Başkan Genç, “Ermenistan‘ın kalleşçe sivil insanları hedef alan saldırısına şanlı Azerbaycan ordumuzun cevabı sert olacaktır. Azerbaycanlı gardaşlarımızın yanındayız. Bakü Fatihi Nuri Paşa gibi gerekirse yine geliriz. Allah gardaşlarımızın yar ve yardımcısı olsun.”ifadelerini kullandı.
 

 
USTA’DAN MÜTHİŞ YORUMLAR
 
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve ona bağlı Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Hakan Usta son siyasi gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu:
 
‘Bölgemizde olup bitenler asla tesadüf değildir. Yunanistan’ın diklenmesi Ermenistan’ın saldırısının arkasında küresel güçlerin parmağı var. Rusya Turan birliğinden çok rahatsız. Emperyalist zihniyet Libya, Suriye, Afrika’ ya Türkiye’nin uzattığı elden dün olduğu gibi bugünde hamlelerimizden rahatsız. ABD Türkiye cumhuriyeti devletini kendi çıkarlarına  bekçi olarak görmek istiyor. Avrupa birliği devletleri ekonomik güce sahip bir Büyük Türkiye istemiyor.Türkiye’nin ekonomik gücü onların üretimine darbe olarak görülmekte Türkiye cumhuriyeti devleti çok akılcı bir diplomasi yürüterek hedeflerine sağlam adımlarla yürümeli Uçak, tank  teknoloji Enerjide tam bağımsızlık hamlesi çalışmaları yapıyor hedeflere  sağlam adımlar atması rahatsız etmekte Dövizdeki dalgalanmada küresel güçlerin bize karşı yürüttüğü ekonomik savaşın bir parçasıdır. Biz inanıyoruz ki Yiğit Düştüğü Yerden Kalkacak Emperyalist zihniyetin Başı kopmuş sallanan ise kuyruğudur. Cenabı Allah Milletizin Yardımcısı olsun İnşallah.’
 
TRABZON SENİ UNUTMAZ
 
1990’lı yılların başında Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü görevin atanan ve bu görevi layıkıyla yapan Kamil Mazlum sonraki yıllarda emekli olmuş ve Yeşilova Mahallesinde yaşamaya başlamıştı.

Hac vazifesini yerine getiren Kamil Mazlum geçen yıllarda KOAH hastalığına yakalandı ve uzun süre tedavi gördü. Fatih Devlet Hastanesinde tedavi gören Mazlum tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yaşama veda etti. Arkada başarılı ve Tarım’da müdürlük görevine kadar yükselen evlatlar bırakan Mazlum’u Trabzon unutmaz. Allahtan rahmet diliyoruz.
 
KESİCİ TÜREDİ’Yİ NEDEN ARADI?
 
Taka Gazetesi Murat Türedi, “25 Eylül Cumartesi günü TAKA Gazetesinde yayınlanan yazımıza binayen; sabah saat 11.00’de Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sayın İlhan Kesici Bey'in iletişimden sorumlu danışmanı aradılar ve İlhan Kesici Bey'in bizimle görüşmek istediğini ilettiler.

Aradan 10 dakika geçmeden Sayın Kesici bizleri arayarak; köşe yazımızı okuduklarını belirtip teşekkür ettiler ve kendilerine yakışan her zaman ki nazik üsluplarıyla başarılar dileyerek sevgilerini iletmişlerdir. Devletin yetiştirdiği; geçmişi birçok başarılarla dolu böyle donanımlı, liyakatli bir siyasetçinin ve eski bir devlet adamının teşekkür mesajı ile başarı temennileri bizleri ziyadesiyle onure etmiştir. Bu vesileyle her zaman şiar edindiğimiz tarafsız, objektif, adaletli, farklı ve farkındalık oluşturan köşe yazılarımıza; İlhan Kesici Bey ve birçok okurumuzun olumlu geri dönüşlerine binayen, Allah nasip ederse devam edeceğimizi tüm saygıdeğer Trabzon'lu hemşehrilerimize arz ederiz. Sağ olunuz, var olunuz, eksik olmayınız.’
 
ZORLUOĞLU İTFAİYE PERSONELİNİ AĞIRLADI 
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası dolayısıyla itfaiye personelini makamında ağırladı.   Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal ve personelini kabul ettiği görüşmede, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur da hazır bulundu.

Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, İtfaiye Dairesi Başkanı Bal, Başkan Zorluoğlu’na yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verdi.  Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 18 ilçenin tamamına itfaiye hizmeti sunmakla mükellef olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda itfaiye teşkilatımız bulunmayan ilçemiz yok. Ancak elbette bu ilçelerdeki teşkilatlarımızın uygun şartlarda hizmet verebilmeleri için birtakım fiziki olanakların oluşturulması, gerekli imkanların sağlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÇILGIN TÜRK YİNE YAPTI YAPACAĞINI
 
Trabzonlu uluslararası taşımacılık firması sahibi Abdullah Özer, 2016 yılından itibaren sık sık ziyaret ettiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kahramanları ziyaret etti. Kahramanlara moral vermek için hafta sonunu Hakkari’de geçiren Özer, beraberindeki Akın Yalçın ve Ender Bilgiç ile Hakkari’de askerleri ziyaret etti.

Askeriyelere bayrak hediye eden Özer, “Kahramanlarımıza yuvalarına asmaları için uğrunda canı pahasına mücadele ettikleri şanlı bayrağımızı hediye ettik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında binalarımız daha da güzel görünecek” dedi.
 
 “KADINLARIN EMEĞİNİN FARKINDAYIZ”
 
CHP Ortahisar CHP İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve beraberindekiler Kadınla Başlar Derneği’nin düzenlediği, kadınların el emeklerini ve ürünlerini sergileme fırsatı yaratılan Çukurçayır pazarını ziyaret etti.

Oyman, “Emeğin ne yüce bir değer olduğunun farkındayız. Kadın emeğinin hak ettiği değeri görmesi için bizler de elimizden geleni yapacağız. Dernek Başkanı Hülya Ulusoy nezdinden tüm yönetimi tebrik ediyor, tüm çalışmalarında başarılar dilerim.”ifadelerini kullandı.
 
BAŞKAN MERAL’DEN AÇIKLAMA
 
Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik'in bir kısım maddelerinin iptali istemiyle Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) başvurusuyla açılan davada Danıştay tarafından yürütmenin durdurulmasına karar verildi.  Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik'in 7. maddesinin 9. fıkrasının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesiyle birlikte, tekniker ve teknik öğretmenler şantiye şefliği yapamayacak.

Danıştay'ın kararına tepki gösteren Trabzon Teknikerler Derneği Başkanı Mustafa MERAL ‘’Şantiye şefliği yönetmeliğini sürekli gündeme getirerek teknikerleri alan dışına itmeye çalışan zihniyet, mimar ve mühendislerin haricinde teknik öğretmen, tekniker ve teknisyenlerin çalışma alanı ortadan kaldırmaya yönelik yoğun yargı müracaatı ile birlikte yargımızın gündemini de meşgule yöneltmekte, eksik ve yanıltıcı bilgileri dayanak göstermeye çalışmaktadır" dedi. "Lise öğrenimi üzerine 2 yıl teknik Ön Lisans eğitimi alarak, toplamda 14 yıl süren eğitim – öğretim sonucunda tekniker yetiştirilmektedir. Teknikerlik öğrenimi, mimar ve mühendislerde olduğu üzere AB ECVET Kredi Sistemi ve Y.Ö.K. Ulusal Yeterlilikler Çerçevesine tabiidir" diyen Meral ‘’Yargı, mühendislerin ve teknikerlerin eğitim transkriptlerini dikkate almalıdır" ifadesinde bulundu. İstihdam alanlarında mühendislere kapıların sonuna kadar açıldığını öne süren Meral "Teknikerlerin istihdam dışı bırakılmak istenmesi Meslek Yüksek Okulu eğitimini, teknikerleri tanımamaktan, teknikerlerin nitelik ve liyakatinin yerilmesinden kaynaklanmaktadır" açıklamasında bulundu.
 
AVRASYA ÜNİVERİSTESİ 3 ÖĞRETİM ÜYESİ ALACAK
 
Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eğitmen kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Üniversitenin dün yayınlanan ilanına göre Sağlık Bilimleri Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümüne 1 öğretim üyesi alınacak. Alınacak öğretim üyesinin aranan nitelikler ise “Spor Bilimleri ve Teknolojisi alanında doktora yapmış ve Rekreasyonel aktivitelere katılım engelleri üzerine çalışmaları olmak” diye açıklandı.

Üniversitenin yine aynı bölümüne ALES Puanı 70 ve YDS puanı 50 olan 2 öğretim görevlisi alınacağı kaydedildi. Öğretim görevlilerinde aranan nitelikler ise; “Spor Yöneticiliği Bölümü lisans mezunu olup, spor bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olmak, 1. kademe wellness ve plates antrenörlük belgelerine sahip, gönüllü liderliği alanında uzman olmak” ve “Spor Yöneticiliği Bölümü lisans mezunu olup, beden eğitimi ve spor öğretmenliği alanında yüksek lisans yapmış olmak ve 1. kademe tenis antrenörlük belgesine sahip olmak” diye açıklandı. 
 
BARO ERMENİSTAN’I KINADI

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez yazılı açıklama ile Azeri toprakların işgal eden Ermenistan’ı kınadı: ‘Uluslararası hukuku ihlal ederek Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan’ın kardeş Azerbaycan topraklarına ve sivil halka yönelik saldırısını kınıyoruz.

Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. İşgalci Ermenistan’ı haksız saldırılarına son vermesi ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından geri çekilmesi hususlarında uyarıyoruz.  Trabzon barosu olarak, uluslararası hukuka aykırı davranan Ermenistan’a karşı meşru müdafaa hakkını kullanan kardeş Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde dayanışma ruhuyla yanında olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiriyoruz.’
Editör: TE Bilisim