Bu ifadeye mütedeyyin çevreler karşı çıktılar, haksız da sayılmazlar. Kutsal bir gün ile alışverişin ne ilgisi olabilir. Alışverişler artınca kargo şirketleri talebe yetişemez oldu. Birkaç kişi ile bir işyeri döndürmek ağır çalışma şartlarını da eklersek kolay olmuyor.

Bir kargonun 1 ayı bulan teslim süresi oluyor. Yerli ve milli diyoruz; ama sınıfta kalıyoruz. Kimse kimseye ulaşamıyor, Trabzonlular muhatap bulamıyor, kuruma gidiyorsun, herkes topu başkasına atıyor. Kargo şirketleri ile ilgili de bir denetim mekanizmasını işletmek şart oldu. Bize yazılan ve arayanlarla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunduk. Bütün kargo şirketleri kendini yoklasın, eksiğini gidersin.

Ankara Buluşması

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Bursa Milletvekili Osman Mestan, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, işadamları Av. Nejmi Çebi ve Kerem Canım ile

TAKA Gazetesi Ankara temsilcisi Tacettin Çebi akşam sohbeti yaptılar. Masada Trabzonlulardan daha Trabzonsporlu olan Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi olunca sohbet konusu döndü dolaştı ve ağırlıklı Trabzonspor oldu.

Zalihe Erden’e Ziyaret

Ortahisar  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kenan Sarı, Yön.kur. üyeleri Bekir Sami Emiroğlu ve Alirıza Altınsoy K.K.T.C  Başkonsolosu Zalihe Erden’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Zalihe Erden, Trabzon şehri zor fakat bir o kadarda güzel şehir.


İnsanlarının sıcakkanlı ve güler yüzlü olmaları işlerimizi bir o kadar da kolaylaştırıyor dedi. Başkan Kenan Sarı, biz Cemiyet olarak bize düşen ne varsa yapmaya hazırız diyerek başarılar diledi.

Oyun Kuruyoruz!

Devlet eski Bakanı İYİ Parti Trabzon milletvekili Koray Aydın, Mersin konuşmasında, ‘Şartlara teslim olmuyoruz, zorluyoruz. Oyun kuruyoruz’’ dedi. Aydın’ın o mesajı şöyle: ‘Seçim dönemlerinde bile olmayan bir hareketlilik var. Bu hareketliliğin iktidar ile sonuçlanacağını görebiliyorum. Mutlaka ama mutlaka iktidar olacağız” dedi.

“PARTİMİZ BELİRLEYİCİ GÜÇTÜR” Konuşmanın ardından soru cevap kısmına geçildi. Aydın, bir gazetecinin “İYİ Parti olarak Türkiye siyasetindeki etkiniz nedir?” sorusuna, “Partimiz belirleyicidir. Dengeleri tayin edicidir. İYİ Parti ne yaptığını bilen bir partidir. Türkiye’ye sevgi ve aşkla bağlı olan insanlar olarak ülkenin geleceğinde ufukta bir güneşin doğması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şartlara teslim olmuyoruz, zorluyoruz. Oyun kuruyoruz. Halkımızla iç içe siyaset yapıyoruz. Biz tembellik kültüründen gelen insanlar değiliz. Partimizi alın teriyle kurduk. Kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz bu yapının direnci Türkiye’nin geleceğini kurtarmaya yetecektir. Bunu başaracağımıza inanıyorum”

Emekli Soruyor

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Bayraktar, emeklilikte ‘’Aylık bağlama oranındaki farklılıklara son veren değişiklikler yapılmalı’’ dedi. Bayraktar’ın dikkat çeken açıklaması şöyle: ‘’SSK ve Bağ-Kur sigortalılarının aylıklarının hesaplanması; çalışılan dönemlerde yürürlükte olan kanun hükümlerine göre, karma sistem üzerinden yapılmaktadır.

Bu hesaplanma sistemi, eşitliği bozan bir uygulamaya dönüşmüştür. 2000 öncesi dönemde olduğu gibi, emekli aylığı hesaplamalarında eşitliğin sağlanması için primlerin güncellenmesi ve aylık bağlama oranındaki farklılıklara son veren değişiklikler yapılmalı, prim kazancı ve prim ödeme gün sayıları eşit olanların emekli oldukları tarihlere bakılmaksızın aynı aylık ödenmelidir. 2000 öncesi dönemde uygulanan 506 sayılı Kanun döneminde olduğu gibi alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70'den az olmayacağı (506 sayılı Kanun madde 90) hükmü ile emekli aylıklarını koruyan bir sistem bulunmaktaydı. 2000 sonrası için alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 35'e düşürülmesiyle birlikte aylıkları koruyan bir sistem kalmamıştır. Gerçekçi bir alt sınır aylık bağlama oranı belirlenmelidir.’’

Katkı Payı Tepkisi

Trabzon’da emlak vergisine eklenen 'kültür varlıkları katkı payı'na tepkiler var. Yakup Kaya’nın söyledikleri şöyle:

‘’Dün emlak vergimizi verdik, bunun yanında bir de zorunlu olarak 'kültür varlıkları katkı payı' alıyorlar. Camilerde her Cuma günü verdiklerimiz yetmiyor herhalde ki, bir de böyle zorlama ile para toplama gereği duyuyorlar. Rahmetli babam her cami inşaatı gördüğünde mutlaka buraya az da olsa küçük bir bağıs yapar 'bizim de burada bir tuğlamız olsun' derdi. Böyle giderse, bizlerinde her eserde bir tuğlası olacak inşaallah. Kayıp kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli derken bir de "Kültür varlıkları katkı payı"mız oldu. (ben yeni mi fark ettim yoksa?)

Hamsili 'Eser' Paylaşımı

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter hesabından, ABD’nin Miami kentinde 120 bin dolara satılan sanatçı Maurizio Cattelan'ın, 'Komedyen' adını taşıyan ve duvara bantlanmış gerçek bir muzun sergilendiği eserine göndermede bulunularak, ilginç bir paylaşım yapıldı.

Duvara bantlanmış hamsi fotoğrafı, 'Eser dediğin böyle olur. Buğulaması daha da güzel olur' ifadeleriyle paylaşıldı.

Şehitler İçin Mesaj

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Şırnak'ın İdil ilçesinde PKKlı hain teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının imhası sırasında şehit olan ve yaralanan güvenlik görevlileri için mesaj yayınladı.

Cora sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Uzun’dan Açıklama

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığına atanan Erdal Uzun, “Makam için değil, insan için siyaset yapacağız” dedi. İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı’na atanan Erdal Uzun, açıklamalarda bulundu.

Layık görüldüğü ilçe başkanlığı görevi süresince, İYİ Parti ilkelerine bağlı kalarak ülke menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğinin altını çizen Uzun, “Ortahisar İlçe Başkanlığı görevini şahsıma layık gören başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi ve Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın’a teşekkürlerimi sunarım. Yüklendiğim sorumluluğun bilincinde olduğumdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Editör: TE Bilisim