve bölgeye gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerimiz araç bulmakta zorlanıyor. Akşam saatleri Seragölü’ne çıkanlar akşam üzeri dönecek araç bulamıyor. Pandemiye rağmen otobüsler çok dolu oluyor. Nefes alınmaz bir durum içerisine düşüyoruz. Akşam otobüsünün kesinlikle büyük olmasını canı gönülden bekliyoruz. Büyükşehir Belediyemizden en azından yazın otobüs saatlerinin biraz daha geçe alınması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

15 GÜN MÜSADE BİTTİ

Trabzon'un kanayan yarası olan ilçelerinin başındadır Akçaabat. Yıllardır bir Yaylacık ve Söğütlü kavşakları ile ilgili çalışmasını becerip yapamadı. En son trafik rahatlaması için Trabzon tarafından Düzköy'e, Düzköy tarafından da Akçaabat'a geçişler kapatılmıştı. Bu çözümde bir işe yaramadı o ayrı. Yaylacık esnafı sıkıntıları ile ilgili birçok mecraya başvurdu. Sıkıntılı zamanlarda olay mahaline ilk giden milletvekili de AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'dır. 17 Ağustos'ta bir gece vakti esnafın yanına gitti. Sorunların çözümü için 15 gün müsaade istedi. Bugün 2 Eylül ve 15 günlük süre doldu dolmasına da kavşak için verilen sözler tutulmadı. Demek ki milletvekilinin de verdiği sözlere anında çözüm üretilemiyor, yetkililer gerekli müdahaleyi zamanında yapmıyor. Söz verirken aman dikkat. Bu vatandaş hiç bir şeyi unutmaz.

ŞALPAZARI KONTENJANI DOLDURDU

Trabzon'un Şalpazarı İlçesinde yapımı tamamlanan ve Trabzon Üniversitesi'ne teslim edilen yüksek okul yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Öğrencileri ilçede ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade eden belediye başkanı Refik Kurukız, "Yüzde 100 doluluk oranı, yüzde 100 Başarı. Şalpazarı Meslek Yüksekokulumuz için ayrılan 40+1 kontenjanımız tamamen dolarak, 2. Yılımızda da yüzde 100 doluluk oranına ulaşmış olduk. Öğrencilerimize, ilçemize ve bizlere hayırlı olsun inşallah" dedi.

ÖKTEM GELECEK'TE

Trabzon'da siyasete Meral Akşener'in liderliğindeki İYİ Parti ile başlayan ve geçtiğimiz günlerde bir takım sıkıntılardan dolayı parti il başkan yardımcılığı ve üyeliğinden istifa eden Arzu Öktem, siyasete Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisinde devam edecek. Trabzon'da bulunan Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Temirci tarafından parti rozeti takılan Öktem, "Cumhuriyet ilkelerine bağlı, Özgürlükçü ve Demokrat bir vatansever olarak Demokrasi ve hukuk üstünlüğünün yeniden tesis edildiği Türkiye hayalimi gerçekleştirmek adına  bugünden sonra yapacağım siyasi faaliyetlerimi Gelecek Partisi çatısı altında yürütme kararı aldım. Gerçekleştirilen teşkilat toplantısında Gelecek Partisi Rozetimi takarak beni onurlandıran Genel Başkan Yardımcımız Dr. Selim Temirci başkanıma, Karadeniz Bölge Koordinatörü Mehmet Kuğu Başkanıma ve İl Başkanımız Hasan Kamil Velioğlu'na şükranlarımı sunuyorum" dedi.

BAŞKAN BIYIK’IN BİR AÇIKLAMASI VAR MI?

Trabzon'da önceki gün şehit ateşi vardı.  Binler şehidini uğurlamak için Arsin'e akın etti. İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, şehit cenazesinin kalktığı  saatlerde kendi ilçesine yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Şalpazarı İlçesinde esnaf ziyareti yaptı. Mustafa Başkan, Arsin ilçesi Yomra'ya 5 kilometre uzaklıkta Şalpazarı 100 kilometre uzaklıkta. Size yakışan şehidimizin yanınızda olmanızdı. Şalpazarı'ndaki esnaf ziyaretinin size bir artısı yok. Oranın belediye başkanı var. Belediye Başkanı da o saatlerde şehidimizin cenazesine katılmak üzere Şalpazarı'ndan Arsin'e gitmişti. Şehitler her şeyin önündedir. Şehit cenazesi olduğu gün bütün belediye başkanları programlarını iptal etti.

“ZORLUKLARI GERİDE BIRAKACAĞIZ”

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, yeni adli yılın başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, adli tatilin sona ermesinin ardından 2021-2022 adli yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, en önemli mahkeme hakimlerinin kıdem ortalamasının düşük olması sebebiyle yargının işinin hiç de kolay olmadığının tartışmasız bir gerçek olduğunu ifade ederek, tüm olumsuzluklara rağmen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün gayretli çalışmaları, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nun katkıları ve özverili yargı mensupları sayesinde zorlukları geride bırakacaklarına inandıklarını kaydetti. Baro Başkanı Peçe, mesajında şunları kaydetti:

“Ülkemiz yargısının 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yaşadığı çalkantılı süreci zor da olsa atlatmaya çalıştığımız şu günlerde daha çok hukuka sarılmaya, güvenmeye, liyakata ihtiyaç duyduğumuz kuşkusuzdur. Ülkemiz hakim/ savcı kıdem ortalamasının 3 yıla düştüğü, önemli davaların görüldüğü illerde en önemli mahkeme hakimlerinin kıdem ortalamasının bu denli az olduğu yargının işinin hiç de kolay olmadığı tartışmasız bir gerçektir.

Liyakat esaslı mesleğe alınan meslektaşların vatandaşa hizmet için canhıraş çalıştığı, oldukça yoğun iş yükünün altında ezildiklerini, diğerlerinin ise vatandaşa üstten bakan, hor gören, ukala, saygısız tavırlarına maalesef tanık olmaktayız. Yargı mensubunun en ufak bir lekeyi kabul etmeyeceği gerçeği karşısında maalesef alımların bu titizlikte yapılmadığı, denetimlerin de HSK tarafından yeterince yapılmadığına tanık olmaktayız. Tüm olumsuzluklara rağmen Sayın Adalet Bakanımızın gayretli çalışmaları, Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Av. Metin Feyzioğlu’nun katkıları, özverili yargı mensupları sayesinde zorlukları geride bırakacağımıza inanıyoruz. Bu zorlu süreçte görevini layıkıyla ifa eden avukat, hakim, savcı meslektaşlarıma, ofis çalışanlarımıza, Baro personelimize, adliye ve cezaevi personelimize kolaylıklar diliyorum. Yeni adli yılın ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilisim